Sivut


sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Kätevä emäntä paistaa vinyylitkin

Mitä tekee äiti perjantai-iltana? Ottaa lasin viiniä ja paistaa vinyylilevyjä. Törmäsin jossain blogissa taimiruukkujen kaunistukseksi tehtyihin kulhoihin ja pitihän sitä sitten kaivaa tarkka ohje esille, könytä levykaapille ja käydä käsiksi niihin naarmuisiin raasuihin. Ihan mahtavaa hommaa, ja minun silmääni miellytti kaikkein eniten tuo singlestä muotoiltu pieni kulho - sopiva vaikkapa rannerenkaille korupöydällä. Tuollainen iso pääsi paikaksi kaukosäätimille olohuoneeseen. Yhden sai ystävän tytär ja minä sain heiltä ihania kukkia. Yksi huuteli toisen ystävän matkaan, kun levy oli sellaisen kaukaisen suuruuden kuin Marco & The Missing Parts - ja ystävän mies nimeltään Marko. Heh!





Markon vaimo laittoi lauantaina viestiä, että sopisiko tulla kahville paikallisen "leipomon" kautta. Kukapa nyt sellaisesta kieltäytyisi. Vietimme rattoisan ja makoisan tuokion kuulumisia vaihtaen. Myöhemmin kuopukselle tuli kaveri kylään ja olin jo aiemmin pyytänyt, että äitinsä jäisi hakiessa kahvittelemaan. Sitä varten käytin uunia vähän tavanomaisempiin hommiin ja paistoin muffinssit.





Ilta meni perinteisissä merkeissä. Sauna, Avara luonto (yäk, skorpioneja, mutta kuopusta kiinnosti tietysti kovasti) ja pari tyrskähdystä.

"Miten se muka rauhoittaa, että leikataan kikkelit pois?"

18 kommenttia:

  1. Voi, hyvät ctepeona äänitetyt melodiat menneet nyt ihan ryttyyn!
    Mutta oikeesti, kaikkea sitä keksitään :)

    Muhvinit näyttää mainioilta! Meillä tehtiin eilen hyviä suklaapikkuleipiä - ja sitä lasagnea...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja vieläpä Tšaikovskin Neljä vuoden aikaa!

      Muffinssit oli vähän kovia (kun piti säveltää, kuopuksen ystävän äiti on pähkinäallerginen ja alkuperäisessä ohjeess oli murskaa, mutta tuo sitruunapäällinen oli namia ja tasoitti tilannetta.

      Poista
    2. Ehdin jo luulla, että oot erehtyny, mutta totisesti on Tsaikovskillakin Vuodenajat... eikä pahat, kuuntelin :)

      Poista
    3. Jep, itse asiassa just Vuodenajat eikä neljä vuodenaikaa, kiitti korjauksesta!

      Poista
  2. Hih...mäkin tein noita muutama vuosi sitten ja yksi levyistä oli Tsaikovskia :D (Sleeping Beaty)
    Pitäisikin oikeastaan käydä kirpparilta hakemassa muutama levy ja tehdä lisää - viedä vaikka tädille maailmanparannuskeikalla. Kiitos kun muistutit, vaikka onhan nuo tuolla ihan jokapäiväisessä käytössä, kynäpurkkeina yms.

    Selvititkö Kuopukselle tämän rauhoittumisen? Meillä AM lupasi tarpeen vaatiessa selvittää asian, jos ei muita löydy asiaa selvittämään. Tarinasta tulee pitkä, mutta selvitystä on luvassa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä koitin parhaani, mutta vähän se jäi vajaaksi. Jotenkin tuo hormoonitoiminta ja sellainen on vaikea selittää tuon ikäiselle ;-)

      Noita varmaan saa tosiaan kirppareilta ihan pilkkahintaan. Multa löytyi omasta takaa, vaikka olen yrittänyt hankkiutua eroon sellaisista joilla ei ole mulle tunnearvoa. Isän Bowieita en todellakaan sulata!

      Poista
    2. Mulle tuli mielleyhtymä "en sulata" - termistä että et voi sietää :) hätäännyin jo, ennenkuin tajusin sulattamattomuuden tarkoittavan tässä ihan konkreettista ei-sulatusta :)

      Poista
    3. Ehei, Bowie on mun yksi kaikkien aikojen lemppareista ja elämäni tähihetkiin kuuluu, kun olin Tukholman stadionilla muistaakseni 1990 konsertissa. Ah, ja voih!

      Poista
  3. Tuohan on hemmetin hieno idea!

    Jotain vanhaa kakkumuottiako käytit muottina vai miten noi tehdään? Paistoaikaa kaipailisin myös. Ei muuten mutta yks mun systereistä on DIY - hullu ja olen satavarma että hän tykästyy noihin. Vanhoja vinyylejä kun löytyy muutama sata niin niistä ruukun poikineen.

    Hyvää sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on aika hyvä ja yksityiskohtainen ohje. Ikkunat kandee pitää auki kans ja liesituuletin täysillä, mitä lie höyryjä siinä "sulaessa" pääsee:

      http://handmade-eva.blogspot.fi/2012/10/kulho-vanhasta-vinyylilevysta.html

      Mainiota sunnnuntaita, ja hyvä, että pääsit niiden kottaraisten kynsistä elossa - olin just Tundralla! Vuoroin vieraissa, tai siis yhtä aikaa!

      Poista
  4. Söpöjä kulhoja ja herkullisia syömisiä. Minä en raaski omia levyjä muotoilla. Vain yhden vanhan savikiekon olen koristemaalannut, sillä joku oli pilannut levyn täysin.

    Avaraluonto on opettava ohjelmasarja, siinä vanhempienkin salaiset sana-arkut joutuvat satunnaisesti koetukselle ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen oli ikävä skorpionijakso, mutta monen monituista kertaa olen saanut selittää vaikka ja mitä lisääntymiseen (yllätys yllätys) liittyvää.

      Mulla on sellaisia ikivanhoja naarmuisia joita ei enää edes voisi kuunnella joten oli helppo päätös. Mutta paljon on sellaisia rakkaita joita en suurin surminkaan uuniin pistäisi!

      Poista
  5. Hih, juuri eilen suunnittelin, että jossain välissä täytyy kokeilla, onnistuuko noiden kulhojen valmistus - semminkin, kun levyjä löytyy nurkasta jos toisestakin, ja suurin osa vieläpä sellaisia, että niitä ei kukaan oikeasti enää kuuntele. Hyvännäköisiä kulhoja sait aikaiseksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi oli kyllä ihan superhelppoa ja hauskaakin!

      Mullakin oli monenmonituista vinyyliä, jotka on niin naarmuisia ettei niitä pystyisi kuuntelmaan vaikka haluaisi. Ja sitten myös niitä, joita ei edes haluaisi kuulla vaikka pystyisi ;-)

      Poista
  6. Juu. En voi tykätä. Sydän itkee verta aina kun näen, kuinak LP-levyjä tuhotaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän muakin mietitytti, mutta kun toinen vaihtoehto olis ollut roskis, niin päätin, että tää on parempi.

      Poista
  7. Tämä ohje täytyy laittaa muistiin ja kokeilla. Olisin luullut noiden vaativan paljon mutkikkaampia toimenpiteitä. Siinä on paskanaapurit ihmeissään kun miettivät mitä meillä oikein syödään kun vinyylilevy tuoksahtelee :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Avaa ikkuna ja leyhytä oikein sinne päin kun paistat noita. Ihan sikahelppoa oikeesti! Jopa mä osasin ;-)

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana