Sivut

torstai 8. tammikuuta 2015

Arki takaisin, kiitos!

Jo nyt on ihmeellistä pelleilyä näiden viikonpäivien kanssa. Eilen minulla oli maanantai, kun työt alkoivat taas loman jälkeen. Tänään minulla on perjantai lyhennetyn työviikkoni vuoksi. Huomenna en mene töihin lainkaan. Tulee siis varsin pehmeä lasku. Ja hyvä niin, sain eilen oireita töissä, mutta onneksi poistuivat saman tien kun lähdin. Viikonloppuna elimistö taas lepää. Muuten oli kyllä mainiota mennä työmaalle ja tavata kollegoita. Ja päästä - tietty - työn makuunkin. Tänään on taatusti mukavaa istua tiskiin iltavuoroon ja nähdä asiakkaita pitkästä aikaa. 

Hassu tämä viikko on ollut muutenkin: kuopus tuli sunnuntaina anopilta ja lähti tiistaina isälleen. Hän vei pojan kouluun keskiviikkoaamuna ja minä hain iltapäiväkerhosta. Tänään jo taas lähtee oikein todella pitkäksi viikonlopuksi, kun palaa takaisin vasta maanantai-aamuna kouluun. Ottavat vähän takaisin reissun aikaista taukoa, isä ja poika. Esikoisella taasen on yhden yön tutorleiri perjantaista lauantaihin ja saattaa sitten vielä mennä mummillekin. Jokohan ensi viikolla pääsisi sellaiseen normaaliin arkeen, että olisimme kaikki kotona ja joskus jopa yhtä aikaa?Joulun paras lahjaKuopus tuli tuohtuneena kotiin koulusta: "Ope ei salli mun tehdä läksyjä sulkakynällä!"

***

Ensitreffit alttarilla. Kuka ymmärtää? Oikeesti?

12 kommenttia:

 1. Jooei. Sukupuolineutraalin avioliiton kieltäjät kuulutti sitä avioliiton pyhyyttä, mutta "ne tekevät sen itse" kun alentavat sen joksikin mediaviihteeksi. Mutta se pappihan onkin aikeissa lähteä eduskuntavaaleihin; se käyttää sitä ohjelmaa ponnahduslautana kuuluisuuteen ja maalliseen valtaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä näin 5min siitä kun odotin että sauna ois lämmin. Ihmiset, jotka osallistu siihen, vaikutti ihan taviksilta, ei mitenkään tyhmiltä - itse asiassa päin vastoin. Ja se hämmensi mua todella. Mutta sä sanot hyvin: nyt sitä avioliiton pyhyyttä todellakin halvennetaan, ei siihen homoja tarvita ;-)

   Poista
  2. Hiukan merkillinen ajatusmalli että homoliittojen vastustajat nk. sallisivat tuon ohjelman.

   En tosin tunne ketään h-liittojen vastustajaa, mutta tuon ohjelman idea on käsittämätön.

   Poista
  3. En tarkoittanut sitä, vaan että heterot osaavat ihan itsekin halveerata avioliittoa kehitellessään tuollaisen ohjelman.

   Poista
 2. Mukaviahan tällaiset nopeat viikot ovat, vaikka ei niissä oikein järjestyksessä pysy edes omat ajatukset. Kyllä se arki kohta taas on täällä ihan väsymiseen saakka. Vaikka kyllähän tämä kevät aina menee paljon syksyä nopeammin kun on hiihtoloma, pääsiäinen ja vappu ja sitten jo koulujen päätös ja kohta juhannus. Siitä voikin sitten taas aloittaa laskeutumisen seuraavaan jouluun.....no heh, ei ihan vielä.
  Onko sun teinisi jo miettinyt armeija-asiaa? Meinaako mennä palvelukseen vihreisiin vai siviilipalveluun? Meillä oli eilen täydellinen ahdistusilta, olo oli tosi huono. Komensin hänet sitten etsimään pikaisesti talosta jonkun jolle voi puhua ja vaikka itkeä. Ei se ole miehelle mikään häpeä, jos on koti-ikävä kun kaikki on uutta. Mutta toisaalta toivon, että tuo olisi ollut sellainen käännös siihen, että nyt yritetään tsempata ja hoitaa tämä tilanne.
  Ikävä, että sait heti töissä oireita vaikka se on varmasti ihan ymmärrettävää kun on pitkään saanut olla ihan puhtaassa ilmassa. Toivottavasti nuokin asiat järjestyvät tässä vuoden aikana.
  Ja yhdyn Sannan mielipiteeseen tuosta Ensitreffit alttarilla ohjelmasta. En katsonut sitä yhtään, kun en kerta kaikkiaan voi ymmärtää tuota juttua. Tässähän mennään nyt siihen intialaiseen ja islamilaiseen kulttuuriin, että lapset naitetaan jo pieninä toisilleen, ilman minkäänlaista tunnetta. Kunhan yhdistetään perheitä ja varoja. Tässä nyt vaan yritetään jotain hienompaa, mutta sama asia periaatteessa. Jokaisen osallistujan osaltahan kyse on pääsystä julkisuuteen edes hetkeksi. Kuka milläkin periaatteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi toivottavasti osaa ja uskaltaa hakea keskustelu"apua", koska tuo nyt on aivan normaalia. Sen kuuleminen ja puhuminen varmasti helpottaisivat. Äitille sinne myös voimia, voin kuvitella, että sullakin on ollut ahdistunut ilta!

   Mun on vaikea nähdä mun teiniä armeijassa mutta mistä sitä koskaan tietää. Ollaan me vissiin joskus vähän sivuttu asiaa, ja oletan (jostain syystä) että on sivarin kannalla.

   Mulla on onneks lyhyt viikko joten altistuksen kanssa saan taas vähän levätä pitkänä viikonloppuna. Ensi viikolla on aika keuhkolääkärille, saan taas kuulla missä kunnossa olen. Ehkä pyydän häneltä vähän apuja tähän osa-aikaisuusdilemmaankin.

   Tuosta ohjelmasta mä en jotenkin voi edes aloittaa. Sanna sanoi tuossa ylhäällä tosi hyvin. Käsittämätöntä ja kyllä, mustakin avioliittokäsitettä alentavaa!

   Poista
  2. Sari; nyt vasta toisella lukemisella mulla meni jakeluun tuo sun kirjoituksesi. Meillä kävi aikanaan niin, että Poika lähti armeijaan, kovassa kuumeessa ja kova huoli tyttöystävästä, jolla oli paha masennuskaus meneillään. Monta puhelinsoittoa tuli kotiin; Poika itki, äiti itki: olenko huono äiti, kun ei Poika pärjää armeijassa, olenko huono äiti, kun sanon, että tule pois jos siellä on paha olla. Apua hän siellä sai, siitä ei ollut puutetta - TOIVOTTAVASTI MYÖS SINUN POIKASI SAA KESKUSTELUAPUA! Ei ole häpeä pyytää apua, kysehän on kuitenkin vain juttelusta.
   Meillä kävin lopulta niin, että Poika tuli "maitojunalla" kotiin. Itse teki lopulta päätöksen, kaikesta siitä keskusteluavusta huolimatta. Päätös oli hänen. Isälle se oli tietysti vähän kova paikka aluksi, mutta tottui ajatukseen parissa päivässä.

   Siviilipalvelukseen hän sitten meni, muutti pois kotoa ja se teki hänelle tosi hyvää. "Sillä tiellä" on edelleen - sinä aikana hänestä kasvoi aikuinen. En ole varma olisiko hänestä kasvanut aikuista/miestä armeijassa, jossa kaikki on valmiina: nyt syömään, nyt vessaan, nyt harjaamaan hampaat, nyt nukkumaan.
   Itse siviilipalveluksen aikana, jolloin hän asui yksin, hän joutui opettelemaan kaiken sen mitä elämässä tulee vastaan; ainoastaan asunnon maksoi palveluspaikka (jos oikein muistan), muut laskut piti hoitaa itse (netti, puhelin), opetella ruuan laitto, siivoaminen. Ottamaaan vastuun omasta elämästään. Olihan niitä kotihommia jo kotona joutunut tekemään, mutta on ihan eri asia tehdä niitä omassa kotona, kuin äidin/isän valvovan silmän alla, jossa apu on tarvittaessa lähellä. Nyt se oli 100 km päässä :) Ihan kaikki piti opetella. Niitä taitoja ei armeijassa olisi opetettu. Palvelusajan aikana piti myös miettiä ja huolehtia, mitä sen jälkeen.
   Kun ei armeijassa enää saa edes "simputtaa", niin kuin silloin kun esim. AM oli siellä, että olisi oppinut vessan pesemään ;) Armeijassa oppii toki paljon sellaisia asioita, mitä ei opi täällä siviilimaailmassa, mutta.... no tästä voitais keskustella vaikka hamaan tappiin asti :D

   Halusin vain sanoa, ettei se siviilipalveluskaan huono vaihtoehto ole - paljon opettaa sekin. nimim. sivarin äiti :D

   Poista
  3. Ihanaa, että täällä tulee vertaistukea paitsi mulle myös muille. Te ootte kyllä huipputyyppejä!!!

   Poista
 3. Mä en katsonut. Ihan jo mainosten perusteella tiedän,ettei ole mun ohjelma. Missä rakkaus? Ja jee, mä pääsen telkkariin, tosi hienoo... *oks*
  Onpa (taas) kurjaa, että oireet palaa salamana takaisin, kun työmaalle menet. Toivotaan nyt edes, että lainaajaheppu tulisi sykähdyttämään sun päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään kattonut - no, saunaa odotellessä kanavasurffasin 10 min josta 5 tuon ohjelman parissa. En siltikään ymmärrä.

   Mä toivon lainaajaheppuja kans tälle illalle ;-)

   Poista
 4. Mä olin ihan järkyttynyt, kun kuulin tosta ohjelmasta. Sitten jouduin katsoon sen ohimennen, kun mies sitä katsoi uteliaisuuttaan meidän pienessä kämpässä. Mun mielestä on jopa kauheaa tehdä pilaa avioliitosta tuolla tavalla, mutta kun sen ekan jakson katsoin, niin jotenkin ne osallistujat vaikutti niin vilpittömiltä ja herkiltäkin, että sitä alkoi vain toivoa, että toivottavasti niillä natsaisi ihan oikeasti. Ne olis sen ansainneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jo iltalehden sivuilla paljastettu, että mitä niille nyt kuuluu - jos kiinnostaa ;-)

   Se mitä mä saunaa odotellessa vilkaisin, niin ne ei tosiaan ollu mitään tyhmiä ne ihmiset. Siksi ihmetyttää vielä enemmän mua. No, kukin tavallaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana