Sivut


keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Koivet oikosenaan

Jos maanantai-ilta meni kokouksessa, eilinen olikin sitten hyvin rento. Ei ehkä aivan noin vetelä kuin alla olevan kuvan pupulla, mutta ei se kauas kyllä jäänyt. Laittelin ruokaa itselleni, kuopukselle lämmmitin valmista ja esikoinen, kotiuduttuaan, teki oman sapuskansa ihan itse. Pötköttelin, lueskelin ja katselin Australian MasterChefiä ja tulin siihen tulokseen, että teen tänään ainakin jonkin mittaisen työpäivän, vaikka perjantai onkin tällä viikolla myös poikkeuksellisesti töitä ensiapukurssia. Tuleepahan sitten vähän plussia plakkariin tulevia tarpeita varten. 







Tässä alla ei ole itsensä ähkyyn ja nukuksiin syöneen pupun ruokakuppi, vaan uusi "trendiherkku" libanonilaiset porkkanat. Tai siis yksi libanonilainen porkkana. Pala siitä. Viimeinen sellainen. Bongasin blogistaniasta reseptin jota hehkutettiin siellä sun täällä. En ole koskaan ollut raa'an porkkanen ylin ystävä ja välillä mietin, että niitä voisi syödä enemmänkin. Mehuksi puristettuna kyllä menee vaikka kilo, ja tuoreporkkanakeitto inkiväärin ja avocadon kanssa on namia myös. Mutta sellaisenaan ... ei! Niinpä päätin koittaa tuota marinoitua versiota. Olin pettynyt siihen ja ajattelin, etten ota edes kuvaa saati kirjoita niistä tänne, vaikka vakaa aikomus olikin.





Sitten huomasin, että kulho oli aika lailla tyhjä...

11 kommenttia:

  1. Ihana lötköpupu!
    Heh, välillä voi käydä noinkin; "pahoja" ovat ja sitten ne onkin kadonneet :)
    Kikattavaa keskiviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistä sä tiesit, me kikatettiin ystävän kanssa koko matka lähikaupunkiin, jonne lähdettiin ex tempore.

      Mahtavaa loppuviikkoa sulle!

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Ihana tuo pupu!
    Kummasti ne tosiaan välillä "pahatkin" häviävät parempiin suihin. Tosin mä tykkään porkkanasta ihan sellaisenaan kaikkein eniten. Ja nythän niitä pitäisi syödäkin, että tulisi kesällä kunnon rusketus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, noi "pahat" hävis kyllä ihan vahingosa. Pitää vissiin tehdä toinen satsi ja testata miten pahoja ne oikein oli ;-)

      Poista
  4. En vaan pysty syömään raakaa porkkanaa. En ole pystynyt kouluvuosien "raakaraasteen" ja "juuresvälipalan" takia ;) Sen sijaan hitusen kypsytetty porkkana on tosi herkkua, esim. provencale-seoksella (tai pelkästään rakuunalla ja / tai timjamilla) maustettu. Samoin se uppoaa kakussa ja missä muussa tahansa. Ei vaan mitenkään raakana yksistään (toki coleslawssa, thaisalaatissa jne).
    Heh, tein eilen "trendiherkkua" monen vuoden aikomuksen jälkeen eli lehtikaalisipsejä. Erittäin koukuttavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on vähän sama vika, mutta toi oli vähän niin kuin sitruunalla kypsennetty ;-)

      Lehtikaalisipsit - hih! Mä annoin niille kaksi mahdollisuutta mutta en jotenkin lämmennyt. ONkohan mussa jotain vikaa? Liian maalainen?

      Poista
  5. Suolaporkkanoita? Mielenkiintoista. Mutta nyt vaan oksettaa jostain syystä, en tiedä onko mulla joku mahataudin poikanen vai mikä.
    Pupu on niin rento ja suloinen! Vois olla vaikka pehmolelu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti ei tuu oksutautia, se on niin kauhee!

      Pupu taitaa tuntea olonsa turvalliseksi meillä, on ennenkin todettu ;-)

      Poista
  6. Pupulainen on sulkku :)

    Bongasin sun nimen alan lehdestä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täh?!?

      Sun pitää laittaa mulle s-postia ja kertoa missä ja miten ja miksi?

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana