Sivut

tiistai 13. tammikuuta 2015

Pähkinä purtavaksi

Nimittäin se, miten hautajaiskuluista minun tuloillani selvitään. Vaikka menemme mahdollisimman riisutuilla palveluilla (tyyliin kuljetus patologiselta hautaustoimistoon, halvin tuhkausarkku ja halvin uurna sekä kuljetus krematorioon) paras saamani tarjous oli sekin liki 600€. Tähän päälle vielä krematoriokulut (160€) ja hautapaikkamaksut, niin a vot. Katastrofi on valmis. Eilispäivän paras uutinen oli, että saatamme isäni varallisuuden varattomuuden huomioon ottaen saada hautausavustusta. Äkkiä hakemus vetämään ja peukut ja varpaat pystyyn. Ehkä minä en ajaudukaan tämän vuoksi konkurssiin.Joulukarkit vaihtuivat tervellisempään naposteltavaan


Asiat etenevät muutenkin ihan mukavasti, moni juttu liikahtaa eteenpäin joka päivä. Paljon on edelleen hommaa, kuitenkin. Ja arki tähän päälle. Nyt olemme vaihteeksi taas koko poppoo koolla ja kylläpä tuntuu hyvältä. Rakkaiden kanssa ja kainalossa.

***

"Äiti sun pitää osallistua Suomen paras äiti -ohjelmaan." Ihanaa, että kuopus on palannut kotiin.

32 kommenttia:

 1. Jopas on hinnoissaan kuoleminen. :/ Toivottavasti avustus tulee pian ettei konkurssiaatoksen takia koidu unettomia öitä.

  Miksei jo ole sellaista ohjelmaa kuin Paras äiti? Vai onko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun kuopus väitti että on. Sotkeekohan se sen äitien sotaan tai johonkin hömpään josta n nähnyt mainoksen?

   Toivon, että päätös tulisi mahdollisimman pian. Se maksusitoumus kattaisi sitten periaatteessa kaiken mikä liittyy normihautajaisiin. Ja onhan mulla toki veli puolittamassa kustannuksia, mutta silti mulle voisi tulla unettomia öitä puolikkaastakin laskusta.

   Kilpailuttaminen muuten kannattaa: variaatio on yllättävän suurta. 600-900€. Iso ero!

   Poista
  2. Äiti, sinusta on tullut pull... :D Äitien sota. Äidit viidakossa. Ögh.

   Poista
  3. Siis ei totta, äitien sota todellakin on olemassa! :O

   Poista
  4. Toivottavasti kuopus ei ilmoita minua Äiti sinusta on tullut pullukka -ohjelmaan ;-)

   Poista
  5. Äitien sodasta tulee joku karsee mainos - luulen, että kuopus oli nähnyt sen.

   Poista
 2. Olemme huomanneet tuon saman, että hautauskulut ne vasta ovatkin suuria. Ja voi, jos ei kuulu kirkkoon, niin kulut ovat vielä ihan toista luokkaa. Eli jotain etua tässä tuosta kirkkoon kuulumisesta on. Onneksi sinun ei tarvitse ihan kaikkea yksin maksaa.
  On se niin ihanaa, että olet saanut kuopuksen kotiin pitämään sinua virkeänä! Minä puolestani yritän pitää virkeänä sitä pientä sotilaspoikaani, joka jännittää kaikkea koko ajan niin, ettei elämästä tahdo tulla mitään. Ja tuota toista, jolla on linja-autolla tänään näytöt niin paikallisliikenteestä kuin tilausajostakin. Jännittää molempien puolesta kuin pientä oravaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sun pitää sanoa sille sun pojalle että jos ei sopeudu eikä saa jutteluapua tarpeeksi, jättää kesken!!! Ja toiselle onnea kokeeseen, taidon lisäksi sitäkin tarvitaan.

   Isä kuului seurakuntaan loppuun saakka, joten tässä asiassa on hyvää ainakin se. Katsotaan nyt miten maksusitoumuksen käy. Toivon edelleen todella, että se saadaan.

   Poista
 3. Ihana kuopus <3
  Toista kautta sulle kirjoitinkin tuosta hautausasiasta, mutta jos tuhkat sirottelee jonnekin niin sehän ei mitään maksa. Vesistöihin tai hautausmaalle tehdystä ripottelusta ei tarvi edes ilmoittaa. Kansallispuistoon viemiseen pitää kysyä lupa, ja omalle pihalle tuominen ilmoitetaan kanssa jonnekin, ja siitä tulee merkintä johonkin mihinlie, että jos joku ostaa sen talon niin sen tietoon tulee että pihalla on ihmisen tuhkat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä kirkkoherranvirastossa käydessä huomasin, että sirottelu ei maksa mitään. Uurnalehto on ihanasti meidän kotimatkan varrella, joten sinne varmaan sitten saa suntio sirotella. Katotaan miten tää etenee...
   Ja kuopus, se vaan piristää päivää, aina!!!

   Poista
  2. Jaa niin täällä sie jo vastasitkin... Toivottavasti mie en kuulosta tylyltä, kun nuukailen SUN rahoja :) ettet vaan maksa liikaa ainakaan omistas...

   Poista
  3. Et kuulosta, ihana kun joku ymmärtää ja "huolehtii" koska mulle tää on todellinen ongelma, niin raadolliselta kun se tässä tilanteessa sanottuna kuulostaakin.

   Poista
 4. Otan osaa, nyt vasta luin suru-uutisesta. Hautajaiset maksavat kyllä, sen tiedän, mutta hyvä jos saat niihin apua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Puskissa!

   Me setvitään näitä mahdollisuuksia kun mun talous ei vaan veny, ei sitten millään :-(

   Poista
  2. Kysy sosiaalitoimistosta kans. Mun ystävä oli siellä työllistettynä ja näitä tuli vastaan.

   Poista
  3. Hakemuksen postitin eilen, joten saa nähdä milloin kuulen enemmän.

   Poista
 5. Pahoittelen isäsi poismenoa. Noista hautauskuluista: mikäli isäsi on ollut varaton, niin sosiaalitoimistosta pitäisi saada maksusitoumus arkkua(halvin)+hautapaikkaa ja kuljetuksia varten. Yleensä eivät kustanna kukkia saati muistotilaisuutta. Kannattaa sinne ottaa yhteyttä, niin säästyy yhdeltä turhalta stressiltä. Jaksamisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Motoristin Mutsi! Tänään juuri laitoin hakemuksen isäni sosiaalitoimistoon vetämään, joten katotaan miten käy. Pidetään peukkuja, katoaisi yksi iso huoli.

   Poista
  2. Ja nyt luin tänne asti. Pidän peukkuja *bd*

   Poista
  3. Kiitos, se olisi enemmän kuin tarpeen!

   Poista
 6. Marjaana, Otan osaa ja pidän sinulle myös peukkuja että onnistut tässä surullisessa tehtävässä myös kunnolla kuten aina . Poikasi on oikeassa olet hänelle varmasti paras äiti niin Suomessa kuten maailmassa , myös hänkin sinulle paras on ja toinenkin poikaa , minullakin kun on kaksi poikaa ja kun puhun yhden pojan kanssa ja sanon hänelle että olet paras poikani- silloin hämmennyn itse että hävettää sitä sanoa, sen takia että parhaat on molemmat . Niin kehun aina molempia. Selviämistä ja tsemppiä rakas Marjaana , ollaan aina mukansia tekemisissä .. vaikka joka kertaa ei osaakaan selvittä tunteita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nata kiitos lämpimistä sanoistasi! Tässä tilanteessa niitä kaikkia tarvitaan, myös kuopuksen suloisia lausahduksia. Ihanaa, että olette tukenani!

   Poista
 7. Meinasinkin kommentoida, että sosiaalitoimistosta voi hakea hautausavustusta, joten suosittelen sitä.
  Kuoleminen tässä maassa on kallista, sen huomasin minäkin isääni haudatessa. Ja samalla proseduurilla meilläkin mentiin eli halvin tuhkausarkku, lainauurna, tuhkan hautaaminen yhteiseen muistolehtoon sekä laatta muuriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - S -

   Sama ajatus mullakin oli ja se toteutetaan, kuka ikinä sitten viulut maksaakin. Muuhun ei ole tarvetta eikä halua.

   Poista
 8. Jos tämä maailma menisi oikein, niin kirkollisissa toimituksissa kirkon pitäisi tulla vastaan kun kerran kirkollisveroakin (oletuksena) maksetaan - tietysti tulotasosta ja paikkakunnasta riippuen - muutama satanen vuodessa. Nykyisellään kun rahastuksen hoitaa ns. kolmas osapuoli ja se mahdollistaa tämän laillistetun ryöstämisen koska ihminen on haudattava. Sama juttu terveydenhuollon kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa muutama juttu näyttää olevankin seurakuntaan kuuluvalle ilmaista ainakin täällä meillä - ja hyvä niin. Äkkiseltään katsottuna ainakin kappelin käyttö, ja uurnalehtoon sirottelu. Uskon, että muutkin maksut on varsin kohtuullisia kun vertaa vaikkapa isompiin kaupunkeihin. Ei silti, liian kallista mulle, joka tapauksessa.

   Poista
 9. Otan osaa suruusi, ikävä uutinen. Voimia paljon ja koko teidän perheelle <3 Olen monesti miettinyt, että mitä sulle kuuluu. En ole vain säännöllisesti lukenut blogia kun ollut vähän vaikeuksia pitää oma pää kasassa. Mutta toivottavasti sinun terveys on menossa parempaan suuntaan! Ja olen myös itse aloittanut terveysrempan, tipaton tammikuu, herkut pois ja hiihtoa alle! Eli tsemppiä sinunkin projektiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Outi, kiitos! Ajattelin sua just kun ajelin isäni asunnolle. Taisin mennä teidän ohikin.

   Toivottavasti sulla helpottaa - ja hei, muista, että mulle saa soittaa tai laittaa sähköpostia. Vertaistukea!!!

   Poista
 10. Mun on pakko laittaa tähän eräs vanhainkodissa taannoin kuultu keskustelu, vaikka asia onkin vakava ja olisin itsekin purjeessa, jos tässä yhtäkkiä pitäisi maksaa jonkun hautajaiset. Mutta hiukan mustaa huumoria silti peliin...

  Tapahtui siis näin, että vanhainkodissa henkilö A pohdiskelee ääneen, että "kyllä ihmisellä pitää sen verran olla varallisuutta, että omillaan hautaan pääsee". Viereinen herra B toteaa siihen, että "minä ainakin luotan hajuuni!"

  Musta se oli hyvin sanottu jo silloin, kun tuon lapsena kuulin. Vaikkei se tietysti ihan noin yksinkertaista olekaan käytännössä. Toisaalta, tarpeeksi pitkälle jos mennään, niin eiköhän se sitten toimi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huumorilla pääsee pitkälle ;-)

   Eiköhän nää asiat järjesty!

   Poista
 11. Ihana kuopus sinulla!
  Toivottavasti saat tuon avustuksen. Hautajaisten järjestely on muutenkin raskasta aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se poika on kyllä ihana, osuu naulan kantaan välillä ;-)

   Ja kiitos, avustus tulisi kyllä tarpeeseen, pidetään peukkuja!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana