Sivut

sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Pullaa ja pullotusta

Eilen oli juuri sellainen leppoisa lauantai, jota vailla olin. Heräilimme rauhassa kuopuksen kanssa, joka tarkoittaa sitä, että vääntäydyn olohuoneeseen sohvalle ja jatkan siinä torkuttelua kun kuopus väijyy televisiosta lastenohjelmia. Lueskelin blogeja, odotin, että ilma lämpenee sen verran, että pihalla tarkenisi olla. Yöllä oli nimittäin ollut ihan kunnolla kylmää, maa oli kuurassa vielä yhdeksältä ja mittari karvan verran alle nollan siinä vaiheessa. Esikoinenkin heräili omaan tahtiinsa ja nautti vapaapäivän kiireettömyydestä myös. Kuopukselle tuli kaveri iltapäivällä ja sitä odotellessa leivoimme siman teosta ylijääneestä hiivasta herkkupullien nimellä suvussamme kulkevia ihanuuksia. (Vähän tähän tyyliin - rasvassa ja sokerissa ei säästellä...) En muista milloin olisin viimeksi noita tehnyt mutta maistuivat kyllä melkein yhtä hyviltä kuin äitini tekemät. Pyysin kuopuksen kaverin äidinkin sitten kahveille ja syömäavuksi.


Muutenkin oli rauhallista ja mukavaa. Minä kerkesin vähän haravoida ja puuhata pihalla, saunoimme, katsoimme Avaran luonnon ja vain olimme hissukseen. Huomenna avataan uusi kauppapuutarha ihan lähelle, taidan pistäytyä orvokkiostoksille. Illalla pullotin ensimmäisen satsin simaa ja laitoin toisen tulemaan. Esikoinen kun ilmaisi, että se loppuu aina kesken ja sitten harmittaa. Nyt ei pitäisi loppua, vaikka pitäisimme - ja varmasti taas pidämmekin - vappuaaton avoimet ovet. Esikoinen paistelee munkkeja ja minä teen perunasalaattia. Sitä odotellessa.Kuva täältä.            © Pertti Jarla

6 kommenttia:

 1. Oi, kyllä se niin on, että rasvaiset ja sokeriset ne hyvälle maistuu! Lohturuokaa...
  Tuleeko sulle vatsaoireita, kun syöt välillä eri ruokaa kuin normaalisti?

  Mun piti oikein auton lasit srapata eilenaamulla, kun ennen seitsemää lähdin meneen. Nyt pitäis sataa kovasti, sitä olen ootellu että tulis kasteluvettä tynnyriin, ja peittelin ne haravointikasatkin, kun käskettiin, ja hyvin niukasti vain ripsii. On taas ennusteestakin siivottu aikasen monta pisaraa pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mulle tuu oireita kun kuitenkin tää raakaruokailu on sen verran uusi juttu. Ja kun ylläpidän herkuttelua silloin tällöin, ei varmaan ookaan hätää ;-)

   Oikeesti oli ihan hurjan kylmä, mä en onneks joutunut lähtemään mihinkään. Nyt kävin nappaamassa ikkunalasit mansikan päältä pois, kun se on niitten alla muka-suojassa, että saa kunnolla kostutusta. Meillä sataa välillä ihan rankastikin!

   Poista
 2. Leipomispäivä oli meilläkin eilen! Niin ja nyt on pataleipä uunissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpäs näkyy olleen, otsikosta päätellen. Tulen kurkkaamaan...

   Poista
 3. Kuulostaapa lupsakalta päivältä. Jee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on toinen samanmoinen kun kuopus on edelleen räkäinen. Mutta viikonloput on tehty relaamista varten!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana