Sivut

tiistai 12. toukokuuta 2015

Haasteita ja hyväntekeväisyyttä

Nappasin Sannalta haasteen, kun oma sanainen arkku on taas hetkellisesti vähän vajaampi..


Oletko käynyt luonnonpuistossa? Missä?

Joitain vuosia sitten vierailimme Keski-Suomessa Saarijärvellä Pyhä-Häkin kansallis-puistossa. Oli mukava reissu. 


Minkä luonnonvaraisen eläimen olet nähnyt viimeksi?

Omaa luppakorvapupua joka pääsi äitienpäivän kunniaksi ensimmäistä kertaa tänä kevään ulos, ei vissiin lasketa? 

No sitten orava, yhtä aikaa käpytikan kanssa lintujenruokintapaikalla.


Hämähäkki lattialla. Mitä teet?

Nappaan paperin päälle ja kiikutan pihalle. Hämähäkkien tappaminen tuo kuulemma huonoa onnea.


Millaisessa saunassa tykkäät saunoa?

Minulle käy mikä vaan, kunhan pääsen sinne joka toinen päivä. Ihanne olisi tietysti oma puusauna. Sitä odotellessa...


Mitä muutosta haluaisit kotiisi?

Täällä on kaikki ihan hyvin, mutta ottaisin sen Oman Majan, kiitos!


Uskotko henkiin ts. kummituksiin?

En varsinaisesti, mutta ihan kaikkia ilmiöitä ei kyllä voi järjellä selittää.


Miten vietät mieluiten vapaa-aikasi?

Lukemalla kotosalla.


Mitä katsot mieluiten tv:stä?

Katson edelleen värsin vähän televisiota, vaikka repertuaarini on laajentunut muutamilla viihteellisillä musiikkiohjelmilla. Nyt katson jääkiekkoa - HYVÄ SUOMI!


Mitä eläimiä sinulla on? Jos ei ole nyt mitään niin mitä on ollut?

Nyt meillä on kaksi kääpiöluppakorvakania, jotka eivät kyllä mielestäni ole lainkaan kääpiöitä enää. Aiemmin minulla oli kaksi kissaa ja sitä ennen lapsena hamsteri.


Lempielokuvasi?

Casablanca. Ihan epäilyksettä. Edelleen toivon, että Rick ja Ilsa saisivat toisensa. Ei ole vielä tapahtunut, vaikka olen katsonut leffan ainakin 30 kertaa.


Mieluisin laulaja/bändi?

David Bowie. ***

Tuleeko teille jonkin vastaavan kuin Nepalin katastrofin yhteydessä koskaan sellainen olo, että tekisi mieli auttaa, mutta ei oikein tiedä miten? Raha on tietysti, jos keräys on oikean tahon järjestämä, aina se helpoin vaihtoehto. Nyt minulla kuitenkin nappasi tämä Rikun ja Tunnan idea ihan täysillä. Käytönnön apua parhaimmillaan! Kuinkahan monta käyttämätöntä telttaa ja makuupussia tässäkin maassa tällä hetkellä lojuu?

16 kommenttia:

 1. On muuten hyvä idea tuo! Aika vähällä käytöllä nuo meilläkin on ollu, mutta toisaalta, kun niitä sitten tarvii, niin täytys ostaa uudet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että monessa perheessä on sellaisia joita ei ikinä käytetä. Idea on loistava. Ystävä kävi juuri ennen järistystä Nepalissa ja totesi, että olot oli pienissä kylissä askeettiset jo ennen, niin saati sitten nyt. Yöt kuitenkin on kylmiä.

   Poista
  2. Meillä on esikoinen innokas avustaja - kun täällä oli SPR:n rekka keräämässä lahjoituksia, niin lapset siivos omasta vaatekaapistaan kolme kassillista lahjoitustavaraa. Ja vielä yhden roskiskamaa.

   Poista
  3. Aivan ihanaa!!!
   Ja siivottuakin tuli samalla ;-)

   Poista
  4. Sepä se ... jos olisin sanonut "siivotkaa kaappinne" niin tuskin mitään olis tapahtunut, tai ainakin paljon vähemmän...

   Poista
  5. Ihan sama juttu täällä... Pitäisköhän teeskennellä jotain luonnonkatastrofia. Ei vais!

   Poista
 2. Mukavia vastauksia ja ihana kukkakimppu.
  Mä olen huono noissa avustusasioissa. Aina sanotaan, ettei raha mene perille ja kuulinpa joskus, että Suomesta oli lähetetty johonkin katastrofiin 40 huopaa, joista 2 pääsi perille. Eipä paljon avustus haluta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riku ja Tunna vie kyllä makuupussit perille ;-)

   Kukat sain kierrätettyinä äidiltäni, kun oli ostanut itselleen äitienpäiväkukkakimpun ja sitten veljeni lähettikin Interfloran kautta upean puskan kans.

   Poista
 3. Kivat kysymykset, saatanpa itsekin vastailla näihin..

  Nyt oli just Vitterissä, että nepaliss aon ollut uusi paha järistys. Se on tuntunut jopa New Delhissä asti. Voi kurja :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ja tosiaan alun alkaenkin on asumuksen varsin hataria ja köyhää elo. Ystävä oli lopputyönään tutustumassa paikalliseen käsityötaitoon ja vei samalla sinne ompelutarvikkeita. Olivat haltioissaan!

   Nappaa kysymykset, joooo!

   Poista
  2. Mun ystävä oli suorittamassa jonkun sairaanhoito-opintoihin liittyvän parin kuukauden harjoittelun, tykkäsi tosi paljon ja sitä kautta (plus työn kautta siivoojamme) tulee katastrofi lähemmäs kuin muuten.

   Poista
  3. Niin se aina tulee! Tää ystävä tuli maaliskuussa pois kuukauden reissusta, joten ehti alta pois, mutta ei ihna hirveesti jäänyt väliä...

   Poista
 4. Munkin työkaveri oli kolme viikkoa ennen ensimmäistä maanjäristystä Nepalissa ja hän laittoi heti työpaikalle keräyksen menemään. Tämä teltta yms. keräys on hieno idea miehiltä. Moni on laittanut tavaraa menemään ja minä ainakin haluan uskoa, että apu menee perille.

  Mukava haaste, ihanat kukat ja hmmmm upea David Bowie. Täytyykin laittaa heti miehen joku levy soimaan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oonhan män kehunut, että olin 90 Tukholmassa katsomassa Bowieta? Yksi elämäni hienoimmista kokemuksista. Mies kun vielä uhosi, että esittää viimeistä kertaa vanhoja biisejään ja saimme kuulla oikein kattavan kavalkadin kaikkia hittibiisejä. Aijai...

   Ja taas siellä järisee. Kurjaa!

   Poista
 5. TEltta/makuupussiavustus on sellainen johon voisi osallistua mikäli omistaisin käyttämättömät sellaiset. Telttaa ei ole lainkaan ja makuupussia tarvitsen niissä kohteissa joissa joudun olemaan yötä. Rahaa en tule koskaan laittamaan keräyksiin sillä sain tässä taannoin ensikäden tietoa siitä miten niitä rahavirtoja liikutellaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on musta juuri sitä ruohonjuurtason auttamista, mikä todennäköisesti menee perille ja on suureksi iloksi. Kuka nyt tekisi bisnestä käytetyillä makuupusseilla ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana