Sivut


sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Hekuttelua?

No kylläpä nämä kasvikset nyt ovat intoutuneet oikein joukolla v*ttuilemaan. Jos vasta selleri näytti keskisormea, niin porkkana ilkkuu muuten vaan - ihan vaan olemalla olemassa. Olemalla oma - hmmm - persoonallinen itsensä.





Perhana!

No, minä annan samalla mitalla takaisin. Intouduin terveyspöperöiden oheen tekemään raakasuklaata päiväkahvin kanssa ja energiapatukoita viikolle välipalaksi, nekin "raakana" (mantelia, pähkinöitä, kookoshiutaleita, aprikoosia ja taatelia sekä kanelia ja kardemummaa). Viikonloppuna on ihana vähän herkutella, eihän sitä muuten painonhallinnasta mitään tule. Liiallinen askeesi ei vaan ole hyvästä!






No kyllä sitä muutenkin herkuteltiin: syötiin sitten kuopuksen kanssa illalla saunan jälkeen nachoja guacamolen, salsan ja kermaviilin kera. Nam! Esikoinen keksi ex-tempore, että hän menee kaverille viikonlopuksi ja lähtikin jo perjantaina. Eilen oli koulupäivä mutta hoiti sen sieltä käsin. Olemme siis olleet kuopuksen kanssa kahden. Kuopuksella kävi myös kaveri leikkimässä kun hänen äitinsä puolestaan oli töissä: laittamassa ruokaa nälkäisille lauantaikoululaisille. Tänään olemme sitten koko porukka koolla ja esikoinen meinaa laittaa pizzaa. Herkuttelu jatkuu.


Ne välipalapatukat


***

Vilkaisin taas hakusanoja, joilla blogiin on eksytty. Kummallista:

iglu pingviini päiväkoti 

r kioskin hekuttelija tyttö

aivotutkija kiki - uusi puoli minullekin Kikissä!

palkaton loma ja elatusmaksu - minun käsittääkseni epäsäännöllisten tulojen kanssa toimitaan niin, että lasketaan vuoden tuloista kahdellatoista jakaen kuukauden keskiarvo ja lähdetään tästä määrittämään elatustuen suuruutta. Tässä ei paljoa lyhyt palkaton loma paina. 


14 kommenttia:

  1. Porkkana on selvästi osoitteleva! Tai sitten se sanoo soo soo. Mutta suklaat tuo veden kielelle... Onko nuo patukat vain taputeltu kasaan - pitääkö niiden kuivua ja kauanko ne säilyy?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne jauhettiin sellaseksi tahmeaksi mönjäksi joka sitten taputeltiin kasaan. Ohjeen mukaan säilyy viikon jääkaapissa ja kolme kuukautta pakkasessa. Sujautin leivinpaperikääreeseen ja pussiin - ja pakkaseen. Sieltä sitten on näppärä ottaa välipalaksi töihin mukaan.

      Poista
  2. Mites mä nään tossa pip...porkkanassa jotain ihan muuta!? :-D (anteeks :-D )
    Välipalapatukat oliskin kätsyjä juttuja. Vaan onko ne liian hyviä? Tuleeko napattua pakkasesta ihan vaikka makeanhimoon? Tai siis, teetkö niistä makeita?
    Tottahan Kiki nyt aivotutkijasta menee, hyvänen aika! Terävä mimmi kun mikä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitä se just mulle vittuileekin - se porkkana. Koittaa esittää ihan jotain muuta kun oikeasti on ;-)

      Välipalapatukat on käteviä, mutta kyllä aika maittavia, eli sun mainitsema ongelma on olemassa. Siksi mä laitoin pakkaseen enkä jääkaappiin ettei ihan samantien tilisi kaikkia napsittua. Taatlei ja aprikoosi makeuttaa kyllä, joten ne on makeita herkkuja!

      Poista
    2. Ai sitäkö se sanoikin, se porkkana :") Ilmankos psykologi arvioi minut musteläiskätestin tulostenkin mukaan sanoilla "hyvin varovainen, ylikonservatiivinen ja suorastaan haluton"...

      Poista
    3. No sitä se ainakin mulle huusi suoraa huutoa ;-) ja näköjään Helmillekin!

      Poista
  3. Meillä oli perjantaina kans pizzapäivä. Onhan tässä tullut herkuteltua..... raakasuklaa on kyllä hyvää, pitäisikin kokeilla itse tehdä! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä helppoa, ja jos suklaata voi syödä edes vähän paremmalla omallatunnolla, on kyllä "vaivan" arvoista!

      Pizzapäivät on parhaita ;-)

      Poista
  4. Hitto mutta tuo itsetehdyt välipalapatukat on hemmetin hyvä idea ettei tarvitsisi sortua aina niihin perinteisiin suklaapötiköihin.
    Taidanpas muuten kokeilla tässä ennen reissua kun on väljää aikaa.

    Mukavaa illanjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niihin löytyy netistä ohjeita pilvin pimein - ja voi tukkia kaikkea mieleistään niihin. Eipä oo lisäaineita... ;-)

      Millos se teidän reissu nyt olikaan?

      Poista
  5. Ai ai ai ai ai, jos mun tikkini nyt repeää nauramisesta niin saat kyllä selvittää tuon haun tehneen syyllisen :D Joku on miettinyt onko tutkittu onko mulla aivoja ollenkaan vai puuttuko vaan suodatin suun edestä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan se tietysti noinkin olla ;-D

      Toivottavasti leikkaus meni hyvin ja äiti ja kaksoset voi hyvin -eiku miten se nyt meni? Toivottavasti sä voit hyvin!

      Poista
    2. Tähystämällä meni, joten tosi hyvin. Ei tarvittu sellaista avoleikkausta minkä uhka oli, kun vielä oli 20 kiloa yli sallitun rajan :D Yleensä mun kokoiset lähetetään Tampereelle kun siellä on robotti, mutta ylilääkäri sanoi, että tapauskohtaisesti. Mulla taitaa olla reisissä niin paljon painoa, että se lääkäri ajattelin ylettävänsä kyllä mun vatsani ohi :D Kaikista pahinta oli kun sinne vatsaan päästettiin leikkauksen aikana jotain kaasua ja pieru oli hukassa tosi pitkään. Sitten kun se kotona viimein ensimmäisen kerran pääsi esiintymään niin laitoin telkkarin äänettömälle ja vaadin hiljaisuutta ja pakotin muut kuuntelemaan :D Oli se niin riemukas hetki :D

      Poista
    3. Voi Kiki sua, sä oot ihana! Ja hyvä että oli siedettävä toimenpide.

      Toivon että toipuminenkin käy nopsaan ja olet taas pian oma itsesi. Sä jo kyllä kuulostatkin siltä ;-)

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana