Sivut

tiistai 9. joulukuuta 2014

Kymppejä, kynttilä ja kortteja

Esikoinen yllätti eilen kotiin tultuaan: "Sain äikän referaatista 6- ... kautta kuusi." Pieni strateginen tauko oikeassa kohdassa ja minä jo mietin, että mitähän se on mennyt kirjoittamaan. Hän siis kuitenkin jatkaa hyvää koulumenestystään, vaikka hetken luulin pojan lyöneen lekkeriksi. Kaikilla ekaluokkalaisilla oli tässä vasta ollut opon kanssa palaveri, jossa juteltiin miten koulu on sujunut. Opohan on yksi niistä lukion opettajista, jotka ovat olleet jo viime keväästä saakka tietoisia esikoisen altistuksesta ja siitä, että poissaoloja saattaa tulla - ja tätä kautta koulumenestyskin vähän kärsiä. Tapaamisessa häneltä oli kuulemma päässyt "oho" kun oli avannut esikoisen arvosanat: pelkkiä ysejä ja kymppejä. Joten toistaiseksi ei syytä huoleen.

Elämänkatsomustiedostakin, jonka opiskeli itsenäisesti, tentti ja teki kirjoitelman Dalai Laman ajatuksista, sai todistukseen yhdeksäisen. Esikoinen oli siitä itse yllättynyt, mutta hyvä näin. Seuraava jännitettävä aine on kuulemma psykologia, jonka ensimmäinen kurssi "on sellaista yleistä lätinää, etten ymmärrä mitä siitä voidaan kokeessa kysyä". Hyvin se menee, sano minun sanoneeni. Tässä on enää yksi normaali kouluviikko ennen koeviikkoa ja sitten onkin ansaitun loman vuoro. Seuraavan kurssin lukujärjestystäkin jo katsoimme. Viimeksi se, ettei osallistu uskonnontunneille, aiheutti valtavasti hyppytunteja. Nyt tilanne on kääntynyt paljon mukavammaksi: on monta kymmenen aamua. Varmasti tervetullutta tammikuun pimeydessä. 


Oikeasti tuo on ihan
joulunpunainen



Kuvassa käsin valettu kynttilä, jonka valitsin itselleni joulumuistamiseksi virkistyspäivänä. Olin tehnyt diilin "tutun" kynttiläntekijän kanssa, että kun tulemme kollegoiden kera pistäytymään, tarjoan minä koko porukalle joululahjaksi vapaavalintaiset vuodenaikaan sopivat kynttilät. Kunnan piikkiin, siis, tietysti. Oikein kauniisti palaa ja luo tunnelmaa varmasti jouluun saakka! 

Joulusta puheen ollen: minä sain "joulukorttiaskartelut" valmiiksi, mutta arvatkaa muistinko kuvata ne ennen kun pistin kuoriin ja pudotin laatikkoon? Sehän nyt olisi ollut liikaa vaadittu, mutta olin minä sentään kerrankin ajoissa!

4 kommenttia:

 1. Kaunis kynttilä! Mukavaa, että käsityöläistä kannatitte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina kun vaan mahdollista, niin kannatan. Joskus vaan on rahat niin tiukilla ettei pysty...

   Poista
 2. Kyllä on upeaa tuo esikoisesi koulumenestys. Ties mihin kaveri vielä pääsekään! Tosin siis äikästä voi tulla tuollaisia arvosanoja siellä heikommallakin kutoslinjalla. Muistan aina itse kuinka sain aineesta 6 vaikka siinä ei ollut edes virheitä. Se ei vain ollut opettajan mieleen. Kyllä harmitti!
  Ihana kynttilä ja onnittelut askartelu-urakan valmistumisesta. Mulla ei ole kuin valmiit kortit kirjoitettavana ja nekin tahtovat jäädä tänä vuonna tekemättä....aika ei meinaa riittää. Mutta tänään teatterin jälkeen ja huomenna ammattiyhdistyksen joulutapaamisen jälkeen urakoin ne valmiiksi ja laitan torstaina postiin. Ihan varmasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sun kiireet helpottaa pian ja pääset joulumielelle!

   Sitä mäkin ensin ajattelin tuosta esikoisen äidinkielen numerosta, että on revitellyt niin, että ope on hermostunut. Mulla oli tapana tehdä niin, joten en voi kyllä poikaa yksinään syyttää vaikka näin tekisikin. Mun geenit ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana