Sivut

lauantai 17. tammikuuta 2015

Jestas, se on rastas

Loppuviikko mennä hujahti. Vein kuopuksen torstaina isälleen, kun minulla oli keuhkolääkärillä käyntiä lähikaupungissa. Paluumatkalla poikkesin isäni asunnolla heittämässä jääkaapista ruoat pois ja roskikset tyhjensin myös. Valutin vähän vettä joka hanasta etteivät nekään rupea haisemaan. Lisäksi vein oveen lapun, jossa kehotin ystäviään olemaan minuun yhteydessä mikäli haluavat jotain hänen tavaroitaan. Olisi kaikkien etu jos vaikkapa kirjahyllyt tai sänky päätyisivät jollekulle käyttöön eikä kaatopaikalle. Yksi puhelu minulle jo on tullut ja imuri teki kauppansa. Ensi viikonvaihteessa kun kuopus on isällään, voisin varmaan koittaa tyhjentää asuntoa. Kerroinko muuten, mikä kirja isälläni oli kesken? Günter Grassin Aivoituksia. Ei mikään maailman kevyin opus.

Eilen kuopus tuli suoraan kotiin ja aloittelimme viikonlopun viettoa. Esikoisella on tänään koulupäivä, mutta muuten rauhoitumme kotiin, parantelemme kuopuksen tautia. Voi olla, että tästä syystä tulee melko sisäpainotteinen viikonloppu. Ulkona on tullut lunta niin että heikompaa hirvittää. Saimme sitä nyt viime talvenkin edestä. Mutta arvatkaas kuka vieraili eilen lintujen ruokintapaikallani: mustarastas. On se kaunis kaveri.Tuoli lähti terassille
demonstroimaan tilannetta......kuinka sattuikaan,
auratraktori pääsi kuvaan...
...ja tässä,
umpihuppeluksissa!

***

Ristus näitä perssuomalaisten ja KD:n vanhoillisimpia. Nyt menee kuppi nurin rauhallisimmaltakin. Mitä siellä Keski-Suomessa oikein veteen sekoitetaan?

Hakkarainen nyt on töräytellyt ennenkin, siihen ollaan vissiin jo totuttu: lyhyt oppimäärä kuinka päästään Oulun kirvessurmasta demareille vittuiluun.

Toinen Keski-Suomen ylpeys meni sitten vielä astetta pidemmälle ja oikeasti suorastaan hävyttömäksi: vaimon kuolema Heinäluoman homomyönteisyyden syytä. Jos jumala on tuollainen, paha, kostohenkinen ja suvaisematon, en halua kuullakaan hänestä. No, eivät halunneet muutkaan, Juhani sai ansionsa mukaan ja erotettiin.

Sitten vielä yksi alkujaan keskisuomalainen, Matti Nykänen. En ole mikään rapajuoppo: "Olen kuitenkin tehnyt koko ajan keikkoja ja autolla ajanut." Tirsk.


Ja sitten ihan lopuksi vähän ...hmmm... pirteämpiin aiheisiin. Tämä on omistettu ihanalle Marralle ja hänen ponilleen: Lemmikkien peräaukot ahdistavat ihmisiä.

18 kommenttia:

 1. Mä "opin" jo lapsena omakohtaisesti, että politiikka ja sen ympärille kietoutuvat asiat on silkkaa teatteria. Ja niin on edelleenkin. En jaksa enää edes seurata.
  Nykäsmatin haastattelua kuuntelin tässä männäpäivänä radiosta ja *anteeksi vain* mutta ainoa ajatus oli kyllä sääli....toki on hienoa, että Yrittää, mutta puheista paistoi kyllä sellainen alentuvuus ja egobuusti, että huhhuh.
  Tuon saman peräaukonkoristusjutun lähetin juuri eilen eräälle koiranomistajalle. Voi taivas :-D MIlloinkohan ihmisetkin alkaa käyttää ko. koristuksia? Heti tilaan!! :-D
  Huhhuh, on teillä lunta! Onneksi täällä ei kai ihan noin paljon ole. Kai...
  Viettäkäähän lupsakka lauantai.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon välillä vieläkin niin naiivi, että ajattelen ihmisistä niin hyvää ja toivon, että politiikkaan osattais äänestää ne fiksuimmat - mutta täytyy sanoa, että usko ihmisiin alkaa olla aika lailla mennyttä piakkoin. Sitä saa mitä tilaa?

   Mitä Nykäseen tulee, niin hän ei koskaan ole ollut penaalin terävin kynä, hiton hyvä mäkihyppääjä toki. Se alentuvuus siis mua ihmetyttää, mutta olkoon. Suoraan sanottuna ei kauheesti kiinnosta...

   Jep, ihmisille samanlaiset... tosin sen verran lihaisat vissiin lienee jopa laihankin ihmisen pakarat, että ne yleensä ajaa saman asian ;-)

   Ja lunta riittää, todella!

   Poista
 2. Noita muita juttuja en ollut kuullutkaan, mutta tuon lemmikkien peräaukon koristelujutun joku oli jakanut fb:ssä (joo-o, ei ole kovin korkea taso mun kavereilla, ja sieltä taas pari eilen illalla sai lähdöt). Mutta siis sitä piti vaan siitä aiheesta sanomani, että ensi kesänä niitä varmaan on lehmillä ja lampailla ja muilla tuolla ulkona niityilla ja kedoilla vaeltavilla eläimillä.
  Entäs sitten villieläimet? Kukas ne ottaa asiakseen "merkata". Voi elämän kevät....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi, nyt kansanliike pystyyn - luonnoneläimille tuollaiset pyllynreiänpeittimet ;-D

   Poista
 3. Oon mie aika monesta asiasta ja asiattomuudesta elämäni aikana ahdistunut, mutta en kenekään tai minkään pyllyreiästä. Täytyy sanoa, että ahdistuksen aiheet on toisilla hakusessa... Rumiahan ne on, lyhytkarvaisen valkoisen (esim. bullterrieri) pystyssä häntäänsä kuljettavan UROSkoiran persus on todella ruma, mutta jos siihen vielä ripustaa jonku kuppikakun, niin se on ruma ja vielä naurettavakin. Kaipa ne jotain pussukoita sitten kehittelee niiden mustien ja kiiltävien pallienkin peitoksi.

  Onneksi suuri osa koirista pitää häntäänsä alhaalla (niinku lehmätkin ja hevoset) eli peittävät itse itsensä.

  Tuossa Hesarin jutussa oli minusta pieni epälogiikka; heti alussa luki "...on erottanut ... Juhani Starczewskin puolueen jäsenyydestä." Sitten vähän matkan päässä "Maanselkä ei halua arvioida, saattaako Starczewskiä uhata erottaminen puolueesta. "En vielä lähtisi sitä miettimään."" Joko toimittaja tai puoluesihteeri Maanselkä on nyt hieman hukassa.

  Ja mie oon tuon Hakkaraisen puheenvuoron nähnyt jo aiemmin jonkun muun sanomana ihan täällä blogistaniassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on vissiin vanha ja uusi uutinen sekaisin kun ovat täydentäneet sitä mukaa kun tapahtumat ovat edenneet? No, yhtä kaikki, Juhani miettii nyt oman puolueensa linjaa. Musta jotenkin kauheita tässä on se, että hän on nuoriso-ohjaaja. Niin toivon, että ei välittäisi arvomaailmaansa heille. Toki nuoret osaa itekin ajatella, mutta silti.

   Mitä Hakkaraiseen tulee, sitä en jaksa enää edes kommentoida.

   Eläinten peräpääkohu sen sijaan on musta hupaisa. Miten luonnosta vieraantunut voi ihminen olla, kun tuollaisesta ahdistuu. No, jokainen tavallaan, pitää taas todeta.

   Poista
  2. Nuoriso-ohjaaja???!!! Voi elämän kevät...

   Poista
 4. Ristus mutta teillä on tullut lunta!
  Sitä sun mainitsemaa linnoittautumista kannattaa jatkaa koko viikonloppu sillä tiet - ne joissa ei joudu kahlaamaan napaansa myöden - ovat silkkaa jäätä. Käydessäni siinä naapuritundran myytävänä olevassa kohteessa niin noin puolessa välissä oli auto katollaan ja melko pahan näköinen romu muutenkin. Liekö syynä pelkästään liukkaus sillä täälläpäin noita rattijuoppoja käryää vähintään kerta per kuukausi.

  Mukavaa illanjatkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnoittautumista kannattaa jatkaa kun ovesta ei pääse enää ulos noiden kinosten takia ;-)

   Ei vais, pääsee kyllä ja luotiin kuopuksen kanssa lumetkin oven edestä tuossa ennen saunaa.

   Varovasti siellä lumen ja jään ja rattijuoppojen keskellä, hyvä Paimen!

   Poista
 5. Osanottoni, Marjaana! <3 Vaikka en ole koskaan ymmärtänytkään oikein tuota sanaa ja sen lohdutavaa funktiota... mutta kun en parempaakaan keksi. =/

  Minunkin isäni, muuten, on koko ajan autolla ajanut. Se on ihan hyvä mittapuu, kertoo sitten mistä kertoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitsos M..Villakalsarininja.

   Mulle tuli tuosta Nykäsen yhteydessä vaan mieleen, että noinkohan joka kerta on ollu promillet kohdillaan, mutta mistäpä mä tiedän.

   Poista
  2. No aivan. Haluaisin uskoa omasta isästä ettei ole promilleissa ajanut, mutta pelkäämpä että enemmänkin on kyse juurikin siitä todistelusta että kattokaa nyt, olen ihan ajokunnossa. Aamuisin varsinkin. Huokaus. =(

   Poista
  3. Nimen omaan aamuja mäkin ajattelin tuon julkkiksen kohdalla. Huokaus!!!

   Mun isällä ei ollut edes korttia joten luultavasti ei ole ajanut humalassa ;-)

   Poista
 6. Joskus minusta tuntuu, että nämä ns. kristillisen katsomuksen omaavat ovat jostain syystä hypänneet yli Uuden testamentin jutut lähimmäisenrakkaudesta ja keskittyneet lähinnä Vanhaan testamenttiin ja Mooseksen lakiin. Onhan tämä jälkimmäinen tietenkin konkreettista tekstiä, kun sanellaan synnit ja rangaistukset, niin ei tarvi itse miettiä liikoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoiy: ei tarvitse itse miettiä liikaa, käyttää aivojaan... Mulle yksi käyttökelpoisimmista raamatun kohdista on se "kohtele lähimmäistäsi kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan". Luulis kelpaavan KD:illekin?

   Poista
 7. Tota Juhania kommentoinkin jo tuolla Sannan blogissa, niin täällä en enää jaksa. Mutta järkytyin lisää siitä, kun luin täältä sun kommenttikentästä, että se on nuoriso-ohjaaja. Tuskin sitä nuoret uskoo, mutta pelkästään jo se, että noin julman näköinen setä on missään tekemisissä alaikäisten kanssa, on aika arveluttavaa. Juhani on tainnut ottaa itselleen Jumalan paikan, kun osaa noi tuomiot jaella... Pthyi!

  Mitä eläinten anusläppiin tulee, niin voi kääk, lienee se läppä sitten melko paskainen, kun eläin sen kanssa ulostaa... Kyllä on taas ihmisiltä lähtenyt järki. Mitähän seuraavaksi...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jotenkin arvasin, että sulla olisi tällanen pragmaattinen lähestymistapa noihin läppiin. Oisko sittenkin parempi, että ihmiset ite laittais vaikka silmälaput ettei ne näkis mitään niin ahdistavaa kun vaikka eläinten persukset.

   Mitä Juhaniin tulee, niin annetaanpa olla. Huokaus!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana