Sivut

keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Kohta kasvaa räpylät

Nyt kun me "löydettiin" se uimala, voisimmekin seuraavaksi muuttaa sinne. Eilen kävimme kahdesti ja pistin varsinkin ensimmäisellä kerralla yhden aikaan merkille sen, mitä Sanna kyselikin. Miten voi olla noin hyvä ranta ja melkein autio? Aluksi lisäksemme rannalla oli vain kolme ihmistä, mutta kyllä niitä sitten valui koko ajan lisää. Iltauinnilla olikin jo väkeä melkein vilinäksi asti, olivat vissiin nekin, jotka töissä joutuvat olemaan, ehtineet sitten töiden päälle rentoutumaan. Tuttujakin on aina sen verran, että aika kuluu rattoisasti. Oli siellä yksi vieraskin perhe, jonka touhuja seurailin. Tai lähinnä kuuntelin lasten mekastusta ja nimiä. Näistä erikoisuudentavoittelijoiden lapsilleen antamista nimistä on ollut paljon keskustelula lähipäivinä. Rannalla olleen perheen kaksi poikaa oli ristitty kohtuullisen omalaatuisilla nimillä: Alarik ja Attila. Huoh!

Paitsi ihmisille, tämä lämpö tekee hyvää myös puutarhalle. Ja sitten kun välillä ukkostaa ja pudottaa myös reilusti vettä, niin a vot. Auringonkukkani ovat venähtäneet mittaa oikein kunnolla ja katsokaa nyt tuota rentun ruusua, joka terassini vieressä rehottaa... En malta kitkeä sitä pois, kukkikoon kaikki kukat minun puutarhassani. 

Rantaelämä saanee jatkoa, mutta vähän eri muodossa. Esikoinen on aikeissa mennä kaverilleen yökylään ja minä luulen, että pakkaan omat ja kuopuksen kamat ja hurautamme ystävän mökille. He lähtevät kesäreissuun ja mökki on tyhjillään. Taidetaan jäädä yöksikin, niin mukavaa oli viikonvaihteen mökkeily kuopuksen mielestä. Ja mikäs siellä on viihtyessä, ranta vieressä ja taatusti lämmin vesi. Jokohan minäkin uskaltaisin uimasille? Lokoisaa joka  tapauksessa luvassa edelleen.


***


Kyllä minulle vaan kelpaisi 30 senttiä leveämmät pinkit parkkiruudut. Miksi ihmeessä niistä pitäisi raivostua?

18 kommenttia:

 1. Noista parkkiruuduista oli juttua aiemmin kesällä (kai jossain blogissa??) ja mie ihmettelin sillon samaa. Tosin, yleisesti ottaen naiset ajelee pienemmillä autoilla, kuin miehet (kun ne ei tarvi jatketta) mutta jos miehille tehtäis sen takia isompia paikkoja ja naisille pienempiä, niin sitten se raivo vasta repeäisikin...

  Rentun ruusuhan on kaunis! Monet kitkee raivona kaikki luonnonkasvit "rikkaruohoina" ja istuttaa sitten ostokukkia, eikä NÄE sitä kauneutta, mikä luonnonkukissa on. Kun se on tavallista ja ilmaista, niin se ei voi olla hienoa. Meillä on ollu "niittyleinikkipenkki" koko kesän (täytyis nyt trimmeröidä se alas, kun se ei enää kuki) ja kultapiiskut oon jättäny aina kasvamaan, samoin peurankellot. Siankärsämöllä ja pietaryrtilläkin on komeat kukat, mutta haju on vähän epämukava...

  Nimistä joo... jossain jo kirjoitinkin, että ei sen tarvi olla itsekeksimä nimi, että se on kummallinen - täälläpäin jossain seurakunnassa hiljan kastettiin Toivo Harras Sulevi. Jos panee pojalle etunimeksi vaikka Jooseppi niin tuskinpa saman nimisiä ikätovereita paljoa löytyy... ettei tarvi olla Puromatti. Ja vaikka Muumit niin kivoja onkin, niin "Myy" on arkikielen kehoitus tehdä kauppoja - onko se nimenä hyvä?

  Onnellista mökkielämää teille - nyt oon vähän kade!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan käyty monta kertaa esikoisen kanssa tuolla mökillä mutta en muista onko kuopus ollut koskaan mukana! Nyt on jo korkea aika lähteä sen kanssa kaksin, ja tuonne on niin helppo mennä kun on 20 minuutin ajomatkan päässä. Kelit vaan paranee ;-)

   Noi kaksi nimeä oli musta just osoitus siitä että on niissä vanhoissa ja olemassaolevissa nimissäkin niitä epätavallisia ja erikoisia, ihan niin kuin säkin kirjoitit. Toivo on hyvä nimi, mutta Harras ja Sulevi? No, kukin tavallaan, mutta voisi varmaan vähän miettiä asiaa lapsenkin kannalta, sehän se on joka nimensä kantaa ja sen vuoksi kärsii.

   Mulle kelpais parjattu lupiinikin, mutta se ei pihaan ilmesty, olkoon sitten tuo horsma.

   Ja parkkiruuduista: tuon artikkelin lopussa oli maininta sellaisista miehille tarkoitetuista paikoistajotka on "hankalia" ja paljon ratinvääntelyä vaativia. Ei senkään ehkä tarvis olla itseisarvo.

   Poista
 2. Arvelin ennen linkin avaamista et onkohan Suomesta, koska täälläkin oli joskus vuosia sitten jossakin kaupassa naisparkkikokeilu. Sekin oli huono, vaikka en ymmärrä miksi. Minusta p-paikkoja voisi lähtökohtaisestikin leventää hieman, nykyiset autot ovat suurempia kuin vielä 80-luvulla eikä ole kyse edes nk. egokieseistä, perusmallin kolmiovinen fiestakin on nykyisin suurempi. No mut, ratkaisu omalla kohdalla on ne skidiparkit tai vain kiesin jättäminen kauas. Harva jaksaa kävellä sieltä ettei ole heti vieressä tökkimässä ovia kylkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tulee kyllä usein matkaa kaupan ovelle kun olen tunnetusti niin huono parkkeeraamaan, mutta sillähän se ongelma helposti ratkeaa. Ei ole kauaakaan kun en vielä uskaltanut ajaa kahden auton väliin, aina piti olla vapaa ruutu ainakin toisella puolella ;-) Nykyinen auto on siitäkin kätevä, että mahtuu pienempään tilaan.

   Jäin illalla pidemmäksikin aikaa tutkailemaan niitä vanhoja palvelukseen halutaan -ilmoja. Paras oli Kenkätehtaan haku, jossa etsittiin Jälkikoputtajaa. Jos mä joskus kyllästyn kirjastotyöhön, musta tulee jälkikoputtaja!

   Poista
  2. Hgin keskustan Forumin parkissa on hyvät ruudut: siellä ruutuja ei erotella vain viivalla, vaan 'väkäsillä' U, joten autojen väliin jää väkisinkin reilu tila myös naisten *köh* parkkeerata. :)

   Poista
  3. Hyvä tietää - vaikka mua ei saisi edes pistoolilla uhaten lähellekään Helsingin keskustaa autolla ;-) Olette siis turvassa siellä.

   Ja mullahan on se lupa parkkeerata edelleen voimassa?

   Poista
  4. Ai tuoko olisi ratkaisu? Nyt kun mietin niin niistä väkäsistä tulee ilmavampi ja tilavampi tuntu.

   Poista
  5. Mä en hahmota noita väkäsiä (ehkä täällä maaseudulla tai lähikaupungeissa ei sellaisia tunneta) mutta löysin tällaisen:

   https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRHth4LIyFjdD42B1Nttf5jX5w8JOzD6T1W43l4REP5MEX6CfFO

   Poista
  6. Siis betoniin on maalattu tuollainen puolen metrin levyinen I_I ikäänkuin 'rauhoitusalueeksi', jolle ei saa siis rengas mennä. Lisäksi parkkiruutu on vähintään normilevyinen eli tuon väkäsen avulla 'pakotetaan' parkkeeraaja jättämään isompi väli viereiseen autoon.

   Mut on tuo kylttikin hyvä. Ja tokihan sulla on erityislupa edelleenkin parkkeerata vaikka poikittain, jos siltä tuntuu. ;D

   Poista
  7. http://www.vastavalo.fi/albums/userpics/11077/normal_Parkkihalli.jpg
   Tuollainen.

   Onko tuo teiltä jostakin?

   Poista
  8. Kiitti Nollis selvennyksestä - ja päivitetystä luvasta. Nyt mä tajuun!

   Poista
  9. Arttorius: Löysin internetin ihmemaasta

   Ehkä Tampereelta? http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic.php?p=1913261

   On tääkin aika hyvä vastine sille: http://www.sisustakotia.fi/uploads/news/id17/lahjavinkki2.jpg

   Poista
 3. Voi...mun auringonkukat eivät ole sun omiesi pirkkuserkkujakaan! Ollapa nyt mökki tai edes itse jollain mökillä. Huokaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on jotain eri lajia, kasvattajassa ei ole vikaa ;-)

   Me lojuttiin taas rantsussa niin pitkään että mökkireissu vähän siirtyi mutta ehtii sinne ruoan jälkeenkin!

   Poista
 4. Tampereella Koskikeskuksessa oli tommoset naisparkit, siis leveät ruudut, joihin on helppo ajaa suoraan heti parkkihallin sisääntulossa. Ei vekslailua tai muuta. Niitä oli muutama. En ole nyt käynyt hetkeen tuolla parkkihallissa, mutta jos en väärin muista, niin mun mielestä ne poistettiin, kun niistä tuli valitusta. En oikein tajua, miks. Siis naistenhan pitäs ottaa kohteliaisuutena, että heille on Private parkit joihin miehet ei saa ajaa. Tosin ite en kyllä ikinä käyttänyt niitä parkkeja, mulla oli tapana ajaa koskarin parkkihallissa semmoseen nurkaan, jossa kukaan ei pääse mun auton viereen kolhimaan mun autoa, jonkun ihme lämmityspömpelin juureen. Mutta siis, vaikka itse olen ehkä normia enemmän perehtynyt ajeluhommiin, kun on ollut pakko opetella peruuttaan hevostrailerin yms kanssa ja olen mielestäni ihan pätevä niissä hommissa, niin en mä silti koe mitenkään loukkauksena, että olis erikseen parkkipaikkoja naisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitähän mäkin - ja vaikka mä oon surkea kuski (tai arka parkkeeraaja) niin en mä sitä häpeä vaan ottaisin kaiken ilon jos parkkiruudut olis mua varten ja isompia. En ihan tajuu sitä närkästystä. Ei niitä oo pakko käyttää jos se jotenkin loukkaa.

   Mä epäilinkin, että kyltti saattais olla Tampereelta.

   Poista
 5. Uimarannoilla tapaa mielenkiintoisia ihmisiä joten pidähän silmäs auki ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut! Mä pidin silmäni tooooosi auki kun piti tänään mennä miesten pukukoppiin auttamaan kuopusta kun se ei saanu nihkeitä shortseja ite ylleen ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana