Sivut

lauantai 12. heinäkuuta 2014

Kanoja ja kahvia (ja pannumyssy)

No niin, loma alkoi. Luvassa on taas rauhaisaa oloa ja eloa. Kuopus tulee huomenna kotiin, ja tänään minä aion keskittyä lorvailuun. Olen kutsunut itseni päiväkahville Luonto Ry:n puheenjohtajan ja hänen vaimonsa luo. Ihana vanhempi pariskunta, ihanat arvot ja ihana puutarha, jota pääsen varmasti ihailemaan. He asuvat samalla suunnalla missä luomukanala sijaitsee. Ajattelin hakea kennon munia viemisiksi, jos vaikka paikka ei olisi vielä heille tuttu. Tulisi mainostettua myös mainiota paikkaa. Ja meillä nyt menee taas munia kun kuopus palaa. Tuon vierailun lisäksi aion vaan oleskella ja nauttia. Käväisen ehkä katsomassa yhden näytöksen, jossa sepät takovat. Se on aina veikeän näköistä puuhaa. Ja aika lämmintä näillä keleillä. Nämä otolliset säät jatkuvat vielä hyvän matkaa lomallanikin ja hyvä niin.

Ystävä tulee Kreetalta maanantaina ja sitten täytyy yhdessäkin keksiä jotain puuhaa, vaikka toinen visiitti syrjäkylämme kylätalon kirppikselle. Se on kesäperinne ja viimeksi ystävä ei päässyt mukaan. Olen muuten ollut vähän kuin kipeä kissa, kun ei olekaan reissusta johtuen ollut jatkuvaa yhteydenpitoa ystävän kanssa. Tässä sen tärkeyden taas huomaa! Toinen ystävä piti kirpputoria kaksi päivää pihallaan, ja sinne olivat kaikki muutkin tervetulleita myymään. Minä olin töissä, mutta sain jättää pari asiaa tyrkylle. Yksi meni kaupaksi ja loput hain eilen pois ja jäin pihalle lorvimaan ja nauttimaan taas yhteisöllisyydestä. Ja nokipannukahveista ja muurinpohjaletuista. Ja hassusta kanasta, joka ikävä kyllä ei tuossa kuvassa pääse oikeuksiinsa. Sillä on päässään peruukki ja jalassa pussihousut. Tai siltä se ainakin näyttää.
Mutta nyt minä aion nauttia tästä päivästä - viimeisestä vähään aikaan, jolloin nukun juuri niin pitkään kuin haluan. Luen aamulla kahvikupin kanssa nettilehtiä ja blogeja juuri niin kauan kuin mieli tekee. Syön salaattia enkä stressaa muidenkaan syömisestä. Esikoinen syököön eineksiä tänään, tai eilisen jämiä. Minä olen nyt lomalla!


***

Neilikkaa ei tarvita: tunnistat minut oranssista pannumyssystä päässäni. (Jahka vähän viilenee.)
Don't ask. Inside joke.

14 kommenttia:

 1. Tää ratkaisi: mun on käytävä se oma pannumyssy ostamassa, maksoi mitä maksoi ! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kutonut tuon itse eikä tullut kalliiksi. Mutta myssyt päähän ja menoksi, jahka tosiaan vähän viilenee. Joku puolimatkan krouvi?!?

   Poista
  2. Sopii ! Vaikka heti ja mulle sopii kokomatkan krouvikin. ;)

   Poista
  3. Tuliskohan vähän kuuma näillä keleillä? Mutta jos säkin niin kyllä mäkin ;-)

   Tervetuloa enkelinhakureissulle!

   Poista
 2. Täytyyhän pannu pitää kuumana viileämmilläkin keleillä :)

  VastaaPoista
 3. Koppa Kekäläisellä on hauska vaimo. Viime vai ed. talven paukkupakkasilla he myivät koreja meillä marketin edessä. Rouva hymyili kuin aurinko Naantalissa vaikka väki näytti palelevilta ja pyrki nopeasti sisätiloihin. Ilmeisesti hymy ja antisuomalaisen antijörö jutustelu sai kuitenkin monet hankkimaan uuden puukopan, pitäähän takkapuita roudata.

  Hyvää lomaa taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaimo oli täälläkin, ja mulle tuli joku antisosiaalisuuskohtaus. Säikähdin sen hymyä ja pakenin paikalta. Kaukaa kehtasin vaan kuvan salaa näpätä.

   Heh, mulle saa toivotella hyvää lomaa taas kolmen viikon päästä. On tää kivaa!

   Poista
 4. Nyt mun kyllä täytyy anta stereotypian loistaa ja sanoa, että toi on kyllä niin kirjastontätin myssy. Kun mä olin muinoin yhden kesän kirjastossa töissä, niin siellä oli yks nainen silloin töissä, jolle olis voinut ton pipan istuttaa päähän heti :) Ihanaa, mikä pipo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolustuksekseni sanottakoon, että käytän tota vaan pahimmilla pakkasilla. Mutta joo, se on kirjastontätin pipa ;-)

   Poista
 5. Hittolainen, tuota ei voi päähän painaa ellei polla sitte ole mallia Paavo Pesusieni ;-))
  -a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kuule pakkasella mukavasti lämmittää tällaista pyöreääkin päätä ;-)

   Poista
  2. Asia selvä :-))
   -a

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana