Sivut

sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Onnea äidit ja kuopus

Aika rauhallisesti tässä vielä saa elämän kanssa ottaa. Pieninkin aktiviteetti hengästyttää, joten suurin osa ajasta menee levätessä ja ihan pieniä puuhatessa tuolloin tällöin. Mutta sellaistahan se saa viikonloppuna ollakin, ja etenkin, jos on toipumassa keuhkokuumesta. Kävin perjantaina otattamassa tulehdusarvot ja ne olivat tippuneet 70stä yhteentoista. Oikealla tiellä siis ollaan, todellakin. Eilen ei tarvinut juuri muuta kuin käväistä kaupassa ja vähän seisoskella keittiössä. Kuopuksella kävi kaveri ja kahvitin hänen äitinsä taas. Leipaisin suklaamuffinsseja siinä seistessäni. Esikoinen teki sitten pizzaa ettei minun tarvinut juurikaan ruoan kanssa häärätä. Saunaankin uskalsin hetkeksi ja sitten jännitimmekin Suomen matsia. Kolmisin. Ihanaa. Oiva lauantai.

Tänään on tarkoitus mennä yhdelle vanhalle kyläkoululle äitienpäivälounaalle. Äitini ja hänen miehensä tulevat myös. Samalla juhlimme myös kuopuksen yhdeksättä syntymäpäivää. On jotenkin hyvin vaikea uskoa, että siitä toukokuisesta hetkestä olisi niin pitkä aika. Poika vaan kasvaa ja komistuu - ja hyvä niin. Syntyessään oli onneton 2100 grammainen rääpäle.


Oikein ihanaa äitienpäivää kaikille äitilukijoilleni.


***

Tamin stylisti on päässyt Hesarin Nyt:in artikkeliin. Ihan hienoa, että tehdään värikästä ja erilaista, mutta jonkinlaista järkeä toivoisin kuitenkin näihin juttuihin. En siis väri- tai kuosivalintoihin, minulle on aivan se ja sama vaikka Tami näyttäisi pelleltä yötä päivää - tai kulkisi peräti ilman rihman kiertämää. Mutta lausuntoihin, yleistyksiin: "Faktahan on se, että kehäkolmosen ulkopuolella eletään ihan omaa elämää. Siellä jengiä ei niin kiinnosta mitä pistetään päälle." Kehäkolmosen ulkopuolelle jää aika monta kaupunkia, aika monta ihmistäkin, joita kyllä kiinnostaa, miltä näyttää ja mitä päälleen pistää. Joku saattaa jopa uskaltaa käyttää värejä tai olla ihan oma itsensä pukeutumisen suhteen pahimmista muotivillityksistä piittaamatta. Milloinkahan Jemina viimeksi on vieraillut kehäkolmosen ulkopuolella?!?
P.s. Ne ON kirvoja.

10 kommenttia:

 1. Onhan ne tossa vaiheessa kaikki samanlaisia sammakonreisiä. <3

  p.s. Pysyn arviossani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se sopii jotenkin jääkiekon "luonteeseen" paremmin se Colorado, joten sopii mulle!
   (Sä oot nerokkaampi kuin itse suunnittelija ;-)

   Poista
 2. Näkyy kommentoijatkin tarttuneen siihen kehäkolmosjuttuun, ainakin ne kaksi, jotka oli näkyvissä... ehkä tää on näitä punaviherkuplassa eleleviä pääkaupunkiseudun taiteilijoita?

  Meleko pienenä on poika syntyny...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en yleensä edes pysty lukemaan kommentteja, mutta voin kuvitella!

   Olihan tuo aikamoinen rääpäle silloin, mutta iso ja hyvä poika siitä on tullut.

   Poista
 3. Onnea kuopukselle :) Meidän kaikki pojat on olleet yli 4-kiloisia, joten kuulostaa tosi pikkuiselta tuo syntymäpaino, mutta säkin olet kovin hentoinen kun vertaa meikäläiseen ;)

  Musta tuntuu, että vielä enemmän siellä 'maaseudulla' katsotaan mitä ihmisiellä on yllä, kuin täällä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpö höpö - mä mikään pieni ole. Etkö sä huomannut mun täydellisisä synnyttäjän lanteitani?!? ;-)

   Mut joo, molemmat pojat eri syistä oli onnettoman piemni, esikoinene 2800 ja kuopus toisaan 2100g.

   Täällä kulkee niin vähän ihmisiä, että voi tosiaan olla, että varsinkin vähän erikoisemmin pukeutuvia katsotaan pidempään.

   Poista
 4. Synttäriä pikkuiselle! Sen äidillekin tätä päivää. :]

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3

   Vaikka pikkuinen ei kyllä enää oo pikkuinen. Mun äiti oli järkyttynyt, kun se on jo leukaan asti häntä. Tosin äiti on pikkuinen ;-)

   Poista
 5. Hyvää äitenpäivää ja onnittelut juniorille!
  Mä olen sitä mieltä että Jeminan pitäisi tulla tänne meidän pikku kyläämme niin hän saisi nähdä että pukukoodi näissä rytökylissä on äärimmäisen tarkka. Nimittäin, se ei ole todellakaan yhdentekevää miten päin se juuttikangassäkki on päällä (kauppakomppanian leimä etupuolelle, saumat pitää ollä prässätty ja säkin sulkeva nyöri joka toimii myös helman koristeena, täytyy olla pellavaa eikä sen leveys saa ylittää puoltatoista tuumaa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paimen!

   Ja sä oot niiiin oikeassa. Kaapataanko Jemina ja ajelutetaan sitä molemmilla kylillä?!? Onhan toi munkin esimerkkikuva jotenkin ihan hirmu ...no... kuvaava ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana