Sivut

tiistai 30. kesäkuuta 2015

Töitä tehdään ... jotta leipää syödään

vai miten se meni.


Nyt on työputki virallisesti avattu. Viikonloppu meni tosiaan tapahtumien hengessä ja eilen sitten jo kirjastolla. Kuvassa lastentapahtumassa esiintynyt merirosvo ja luonto ry:mme piste torilla. Siinä sai opetella vastan tekoa ja jokunen tilaisuuteen tarttuikin. Minä sain ihan valmiin vastan kiitokseksi esitteiden jakamisesta ja pöydän "pystyssäpitämisestä". Mukavia juttutuokiota ihmisten kanssa, tyytyväisiä torimyyjiä ja kenties pari uutta jäsentäkin yhdistykseemme, oli viikonlopun saldo. Niin, ja kasapäin tuttuja, yhteisöllisyyttä ja ylpeyttäkin. Ennen kun eilen lähdin töihin ja kuopus kolmeksi viikoksi isälleen, piti tietysti istua aamulla ulkona auringossa sylikkäin ja tankata vähän d-vitamiinia, läheisyyttä ja puseja ja haleja.


Esikoisella alkaa tänään virallisesti kesätyöt. On vahtimassa pariakin näyttelyä ja tekemässä niihin liittyviä sekalaisia hommia muutenkin. Hänhän ei virallisessa haussa saanut töitä lainkaan, mutta nämä niin sanotusti tippuivat taivaasta. Ystävä kysyi, että joko voi lakata rukoilemasta esikoisen työtilanteen puolesta. Lupasin. Hän kuulemma pyytää iltarukouksessaan minulle miestä myös. Tippuukohan sekin taivaasta? Hassu!

Täytyy kertoa ihana anekdootti tästä kesätyöasiasta. Esikoinen oli kertonut töistään ja tienesteistään samanikäiselle ystävälleen, ja tämä oli tosissaan ruvennut selittämään miten hullua on, että kun tuloraja tulee täyteen, loput rahat menevät valtiolle. Ei kuulemma oikein kannusta työntekoon. Luuli ihan tosissaan, että sen jälkeen kun heille verottomana suotava noin 1000€ on tienattu, KAIKKI loput otetaan veroina pois. Hmm, onkohan kaveri nukkunut yhteiskuntatiedon tunnilla? Esikoinen laski, että jos menee kokouspalkkioineen kaikkineen joulun alla euron tai pari yli, ei 9% verotuksella kovin paljoa häviä. Totesipa hän, että voisi olla ihan jännää ja kivaakin maksaa vähän veroja. Hittolainen, minä olen kasvattamassa mainota veronmaksajaa ja kunnon kansalaista!!!

4 kommenttia:

 1. Oho, eikä. Ei ole sitten vanhemmatkaan ihan valottaneet asiaa. Tuntuu hullulta, että vaikka nuori onkin, onnistuu jäämään tuollaiseen käsitykseen..
  Toivottavasti sitä taivaasta tipahtavaa miestä (koska jos rukoukset auttoi kesätyöasiassa, niin miksei sitten tässä??) ei satu, kun tänne pompsahtaa. Ota koppi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mussa on sen verran pehmusteita, ettei varmaan ihan hirveesti sattuis ;-)

   Mut joo, se on vaan jotenkin hassusti ajatellut tän verojutun. Esikoista pisti pikkusen naurattaan...

   Poista
 2. Moni uusi asia on jännää, mutta luulenpa, että verojen maksun hauskuus ei kovin kauaa kestä...
  Taivaasta tippuva mies toi mulle ajatuksen niistä raukoista, jotka luulee pääsevänsä matkustamaan ilmaiseksi lentokoneen laskutelinekolossa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sellainen ei tipu mun pihalle/päälle ;-)

   Mäkin luulen, että jossain vaiheessa se kääntyy tuo veroasia toisin päin, mutta nyt, kun ei vaikka viime vuonna edes oltu lähelläkään niitä tienestejä, että olis tarvinut mitään maksaa, niin nyt, kun saa vähän enemmän, taitaa tuntua aika jännältä!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana