Sivut

perjantai 4. heinäkuuta 2014

Sitähän sä kysyit

On pakko kertoa pari anekdoottia töistä. Nyt, kun olen istunut enemmän tiskissä, olen päässyt nauttimaan asiakaspalvelun ihanuudesta. Joskus naurattaa, joskus ei.


Asiakas: Mikä on roomalaisissa numeroissa V, nelonenko?
Minä: Ei, V on vitonen ja IV on nelonen.
Asiakas: Eli IV on nelonen?
Minä: Jep.
Asiakas: No mikäs tää V sitten on?
*huokaus*Asiakas: Onko teillä sitä Taivastie kirjaa?
Minä: Tarkoitatteko Taivaan tietä, sitä Katri Helenan uutta?
Asiakas: Ei, ei ei sitä vaan se Ruhasen Taivastie vai oliko se Taivastaru vai mikäsenytoli.
Minä: Aa, Pauliina Rauhalan Taivaslaulu?
Asiakas: No just se!

Onneksi ei tokaissut, että niinhän mä just sanoin.Vast ikään muistelin menneitä ja kerroin hauskoista persoonista kylällämme. Yksi heistä, se, joka aina puhuu HUOMATTAVAN KUULUVALLA ÄÄNELLÄ, käväisi kirjastossa ja kysyi minulta: "Onko täällä tietoa jos tilaa lehden, niin milloin se tilaajalahja oikein tulee?" Öh, kyllähän me peri aatteessa kaiken voimme selvittää, mutta tämä pisti vähän naurattamaan. Kerroin, että minun käsitykseni mukaan se tapahtuu sitten, kun on maksanut laskun. "NO MINULLE ON TULLUT LEHTI MUTTEI LASKUA, MITEN SE NYT SITTEN OIKEIN MENEE? KAUANKO MINÄ VIELÄ JOUDUN SITÄ LAHJAA ODOTTAMAAN? Totesin, että en ehkä ole oikea henkilö vastaamaan ja kehotin soittamaan lehteen ja kysäisemään sieltä. Sisäinen tirskahdus pääsi, kun mietin asiakaspalvelijaparkaa (ja hänen korviaan) luurin toisessa päässä. Auts. Epäselväksi jäi, mikä se kovasti odotettu lahja oikein oli. Pahus vieköön!Kuva täältä. © Pertti JarlaEn muista olenko kertonut näitä vanhempia klassikoita:

"Missä teillä on se  Shakespearen näytelmä Veron alaiset?" (Kaksi nuorta veronalaista)

Asiakas sanoi, että "Haluaisin varata sen Rumin rakkaus on musta leijona -kirjan". Hain ja hain koneelta kirjan nimellä enkä löytänyt, ennen kun hoksasin hakea vain sanoilla "musta leijona". Sitten selvisi, ettei kyse ollutkaan pelkästä kirjan nimestä vaan siinä oli samassa pötkössä kerrottu myös kenen teos se oli. Jalal ad-Din Muhammad Balkhi-Rumi, tuttavallisemmin vain Rumi, oli minulle siihen aikaan tuntematon suuruus.

Sen 20 senttiä arkki - sekaannuksen olen ainakin kertonut. Klik.

On minulla hauska työ!

24 kommenttia:

 1. Tuttu sarjakuva:) silloin mietin, että onkohan se sun blogiin liian tuhma, kun siinä on ruma sana...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, se on just sopiva sellaise päivän jälkeen kun on kyselty outoja ;-)

   Poista
 2. "Veron alaiset". Repesin ! Ja heti aamusta. Tullee hyvä päivä, kiitos. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi tapahtui joskus aikanaa Hesassa ja sitä ei ihan kaikki heti hoksaa!

   Sovitaan, että tästä tulee hyvä päivä, jooooo!

   Poista
 3. Mulle tuli yhdestä fingerpeestä sun ihannoimat rakoventtiilit kun luin iltalehdestä fporeja. Rivo-Riitta ei tarvitse rakoonsa tuuletusikkunaa. Eh eh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rivo-Riitta on hyvä, mutta kaupunginjohtaja Homelius on se, jolle Isomman kanssa repeillään aina.

   Uudet norppa-aiheiset tapetit kaupunginjohtaja Homeliuksen työhuoneeseen. Ilta-Pulun lööppi: "Norppia tapettiin kaupunginjohtajan työhuoneessa !"

   Poista
  2. Joo iltapulun lööpit roks.

   Poista
  3. Arttorius: Rakas rakoventtiili... postaus, joka kerää roskapostia oikein urakalla...

   Nollis: Voi ei, tuo norppatapetti on mennyt multa ohi. Tyrsk! Tästä TULEE hyvä päivä!

   Mutta Rivo-Riitta on ehkä silti mun suosikkini!
   Mä teille sulkijan aukon näytän...

   Poista
  4. Nyt jo kaksi tuntia jälkikäteen hokasin veron alaiset-juonen. Hitaaaat piuhat :D

   Poista
  5. Tota mä just Nollikselle sanoin - ja tarkoitin ;-)

   Mut sillä onkin veitseterävä äly ja nopeat hoksottimet.

   Ööh, tuota, siis on sullakin, mutta (miten mä nyt tästä puhun itteni ulos?) sä ehkä teit jotain samaan aikaan ja kun niille putkiaivoille ei voi mitään, vaikka miten skarpit oliskin. Eli se ei oo sun vika...

   Poista
 4. Niinhän se on, että kirjastotäti tietää aina kaikesta kaiken! Ihanaa työtä sulla, mutta on siinä varmasti joskus "pokerissa pitelemistä".
  Viimeinen työpäivä ennen lomaa, jee! Saattaapi olla, etten ehdi ihan joka päivä koneella edes käydä seuraavan neljän viikon aikana. Tai sitten olen enemmän....kelit kyllä lupaavat lämpöä, joten ulkoiluun taitaa aika mennä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa ilmaa on luvassa, joten nauti Sari lomasta!

   Ei mulla aina meinaa pysyäkään pokka ja joskus sitten takahuoneessa hihittelen yksin tai kollegoiden kanssa ;-)

   Poista
 5. Fingerporit on kyllä niin hyviä - minä 'löysin' ne vasta esikoiseni suosituksesta (kun en yleensä lue sarjakuvia...)
  Miten sulla voi pysyä naama peruslukemilla tollasten kyssäreiden kanssa??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se aina ihan pysykään, mutta kyllä sitä harjaantuu. Koska kaikennäköistä on tullut kuultua näiden vuosien varrella lukuisissa kirjastoissa - myös siellä teilläpäin ;-)

   Mun pikkuveli vissiin "opetti" mut lukemaan Fingerporia. Siitä hyvästä ostin sille kalsarit joissa "Jorma pullotti kalsareissa" http://www.hs.fi/fingerpori/s1349778018006

   Poista
 6. Tulihan varmasti selväksi? :D

  Nuuhkaisin, mut ei se lähtenyt tunninkaan jälkeen. Hankin kenzoa kun siihen mielistyin aiemmin ja oli tarjouksessakin.

  VastaaPoista
 7. Fingerpori on mainio!! Lähes aina :-D
  Sisäinen tirskahdus on asia, joka on hyvä osata. Mä en aina osaa.... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onnistuu kun sitä joutuu tarpeeksi harjoittelemaan. Samalla pitää purra poskia. Mutta joskus se pokka pettää mullakin ;-)

   Ja sit mä voin sanoa et kirjastosta saa myös suksia...

   Poista
 8. Kirjastossa on ehkä yhtä ihanaa olla töissä kuin kaupassa :D

  Multa on kysytty kaupan kassalla istuessani mm. että mihin asti naapurikylän posti on auki. Siis täh oikeesti... Ja kysyjä oli vielä ihan asiallisen näköinen nainen. Mutta kyllähän mä siis tietenkin tiedän kaiken, kuten naapurikylän postin aukioloajat, vaikken siellä itse käykään, mutta tietystihän mä tiedän, mähän olen kaikkitietävä kaupantäti.

  Vähän lievempiäkin kysymyksiä tulee välillä, samasta kylästä pitäs luonnollisesti tietää kaikki muut liikkeet ja niiden asiat, mikä on kyllä sekin oikeasti haasteellista, koska en asu ko. kaupunginosassa, vaan käyn vain töissä siellä, joten en oikeasti tiedä kaikkea, mitä siellä on ja tapahtuu, mutta siitäkös ne nokkiinsa ottaa, jos en tiedä onko täällä sitä tai tätä tai missähän myydään jotain mitä meillä ei myydä. Sekin on muuten hauska ilmiö, että jos asiakas kysyy jotain mitä meillä ei ole myynnissä, myyjän pitäisi tietää, missä sitä sitten myydään. No, pyrin toki aina auttamaan ja jos satun tietään mikä pulju vaikka samassa kauppakeskuksessa myy tuotteita vähän sinne päin, niin arvelen, että ehkä sieltä, mutta joskus on kyllä melko vaikeita kysymyksiä tosi oudoista tuotteista, jolloin tekisi mieli sanoa, että KVG.

  Muutenkin, noihin kysymyksiin liittyen, kun pitäisi tietää ihan kaikkiin kysymyksiin vastaus, mitkä ei mitenkään liity omaan työhön, olen jo vuosia halunnut vastata, että "Kyllä, minä tiedän kaiken ja minulla on pitkä kokemus myös ufomoottoreista." Vielä en ole sitä kenellekään sanonut, kun työnantaja ei varmaan tykkäis, jos v****lisin asiakkaille, mutta tekis kyllä vähän mieli joskus sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on aika hyvä tuo sun "ufomoottori" -vastaus. Ehkä sä sanot sen sitten viimeisenä työpäivänäsi ;-)

   Meillä on sillei eri juttu, että kun ollaan pienen paikkakunnan pieni kirjasto, niin meiltä voi ja saa kysyä ihan mitä vaan. Tyyliin noitakin "mistähän täältä paikkakunnalta saa ruuveja ja muttereita/nappeja/hilavitkuttimia". Mutta on se välillä vähän hupaisaa, kun pitäisi kaikki tietää.

   Toinen juttu sitten on tää netin käytön opastaminen. Tosi vaikea on vetää rajaa siinä esim vanhempien ihmisten kanssa. Periaatteessa kun olet illassa yksin, et kovin paljoa voi olla asiakaskoneella avustamassa, mutta vähän tietty voi. Mutta sitten kin on sellaisia joille melkein pitäisi täyttää se Kelan kaavake tai niin kun viimeksi olis pitänyt aktivoida Pins-kortti, niin silloin joutuu sanomaan, että me tarjotaan koneet mutta ei voida ihan kädestä pitäen kaikkea opettaa.

   Poista
 9. Kiitos hyvistä nauruista!!
  -a

  VastaaPoista
 10. Asiakkaat ovat kyllä tämän työn suola ;)

  Jotenkin itsekin aina muistan "veron alaiset" paremmin :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana