Sivut

perjantai 25. heinäkuuta 2014

Kuvakavalkadi Jaakon kunniaksi

Sitten viime kuuleman olen nauttinut olostani ystävän mökillä kahdestaan kuopuksen kanssa. Tässä heti aluksi vierailun koko kuva:
No, ei itseasiassa ihan koko kuva vaan juuri saavuttuamme saimme niskaamme kuuron. "Pieni" sadekaan ei menoa haitannut. Itse asiassa se jopa poiki sellaisen ihmeen, että minä menin uimaan. Kuopus oli aivan riemuissaan. Viileiden pisaroiden tippuessa taivaalta järvivesi tuntui todellakin hurjan lämpimältä, ja uin ensimmäistä kertaa vuosiin Suomessa. Ulkomaillakin uskallan yleensä vain uima-altaan superlämpimässä vedessä. Sellainen arkajalka... Myöhemmin mittasin pintaveden lämpötilaa ja mittari näytti 27. Ei ihme! Mutta olihan se korkea aikakin uida, koska tänään Jaakko heittää sen kuuluisan kylmän kiven. Samat kuin jonain muunakin vuonna: Jaakko buu ja äiti, onnea!
Sauna piti tietysti lämmittää ja sitten letut paistaa ilta-auringossa järven selkää ihaillen. Bongasimme myös luontokappaleita: yhden sisiliskon, joutsenperheen ja paljon pikkukaloja jotka "pussailivat" jalkojani. Iiiik! Ilahduttavan vähän tuolla mökillä oli vertahamuavia öttimönkiäisiä. Suorastaan hämmästyttävän vähän verrattuna viime viikonlopun reissuumme. Siispä iltasaduksi saatoin lueskelin Harry Potteria terassilla - koska sisällä ei yksinkertaisesti olisi nähnyt. (Mökkiin ei tule vettä eikä sähköä, kaasuhella löytyy.) Aika leppoisaa! (Mökin kuva kuopuksen ottama)


Aamulla söimme aamupalan veden äärellä ja jo kymmeneltä oli 25 astetta lämmintä. Maltoimme lähteä vasta iltapäivän kutveessa kun lähikaupunki kutsui. Olimme sopineet vierailun ystävän luo. Aika hikevää oli ajaa, mutta muuten reissu meni hyvin. Bongasin jostain mittarista matkamme varrella 32 astetta. Kesän kuumin päivä? 

Kotiin tultuamme ei mennyt kuin nanosekuntti, kun sain nenäni eteen kylmän lasillisen valkoviiniä. Hyvä olla kotona taas. Ihana kesä, ihana elämä! Ja esikoinenkin malttaa tänään jo palata kaveriltaan.


***

Ollut myös ollut huolissani piin puolesta. Kuulin radiosta, että se haluttaisiin lakkauttaa ja korvata taulla, joka on yhtä kuin 2xpii. Tau? Nyyh!

6 kommenttia:

 1. Kuumaa on ja olen taas kaivannut omaa mökkiä vaikkei siellä sen viileämpää olisikaan mutta olispahan järvi jonne pulahtaa! Tuntuu niin turhalta käydä uimassa ja ajella sitten jokunen kilometri himaan hien valuessa valtoimenaan. Järjetöntä touhua jos suoraan sanotaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikoinenkin lähti tänään pyörällä uimalaan ja tuli kiukkuisena takaisin: vesi oli liian lämmintä vilvoittaakseen ja takaisin fillarointi vie lopunkin ilon mitä pulahtamisesta olis ehkä ollut.

   Mökkielämä maistuisi kyllä näillä keleillä mulle pidemmänkin kaavan kautta. No, ens viikolla pääsen ilmastoituun kirjastoon ;-)

   Poista
 2. Piitä ei voi mun ymmärtääkseni korvata. Mut toisaalta en oo matemaatikko niin en tiedä varmasti.
  Tänään äsken ajelin langolta&kälyltä himaan mutkien kautta sellaisen tien läpi jossa on lämpömittari, tien pinta 56, ilman 32. ❤️ Tiellä voisi valmistaa vaikka ruokaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paistaa kananmunan?

   Mutku noi tauistit on sitä mieltä että vois ja pitäis. Mä oon eri mieltä, pii on pii vaikka asvaltilla paistais.

   Poista
 3. Ihanaa mökkeilyä! Kyllä nämä helteet ovat aivan ihanat. Ja iltasatu terassilla, kuulostaa aivan parhaalta! Meilläkään ei mökillä ole juoksevaa vettä, mutta sähkö löytyy. Tai kyllähän se vesi todella juoksee kun itse sitä hakee ja vie.
  Ei piitä saa korvata millään! Mihin tämä maailma on menossa?
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa viikonloppua sinnekin!

   Me nautitaan kans helteistä vaikka sisällä meinaa välillä olla vähän turhankin kuuma. Mökkiolosuhteissa on aika mukavaa kun voi viilentyä vedessä milloin vain. Teidän mökki kuulostaa ihanalta. Mäkin haluaisin, mutta haaveeksi taitaa jäädä. Mun on ensin löydettävä se oma maja ja sitten ei enää olekaan varaa...

   Pii pysyköön, mäkin oon sitä mieltä!!!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana