Sivut

perjantai 16. tammikuuta 2015

Pikku taiteilija

Kuopuksen piirroksia on joka paikassa. Kauppalapuissani, ruokalistoissani, sanomalehdissä - jopa särkylääkepaketin kyljessä.


Tuossa keskellä on hyvä osoitus nuoren taiteilijan luovuudesta. Rupesi vahingossa piirtämään jo seuraavan rivin laatikoihin, jolloin neljä viimeistä edellisrivillä jäivät tyhjäksi. Eipä hätää, siihen väliin saatoi sitten tällätä mainoskatkon: "Maailman suosituin kalja!!! Ei alkoholia!!! Saat myös alkoholisen version!!!" Kaljan nimi on Siti ja sen viereen on piirretty spiraali. Se on kuulemma pyörrytyksen merkki, ja siksi se on ruksattu yli alkoholittomassa versiossa. Alkoholillisessa se taas on näkyvissä. Varoituksena?


Myös noita sarjakuvia valmistuu tiheään tahtiin. Tässä teos nimeltä "Obaman vierailu (& pyllyn kaivaminen)". Juonet ovat, kuten arvata saattaa, poikkeuksetta varsin lennokkaita.

Taiteilija työssään. Aku Ankka ja hänen sukulaisensa Pitkänokka ja Pätkänokka pääsevät tv-liitteen kulmaan. Kuvaamisen jälkeen paperille ilmestyi vielä kaveri nimeltä Kätkänokka...


***

"Mitä tapahtuu jos näihin muniin (kivespussit, suom.huom.) tulee reikä? Kun niissä on sisällä joku kivi niin tippuuko se pois?" 

Öö, piti vähän selittää anatomiaa tarkemmin. Kivi?

22 kommenttia:

 1. Niinpä, äiti saa olla monena! Nyt sun pitää tehdä jokin kollaasitaulu näistä piirroksista!!! Näen jo silmieni edessä, miten kaunis taulu (tauluja) niistä tulee!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitsi, onpa mainio idea. Olen miettinyt, että miten niitä saisi edes osan säästöön. Mulla on sopivat kehyksetkin!

   Kiitti vilukissi

   Poista
 2. Kyllä tuossa poikien anatomiassa on välillä äidillä selittämistä, kun kysymykset ovat myös mitä hurjimpia.
  Tuo on mahtava taiteilija tuo teidän kuopus. Tämän päivän Turun Sanomissa oli myös nuoresta taiteilijasta juttua, joten vilkaisehan netistä tai kirjastosta kaverista. Hänellä on kirjastossa näyttely tällä hetkellä, joten siinä teidänkin taiteilijalle paikka esitellä töitään.
  Ja kiitos toivotuksista, alokas pääsee tänään lomille ja menee vasta maanantaina illalla takaisin. Kyllä on koiralla onnen päivä kun koko jengi tulee illalla. Oli eilisen ihan ihmeissään kun ei ketään tullut. Inisi ja katseli vain ovelle.
  Oikein mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva, että on koko jengi koossa taas.

   Poikien (yksinhuoltaja)äitinä joutuu välillä kummallisiin tilanteisiin kun ei oikein ole omakohtaista kokemusta kaikesta, mutta luovimalla selvitään!

   Täytyykin vilkaista Turun Sanomat. Meillä muuten esikoinen teki aikanaan sellaista "tietokonetaidetta" paintilla ja piti näyttelyn meillä kirjastossa.

   Poista
 3. Teillä ihan selvästi katsotaan ohjelmia Jimiltä, kun slogan on hallussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Australian MasterChef tulee Jimiltä ;-)

   Poista
  2. Tosiaan... meilä tyär kattoo sen ruutu.fi:stä, en muistanukaan tuota.

   Poista
 4. Mua jäi kyllä nyt mietityttään, mitä oikeasti tapahtuu, jos kivespussiin tuli reikä. AM ei tiennyt, eikä suostunut edes ajattelemaan asia... Ihana aamun avaus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, mä vastasin (ihan lonkalta, joskus äidin pitää soveltaa kun ei oo omakohtasta tietoa miehenä olemisesta ;-) että ei sieltä tipu mitään, koska siellä on vaan sitä "johtoa"... hih!

   Terkun AM:lle, toivottavasti se toipuu tästä.

   Poista
 5. Eipä ole teillä tylsää hetkeä ;-D
  nimim. 'kohtalotoveri' :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ei. Pojat on ihania, sä tiedät!

   Poista
 6. Intohimoinen piirtäjä!
  Onneksi riisi paperia ei maksa juuri mitään koska tuolla tuotantovauhdilla teiltä loppuu kohta tila mihin taiteilja saa purkaa visioitaan.
  Oikeesti piirtäminen on hyvä harrastus jota kannattaa ruokkia ja pidän Kuopuksen tyylistä sen tähden ettei se ole pelkkää piirtämistä vaan kuviin yhdistyy juoni ja näin jokainen piirrossarja on oma itsenäinen tarinansa.
  Usko pois, mikäli hänen tahtinsa jatkuu niin jäppinen tekee julkaisukelpoista (lehtien mielestä) sarjakuvaa ennenkuin menee yläasteelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä onneksi paperia riittää - ostan sitä riiseittäin enkä yhtään toppuuttele luovuutta. Itse tuossa äsken totesi, että "pitäisiköhän siivota mun huone että Pekka mahtuu huomenna kylään". Kyllä, piirustuksia oli kaikkialla. Hankin sille myös kartonkiset lehtikotelot joihin voi sujauttaa piirrokset. Toisessa on "liikkuvat kuvat" ja toisessa sarjakuvat.

   Hyvä ja halpa harrastus ;-)

   Poista
 7. Mejän kuopuksen viimeisin lentävä lausahdus: "Hyvinvointini on vaakalaudalla!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko sillä nälkä vai missä tilanteessa toi tuli?!?

   Poista
  2. Niitä tulee kaikissa mahdollisissa vaakalautatilanteissa :)

   Poista
  3. Ok, hyvä lause moneen tilanteeseen!

   Poista
 8. On se uskomaton. On!!!
  Mä ajauduin tässä samalla muistelemaan omien muksujen lennokkaita laukasuja ja hihittelen täällä itsekseni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä pitää kirjata ylös ettei pääse kuolemattomat unohtumaan!

   Poista
  2. Jep, mä olen kirjannut ahkerasti aikanaan ja on ollut ihan parasta, kun noi teinit on lukeneet omia "lapsikirjojaan" ja nauraneet katketakseen itselleen ja toisillensa.

   Poista
  3. Mäkin ostin sellasen Kiroleva siili kirjan jossa kannessa lukee Suuri ajattelija, mutta oon ollut tosi laiska. Piti täältä blogistakin noukkia. Ehkä jonain päivänä - pitää toivoa, etteivät katoa bittiavaruuteen ennen sitä.

   Nostan sulle hattua!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana