Sivut

torstai 24. heinäkuuta 2014

Legolandia lattialla

Jos uiminen on parasta ulkona, on myös aivan selvää, mikä on ollut tämän kesän sisähitti. Legot. Kuopus nousi laskeutui eilen sängystä ja rupesi heti rakentamaan: "mulle tuli illalla nukkumaan mennessä idea jonka aion toteuttaa". Tällä hetkellä kuuminta hottia ovat Lego Movie -elokuva ja Emmet. Mikä on mainiota, koska se todellakin inspiroi omaehtoiseen rakentamiseen eikä aina tarvi orjallisesti noudattaa ohjeita. Toki sekin on kehittävää, mutta kyllä kaikkein parasta on se ideointi ja rakentelu. Alimmaisena oikealla kuvassa esimerkiksi Emmetin kulkuneuvo. Sitä ennen toteutuimme omasta päästä Tylypahkaa ja sen asukkeja. Aika hauskaa sekin. Alhaalla vasemmalla näkyvät Tylypahkan tuvat, Rohkelikko, Luihuinen, Korpinkynsi ja Puuskupuh. Alhaalla keskellä kehittelemämme kotitonttu Dobby. Myös Batman- ja muut supersankari -hahmot ja heidän ajoneuvonsa ovat edelleen kovassa huudossa - niitä voi bongata vasemman yläreunan kuvasta heti (Vihreän) lepakkoluolan ja Bruce Waynen talon takaa. 

Olen moneen kertaan kertonut, etten ole sellainen leikkivä äiti. Mutta nuo vapaat legorakentelut tempaavat minutkin välillä mukaansa. Toisinaan riittää, että olen samassa huoneessa ja järjestelen kokoelmia loogisempaan järjestykseen ja autan välillä jonkun osan etsimisessä. Rakentaahan  se mestarirakentaja tietysti myös - ja enimmäkseen nimen omaan - itsekseen. Kaikista paras idea kuopukselta oli, kun kokosi peruspalikoita "matkarasiaan" eli isoon kannelliseen piparkakkulaatikkoon ja otti autoon mukaan. Meni muuten kesäreissu ihan käsittämättömän jouhevasti (vaikka on tuo kaveri muutenkin aivan hirvittävän hyvää matkaseuraa. Lehmän hermot ja sillei). Tuo Emmetin "auto" on juuri reissumme takapenkkipuuhastelujen peruja.


Kuten kuvasta näkyy, legoja on kertynyt melkoinen määrä, ja ne kaikki ovat aktiivisessa käytössä. Ja kuten ehkä muistatte, asustelen nykyään kuopuksen sängyn alla. No, puoliparven... Koitankin pitää itselleni kulkureitin yöllä vessaan palikoista vapaana, mutta hankalaa se välillä on. Seuraavaa siivouspäivää kauhulla odottaen...

***

Tänään palataan kotiin ystävän mökiltä. Vaikka kyseessä oli vain yhden yön reissu, mukaan tuli taas pakattua yhtä sun toista tavaraa. Tiesittekö, että koira on tavara? Minä en. (Mutta ei meillä sellaista mukana olekaan.)

14 kommenttia:

 1. Legoilu on kyllä hyvä harrastus mutta mulla meni kylmänväreitä kun ajattelin sun öisiä vessareissuja; Pieni, terävä lego paljaan jalan alla -> huomattavan kovaääninen yläC -> ja Kuopus katosta läpi ;D

  Todellinen vääryys ettei koirien onnettomuuksia reksiteröidä koska oman koiran menetys on suurempi kuin jonkun kusipäisen sukulaisen joka on rasittamassa maailmaa pelkästään kätilön tekemän virheen takia. Nih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, juuri tuo kuvailemasi ilmiö on tullut jokusen kerran koettua ja siinä ei pelkkä yläCee auta, pitää ottaa avuksi pari ärräpäätä. Onneksi kuopus nukkuu tosi sikeästi.

   Mitä koirien onnettomuuksiin tulee, mulla ei ole asiasta kokemusta, mutta tiedän kyllä, kuinka rakkaita lemmikit ovat. Edelleen on välillä ikävä kahta kissaani jotka piti aikanaan lopettaa.

   Poista
 2. Tiesin, että koira on tavara. Mitä muutakaan se vois olla, kun on kyse rahasta ja vakuutuksista ja varkauksista ja laista? Mutta kovin monella muulla tavaralla ei olekaan omia oikeuksia :) Noita lakiasioita tuli lueskeltua sillon, kun se koiranpennun ostaja ei maksanut sovitusti. Ei muka ollut koskaan rahaa, mutta kummasti se kolmesataa löytyi, kun poliisi puuttui asiaan.

  Meilläkin on rakenneltu legoista, mutta mitään ei oo ite ostettu vaan ne on ollu isännän lapsuusaikaisia leluja. Minusta oli mukava olla kans rakentelemassa, mutta kenestäkään ei ollu mukavaa kerätä niitä leikin jälkeen pois...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, legojen keräily meilläkin on se kohta, jossa homma alkaa tökkiä ihan jokaista. Mutta on niin hyvä harrastus että koitan vaan kestää.

   Mulle tuo oli ihan uusi tieto, hätkähdyttävä, jopa, jossainmäärin!

   Sopivanlämpöisiä olotiloja sinne!

   Poista
 3. Voi, mä muistan meidän legoilut, jotka alkoivat tietty jo Duploista ja päättyivät lopulta kai avaruusalukseen tms. Lisäksi vanhat kunnon mekanot ja Brion puinen junarata (toooooooosi pitkä!!!) valtasivat loput huoneesta! ;) Legoja ostin kai kerran, pari jostain reissusta. Muut saatiin kavereilta tai kirpparilta :o Hyvää tuuria, ovat vieläkin kai aika arvokkaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kans Brion junarata jota nyt koitin kaupitella kirpparilla .En ihan pilkkahintaan raaskisi laittaa eteenpäin kun on kuitenkin aika arvokas, kuten legotkin, niin kuin sanot.

   Ihanasti se lasten mielikuvitus siinä alkaa elää, joten mahtiharrastus, toden totta!

   Poista
 4. Leekot, mikä mahtava syy könytä lattialla kokoamassa torneja ja taloja. Kunhan duplot jää taakse, ehkä saatan luovuttaa omat pikkuleekoni noille. Tiukkaa voi tehdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä te teette yhdessä eikä sun tartte "luovuttaa" niitä kokonaan. Kunhan susta ei tuu sellaista isää kun Lego-elokuvassa ;-)

   Poista
 5. Ihania legorakennelmia. Ne ovat kyllä hyviä leluja (voiko niitä sanoa leluiksi?). Meillä nuorin pyysi isoja legorekkoja lahjaksi vielä pari joulua sitten. Sellaiset jotka kulkevat paristoilla ja kippi nousee jne. Hienoja!
  Eikä koira ole tavara. Meidän Eka ainakin on perheenjäsen! Nytkin se tuossa "juttelee" mulle, että olisi parasta lopetella ja lähteä ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta, kyllä mäkin pidän eläimiä eläiminä enkä tavaroina - ja koitan opettaa samaa lapsillekin.

   Legot on mahtava lahja, meille saa aina tuoda pieniä paketteja kun kummit kysyy mitä sais olla. Pikkuhiljaa niitä kertyy ja sitten voikin tehdä jo vaikka mitä!

   Poista
 6. Meillä on iso muovikassillinen leegoja odottanut jatkoyhteyttä yläkerran tasanteella. En vaan vielä tiedä, minne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, täällä olisi yksi ikionnellinen pieni poika (ja äiti) jos ne matkaisivat tänne...

   Poista
  2. Suoritan vielä viimeisen varmistuskyselyn, jahka taas lapset näen, mutta luulen, että ovat 'vapaata riistaa'. :)

   Poista
  3. Oih!

   <3

   Jos ne avustettavat eläimet joille kamaa olet kerännyt, pystyy ilman näitä selviytymään, niin täällä kyllä hihkutaan riemusta!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana