Sivut

sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Itsenäisyyspäivän tähti

Kaikki arvonsa tuntevat blogit ovat tähän aikaan vuodesta täynnä joulua ja jouluaskarteluja. Minäkin päädyin tekemään melkein perinteisen joulutähden Majan ikkunaan. Alkon pussista. Jepjep, tehkää perässä. Sain myös lähetyksen piparkakkumuottikaupasta. Meillähän on ollut tapana valita sellainen ei-niin-perinteinen piparkakkutalokötöstys. Yhtenä vuonna oli iglu ja toisena linnunpönttö. Tänä vuonna on luvassa jäätikköteema. Koitan tilata heti alkuviikosta esikoiselta taas ison piparkakkutaikinan. Lisäksi olen pyytänyt häntä leipomaan meille jouluksi tai joulunodotuskakuksi perinteisen taatelikakun sijaan viikunakakun. On se onni, että taloudessa on innokas leipuri!


Koitimme eilen ystävän kanssa olla reippaita ja lähdimme jalkaisin huoltoasemakahveille, mutta muutaman sadan metrin päässä molempien kodeista olevassa tapaamispaikassamme päätimme yhteistuumin, että vaihdamme autoon. Taivaalta satoi inhaa märkää räntää ja tie oli vaarallisen liukas. Jäi siis lenkki väliin, mutta ehkä tänään? Kuopus tulee vasta illalla joten hyvin ehtisi. Esikoinen palasi eilen mummilta neljän pellinkokoisen kakkupohjan kanssa. Vein hänet, kakun täyteainekset ja omat sekä ystävän kuohuviinilasit nuorisotalolle, jotta pääsivät valmistelemaan illan itsenäisyyspäivän juhlia. Mukavasti oli kuulemma mennyt.

Minullakin meni mukavasti. Poltin koko päivän kynttilöitä kun oli niin harmaata. Myös joulukranssi ja muut tunnelmavalot pääsivät oikeuksiinsa. Lötköttelin sohvan mutkassa lueskellen ja toisella silmällä linnanjuhlia seuraten. Leppoisaa oli niin kuin pitikin.

8 kommenttia:

 1. Juuei täälläkään ilma enää iltapäivän puolella houkutellut pidemmälle lenkille... loskaa ja vesisadetta, yök. Mutta tuo joulutähti! Täytyypä ruveta askarteleen :) Huomaa kyllä, että en oo alkossa vieraillu tai ainakaan sieltä pussia ostanu, kun en oo tajunnu, miten hienoja niiden pussit nykyään on!

  Mie tajusin vasta yhdeksän jälkeen illalla, että ei tullu avattua telkkariakaan. Meni se aikakin kyllä ohi ensin joulukorttien teossa ja sitten lasta asemalta hakiessa ja sen kaveria kotiin viedessä. Mutta tokkopa mitään menetin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle olis voinut ihan hyvin näyttää jonkun aikasemman vuoden nauhoitusta, enkä olis varmaan edes huomannut. Mutta ihan kiva oli sohvalla venyä ja väijyä.

   Noista tähdistä ei heti tosiaankaan arvaa eikä huomaa mistä ovat pussit peräisin. Kun tarkemmin katsoo, noissa yläsakaroissa lukee punaisella putiikin nimi.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. No ne pussit on nykyään aika tyylikkäitä ;-)

   Poista
 3. Tuleeko jäätikköön sinistä sokeritahnaa? Entä jääkarhu? Tai eskimo? :]

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sokeritahnaa en ajatellut ollenkaan mutta kun muottikauppa lähetti kaupanpäällisiä niin joudun ehkä vähän äpöstämään niidenkin kanssa. Lupaan, että saatte kuvan kunhan valmistuu.

   Poista
  2. Niin, siis, pingumuottia mä rupesin tilaamaan ja karhunkin sitten klikkasin pakettiin kun samoilla postikuluilla tuli - eli aika oikeilla linjoilla olit.

   Ideaa voit kurkata täältä:
   http://3.bp.blogspot.com/_XXrl4kvJotM/TQacb_8DumI/AAAAAAAAChU/Fd7yku_1vSo/s1600/Piparkakku-pingviinit_Tukholma_2010.jpg

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana