Sivut

torstai 17. huhtikuuta 2014

Kiiran karkoitusta?

Eilinen meni kyllä jotensakin harakoille. Liekö tulehduskipulääke vai mikä, mutta töissä iski ihan järjetön väsymys. Oli pakko lähteä kotiin nukkumaan. Tämä lyhennetty työaika on kyllä siitä hyvää, että tilanteen salliessa voi näinkin tehdä. Koin, että työmoraalillisesti tämä on järjevämpi ratkaisu kuin se, että olisin sinnitellyt puolikuolleena työmaalla saamatta juurikaan mitään aikaan. Nappasin vielä varmemmaksi vakuudeksi lihasrelaksantin, joita en normaalioloissa voi päiväsaikaan käyttää, ja nukuin pitkät ja makoisat päiväunet. Loppupäiväkin meni sitten vähän niin kuin heräillessä, vaikka ystävä käväisi kahveilla ja koitin aurinkoisella terassillakin hetken istahtaa. 

Toki sain ruokahommat esikoista varten hoidettua, kuopushan oli isällään. Ruoan jälkeen teini katosi jonnekin ulkomaailmaan, ja minulla on vahva epäilys, että nyt on joku tyttönen kyseessä. Saa nähdä milloin kertoo virallisen uutisen minulle. Illalla teimme palapeliä ja taas täytyy todeta, että se on kyllä ihan parasta ajan vietettä teinin kanssa. Tulee jutskailtua niitä näitä, vaihdettua kuulumisia, vaikka tällä kertaa ei vielä seurustelu-uutisia minulle paljastettukaan. 
Tänään teen vastaavasti vähän pidemmän päivän, ja sitten pääsemmekin pääsiäisen viettoon. Jo eilen kävin isommasti kaupassa, koska tänään on taas se päivä, että kaikki luulevat kuolevansa nälkään kun kauppa on yhden päivän kiinni. Koska vihaan ruuhkia, minä varmistin hyvissä ajoin, että me emme kuole. Niin, ja tänään pitäisi häätää ne kiirat mehtään juoksemalla taloa ympäri. Hmmm...

Joka tapauksessa aivan erityisen leppoisaa pääsiäistä kaikille teille, ystäväni!

22 kommenttia:

 1. Kiira Korvelle ei oo enää ees jäitä, mitä pitkin luistella häätäjiä karkuun... :) Äh tyhmä vitsi. Mutta kyllä ne lääkkeet väsyttää; tulehduskipulääkkeetkin.
  Siellä se tejän tipukranssi nyt roikkuu ikkunassa. Mulla on kaikki virpomavitsat - saadut ja omilta trulleilta jääneet - ulkona, kun sisällä ne hukkuu kaiken muun sekaan. Ja ovat aika isojakin :) Pihalla kun ei mitään värikästä vielä ole.

  Voisin tänään vaikka häätää kiiroja, niin sais naapurit puhuttavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me häädettiin äitin kanssa niiden kerrostalosta kiirat yhtenä vuonna. Toivon kovasti, että kovin moni ei nähnyt!

   Luin ton lääkkeeni prosyyrin ja siinä oikein kerrottiin sivuvaikutuksina voimakas väsymys. On tullut huomattua... NO, tänään on viimeinen päivä ennen pääsiäislomaa. Musta on kiva laittaa näitä juhlia kotiin poikien kansssa. Tänään piilotetaan suklaamunia. Tai mä piilotan ja pojat etsii.

   Oikein rentouttavaa pääsiäistä sulle.

   Poista
  2. Mie kattelin netistä tietoja levottomien jalkojen lääkkeestä, ja niiden sivuvaikutuksissa oli sellasta kivaa ku "voimakas halu tai tarve käyttäytyä tavalla, joka on epätavallista Teille tai ette pysty vastustamaan mielihaluja, pakonomaisia tarpeita tai houkutuksia sellaiseen toimintaan, joka voi olla vahingollista Teille tai muille".

   Välttyyköhän putkalta, jos juoksee kaislahame päässä ympäriinsä kiiroja häätämässä, jos käyttää levodopaa?

   Poista
  3. Välttyy, ihan ehdottomasti vältyy ;-) Mä haluan tuollaisen lääkityksen ja sitten vetoan siihen ihan koko ajan, kun käyttäydyn sopimattomasti!!!

   Poista
  4. Aina täytyy pitää resepti lompakossa :) paitsi että se on vaikeeta nykysin, kun on nuo sähköiset respat. Kela-kortti sitten... eikä lääkäri ees kuunnellu mun levotonjalkajuttuja, piti kai luulotautisena. Että kärsittävä on... muutaman tunnin pakkounet tsopiklonilla ja pääsiäisen jälkeen omalle työpaikkalääkärille. Sille ei ollu tänään aikoja, piti tyytyä "huonompaan".

   Poista
  5. Mulla on vähän kokemusta levottomista jaloista ja se on ihan hirvittävän ärsyttävä vaiva. Tää hermopinne kädessä tuntuu vähän samalta - tekee mieli koko ajan liikuttaa kättä.

   Poista
 2. Mainitaanko Vilkunan kirjassa pitääkö tuossakin olla alasti? Joskus kiinnitin huomiota kun jokaisessa perinteessä ihmisen on oltava ilman vaatteita jotta loitsu tms toteutuisi. Mut eihän siinä mitään jos pitää huolen ettein vilustu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, olen varma, että tuon taian sai tehdä vaatteet päällä ;-) Ne on ne juhannus- ja sulhonetsintätaiat (joita sivumennen sanoen voisin kyllä ruveta pikku hiljaa harrastamaankin) on sitten asia erikseen.

   Jos juoksisin ilkosillani rivitaloamme ympäri, saattaisin tosin saada valkotakkisen miesseuralaisen hyvinkin nopeasti!

   Poista
  2. Tahi sininuttuisen!
   Joskus luin että laskiaisena daamein tarttis laskea mäkeä alasti ja kiekua sitä pellavameininkiä koska se parantaa hedelmällisyyttä. Vilkunasta tuli mieleen että joskus luin nimen väärin, menin kysymään kirjastosta Viikunan kirjaa jotakin koulujuttua varten eikä Vilkunan. Elin pitkään luulossa että heppu oli hedelmä.

   Poista
  3. Voi ei, Arttorius, Viikuna... No,et sä ole ainoa. Meillä oli kotona hyllyssä V.I.Leninin kootut ja mä luulin pitkään, et ne on jonkun Vilenin kootut.

   Tässä iässä ei enää mäenlaskutkaan auta hetelmällisyyteen - enkä kyllä haluaisikaan. Mutta hmmm.... mun pitää ehkä harkita tota sininuttuisasiaa. "Tunnen" ainakin yhden hyvinkin mukavan poliisin ;-)

   Poista
 3. Mä en voi karkoittaa kiiroja, tulisi Iso Suru ;)
  Mutta jospa muute vaan otettais yhdessä joku tällainen alatomana talon ympäri-juoksu? Jospa tulis sitten se kesäohjelmakin samalla kertaa;) Miten olis tänä iltan klo 19? Ja jos toisesta ei sen jälkeen kuulu, ollaan putkassa... Se on kyllä vielä kokematta, joten... Kuis ois?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm, mun täytyy kyllä vielä vakavasti harkita tähän haasteeseen tarttumista. En nimittäin näiden lääkkeiden vuoksi voi ottaa edes vapauttavaa drinksua, joten luulen, että ...hhhmmm... häveliäisyys voittaa ;-)

   Anna surun tulla ja mennä. Se parantaa, vaikkei tunnu kivalta <3

   Poista
 4. Oikein mukavaa pääsiäistä myös sinulle ja pojille!
  Koetahan saada tulehdukset kaikkoamaan ja olo hyväksi pyhien aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mä koitan tehdä ;-)

   Rauhaisaa pääsiäisen aikaa sullekin!

   Poista
 5. Mä kävin tänään kaupassa ja siellä oli paljon porukkaa hankkimassa ruokaa huomiselle. ;)

  Hyvää pääsiäistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, jo nyt?!?

   Mun nimittäin pitää sitten kuitenkin pistäytyä vielä uudemman kerran kun esikoinen haluaa leipoa pääsiäishalon ja siihen ei löytynytkään kotoa kaikkia aineksia. Huokaus!

   Poista
 6. Hyvää pääsiäistä majaankin! :)

  Kaupoista en tiedä kun kävin jo eilen, mutta näytti menoliikenne olevan mallillaan, Lahden moottoritiellä seisoi liikenne tyystin paikallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, se! Onneks ei tarvi lähteä mihinkään.

   Mainiota pääsiäistä sinne!

   Poista
 7. Tänään oli meidän kaupassa hulluinta ikinä. Ainahan tämmösenä päivänä on ruuhkaa, mutta tänään oli jotain ennen kokematonta. Olin ns. välivuorossa 11-19.15 suunnilleen ja ekan tunnin tauottelin kassoja ja seuraavat seitsemän tuntia laitoin paikoilleen maitoja, lihoja ja muita kylmätuotteita ja en edes ehtinyt pitää paikkoja siistinä, kuten olisi pitänyt. Koskaan ennen lukuisin kauppatyövuosieni aikana en ole joutunut olemaan kylmähyllyn nurkalla kiinni seitsemän tuntia ja se ei edes riittänyt, siihen olisi tarvinut toisenkin ihmisen. Maitoakin meni niin, että huh. Ihmiset tuntuu varautuvan pyhiin, kuin johonkin nälkäaikaan. Itse en sellaista oikein tajua, omat ostokseni työpäivän päätteeksi maksoivat huimat 15 euroa. Mutta, enpä minä kokkaakaan kuin itselleni ja miehelleni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin koitan tehdä "isot" ostokset pyhiä vasten, ettei välttämättä tarvis ajella kylille ostoksille viikonvaihteessa. Mutta ne kaupan ON auki siellä sekä la että ma, joten voi mennä jos jotain unohtuu. Kukaan ei kuole nälkään yhdessä päivässä, ei sitten kukaan.

   Lepää nyt ansaittua vapaapäivää, jooko!

   Poista
 8. Hyvää pääsiästä. Juu, ihmiset kuoleentuu nälkään just heti kun kauppa yhden päivän kiinni :-))
  -a, on hereillä vielä koska paikkakunnalla kävi kamala juttu; kokonainen rivitalo paloi tänään, ei ihmisvahinkoja kuulemma, hyvä! Iltalehdessä taidettiin jo mainita.
  Mun koira, sakemanni, ilmoitti mulle - palon alkuvaiheessa, tajuan sen vasta nyt myöhemmin - "äiti, nyt ei ole kaikki kunnossa, mua vähän hirvittää, jotain outoa täällä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kauhistus, onneksi kukaan ei kuollut!

   Tuntuu vähän kornilta toivottaa tuon jälkeen hyvää pääsiäistä, mutta sitä joka tapauksessa toivottelen

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana