Sivut

maanantai 8. joulukuuta 2014

Kaksi viikkoa joululomaan!

Minulla ei ole juuri mitään sanottavaa Linnan juhlista, paitsi, että siellä oli muutama todella mielenkiintoinen haastateltava. Yksi oli vanhin vieras, liki 102 -vuotias Hannes Hynönen, josta luin jo ennen juhlia. Ihanan hersyvän haastattelun antoi paikanpäältä ja pääsi kuin pääsikin myös tanssilattialle juhlissa kuten toive oli. Toinen, joka minuun teki vaikutuksen, oli arkkiatri Risto Pelkonen ja hänen onnellisen elämän reseptinsä. Mies puhui täyttä asiaa: kohtuullinen toimeentulo, se, että kokee kuuluvansa johonkin (joukkoon) sekä kyky rakastaa ja tulla rakastetuksi. Juuri näin. Netistä löysin sitten vielä haastattelu kolmen vuoden takaa, jossa näihin lisättiin lähimmäisen auttaminen ja yhteisen hyvän eteen työskentely. Mainiot vanhat viisaat miehet. Eikä se Elastisen räppikään kauas tuosta sydämen kohdasta osunut. Kunnioittaen ja omalle tyylilleen uskollisena riimeili veteraaneista ja historiastamme.


Aika hämärää oli eilenkin
koko päivän.


Itsenäisyyspäivän jälkeinen päivä sujui samanlaisissa rauhallisissa merkeissä. Kävin kanalassa ja kaupassa alkuviikkoa ajatellen. Luin, otin torkut. Kuopus junaili kotiin vasta myöhään iltapäivällä ja sen jälkeen ilta olikin sitten yhtä halailua. Pienen lettutaikinan ehdin paistaa letuiksi siinä lomassa. Arki alkaa taas, ja toivottavasti se on rauhallisempi töiden puolesta kuin viime viikko. Ja eiköhän se ole.

***

On se mainiota, että kuopus on taas kotona. Isänsä oli ostanut hänelle purkkapussin ja lueskeli minulle mitä se sisältää (minä kieltäydyn ostamasta suurinta osaa purukumeistä koska niissä on niin järkyttävä määrä lisäaineita. Muutama sopiva löytyy, mutta onhan se tietysti tylsää syödä aina sitä samaa...) "Sitten tässä sanotaan että liiallisella käytöllä voi olla laksatiivisia vaikutuksia. Se tarkoittaa, että sellaisia pieruisia." 

14 kommenttia:

 1. Juu, ne pierut voi tulla vähän märkinäkin :)
  Kaiholla muistelen, miten vielä joku vuosi sitten mieki sain halailla lapsia... ei enää. Se on luksusta nykyään. Mutta itekki pidin taukoa äitini halailusta monta kymmentä vuotta. Vasta ihan viimeisinä vuosina rupesin sitä uudelleen halaamaan. Ja nyt se on myöhäistä.

  Mie näin muuten oransseja antiikkikynttilöitä kaupassa eilen, ja arvaa ketä heti aattelin... :)

  Nuo arkkiatrin sanat on kyllä viisaita. Jotenkin mun päähän pinttyi eilen semmonen inhottava ajatus, että mun elämä on pilalla tämän masennuksen takia. Kun eihän se niin ole, paljon on vielä hyvää ja kaunista. Enemmän kuin unelma onnesta, sanoo Kolmas nainenkin. Olenko mie nyt jotenkin liian melankolisella mielellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että tää pimeä, märkä ja synkkä keli aiheuttaa melankoliaa. Mä uskon, että elämä ei ole pilalla masennuksen vuoksi, se on vaan erilaista ja haastavaa, vaikeaakin välillä. mutta sitten on niitä ilonpilkahduksia, pieniäkin, joista voi ottaa kiinni ja iloita jaksamisen mukaan.

   Mä olen joskus miettinyt, että jos tapaan blogi-ihmisiä, niin onkohan ne sitten ihan pettyneitä jos en olekaan juuri silloin sonnustautunut oranssiin.. aika voimakkasti on assosioitu mut oranssiksi - ja mä olen siitä iloinen, usko pois. Musta on hauskaa, että blogiystävät tulee tähän oikeaankin elämään välillä mukaan ainakin ajatusten tasolla.

   Meill vielä kuopusta onneksi saa halailla, mutta sekin on vähenemään päin. Apua, miten mä sitten kestän kun se joskus loppuu?

   Ja nää hauskat pohdinnat kans? Eilen pohdittiin muttakin samansuuntaista mutten kehdannut laittaa tänne...

   Poista
  2. Sitten sun pitää viimeinkin hommata se mies, että on joku halailtava :)
   Tuosta Helmin Hintelä-kommentista tuli mieleen, että sehän on oikeasti sukunimeltään Laiho, että aika osuva se kuopuksesi keksimä nimi...

   Poista
  3. No sama kävi mulla mielessä - onneks ei ihan tässä heti oo deadline lähellä. Ainakaan toivottavasti!

   Poista
 2. HH oli ihana!!! Onneksi juuri hän osui silmiini, kun sivusilmällä juhlia katselin touhujen lomassa. Ihana, valoisa ja positiivinen Herra!
  Muuten juhlat saivat aikaan lähinnä kiukkua. Mikä raha tuohon kaikkeen onkaan mennyt....siitä kun edes osan saisivat Hurstin soppajonolaiset, samperi!!!!
  JOo Mr.Hintelä (mä en voi unohtaa tota ikinä!!!) oli yhtä aurinkoinen ja rento kuin muulloinkin, niin Jee <3
  Toivotaan, että viikko on rauhallisempi, eikä ole pieruinen olo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon lakannut ajattelemasta mitä mihinkin turhuuteen menee rahaa, koska se saa mut vaan ärtyisäksi. Eikä ärtyisä Marjaana ole kiva Marjaana ;-)

   Tää päivä ainakin on jo ihan rauhallinen, teen etätöitä ja haen kuopuksen jo heti koulusta suoraan, skipataan iltapäiväkerho, koska on vielä varsin yskäinen.

   Mainiota viikkoa sulle sinne!

   Poista
 3. Mun mielestä nuo samat haastateltavat oli kyllä illan parhaat. Jossain oli lukenut, että kun tanssi alkoi, niin Hyvösen keppi oli heti jäänyt salin reunalle. Ihanaa, että vielä tuossa iässä on niin pirteä.
  Eilen me hankimme uuden tv:n, vaikka vanha vielä toimikin. Prisman tarjousta ei voinut ohittaa. 47" led-tv 290 euroa. Olisi ollut upeaa katsoa siitä Linnan juhlat, mutta nehän tulevat taas ensi vuonna. Olohuoneen ikkuna tuolla laatikolla melkein peittyy, mutta säästyypä pesemisen vaivalta :)
  Mukavaa viikkoa sinulle, minulla kiireet vielä jatkuvat....mutta joululta helpottaa. Ainakin hetkeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kuitenkaan ei ole mitään tappokiireitä tässä joulun alla. Että ehdit vähän rentoutuakin.

   Mulla on suht rentoa ja helppoa nyt vissiin , mitä nyt kevään uutuuskirjat on tilattava, mutta se on pelkästään mukavaa.

   Onnea uudelle telkkarille ;-)

   Poista
 4. Linnanjuhlista en sano mitään koska en seurannut mutta tulevasta joulusta olen kyllä iloinen sillä planeettojen tämänhetkinen asento tarkoittaa sitä että siitä tulee poikkeuksellinen - meille kaikille.
  Siispä: pidä silmäsi avoimina ja varaudu.... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, kiitos vinkistä, mä varaan vähän leveämmän ja pehmeämmän joulupatjan täksi vuodeksi ;-)

   Poista
 5. Katselin Linnan juhlia siksi, että se nuorin vieras on tuttavan tytär, mutta kyllä Hannes-herra veti pisteet kotiin. Aivan ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se nuori nainen on tehnyt mielettömän hienon urakan ja ansaitsee paitsi tuon kunnian myös hatunnoston ja arvostukseni!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana