Sivut


keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Fysioterapiaa ja vappuvalmisteluja

Kyllä minua nyt urakalla koitetaan saada kuntoon. Maanantaina tosiaan kävin siellä hermoratahierojalla, ja en voi olla hehkuttamatta vähän lisää. Illalla nukkumaan mennessä, jolloin särky yleensä voimistuu tai häiritsee eniten, huomasin, että se on kadonnut. En ollut uskoa tuntemuksiani, mutta näin se vaan oli. Yhdellä käsittelykerralla! Se hermopinne selvästi laukesi, ja jatkan toki hoitoja jonkun kerran, ettei tule uudelleen. Eiliseksi oli sitten varattuna fysioterapeutti, ja ajoitus ei ollut ihan paras mahdollinen. Selkä oli melko kosketusarka., mutta onneksi tuo lähinnä keskittyi antamaan jumppaohjeita vähän ensin paineltuaan. Siis hartioita ja selkää.


Vappuvermeet
ja vähän muutakin

Kollega oli kaukokatseisesti varoittanut, että kannattaa sitten miettiä mitkä alusvaatteet vetää päälleen kyseisenä aamuna. Minulla oli oikein muistutus asiasta, koska arkielämässä käyttämäni eri pariset eivät kestä minkään valtakunnan katseita. Punaisiin pitsialusvaatteisiin sonnustautuminen meni kuitenkin ihan hukkaan, koska sain olla vaatteet päällä vaikka fysioterapeutti oli miespuolinen. Hän antoi minulle kuitenkin jumppakuminauhan - mikä näitä miehiä vaivaa, naprapaatiltanikin sain kuminauhaa, tosin sinistä. Tällä kertaa vuorossa oli pinkki, iik! Sain lähtiessä miekkosen ainakin hymyilemään kun toivotin sille hyvää nimipäivää. "Miten sä nyt... sä huomasit..." Heh. Mutta joo, koitan noudattaa ohjeita ja sillä tavalla itsekin edesauttaa, että tilanne ei toistuisi.

Illalla koristelimme kotia vappukuntoon: puhaltelimme ilmapalloja ja serpentiinejä kuopuksen kanssa, ja valmistauduimme koulun naamiaisiin. Sovittelimme pukua ja tein Batmanille pahvista batarangin. Minä myös paistoin fetajuusto-kikhernepihvejä kerralla isomman satsin pakkaseen ja keitin reilusti perunoita huomistakin silmällä pitäen. Esikoinen puolestaan teki tippaleipiä. Ensimmäistä kertaa ikinä meidän perhessä. Huomenna ovat kuulemma vuorossa munkit, koska olemme taas päättäneet pitää perinteiset avoimet ovet. Minulla on ollut jo vuosia tapana sekä vappuna että uutena vuotena tehdä iso perunasalaatti ja jotain muuta yksinkertaista ja meillä saa pistäytyä matkalla vapun viettoon tai jäädä pidemmäksikin aikaa. Minä siis huolehdin suolaisesta puolesta ja esikoinen makeasta. Simakin on jo valmista ja sitä on riittämiin. Kuopus lähtee sitten huomenna isälleen joten vain aaton juhlimme porukalla. Se on mukavaa, perinteet ovat minulle tärkeitä.




Oikein räväkkää taikka sitten leppoisaa vappua, miten kukakin sitä haluaa viettää!

30 kommenttia:

  1. Voi mielikuva!
    Ärhh..kirotut fysioterapeutit ja niiden käsittelyyn valmistautumiset.....piti tässä jotain muutakin sanoa kuten tuo sun "avoimet ovet"- juttu on mielestäni tosi hieno juttu ja varsinkin näinä päivinä jolloin ihmiset tuskin morjestavat toisilleen.
    Meillä syötiin eilen uusia pottuja, sillejä etc. ja niin taidetaan myös tänään tehdä ja siinä se meidän vappu sitten olikin. Ei enää jaksa ja vallankin kun se entinen elämä oli yhtä vappua päivästä toiseen...
    Hyvää Vappua koko teidän pesueelle ja muistahan...eikun älä missään nimessä ole kiltisti niin me saadaan jännittää millainen postaus sieltä tuleekaan sitten huomenna / ylihuomenna / no sitten kun pääsette punkasta pois ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punaista pitsiäkö sä ajattelit?

      Meillä on ollut tää traditio jo ties kuinka kauan. On ihanaa, kun ihmiset käyvät vieraisilla, arjessa kun ei niin ehdi eikä jaksa. Ja sitten tää on stressitön tapa, ei tarvi tälläytyä taikka sillai varta vasten sopia kyläilyä eikä siitä sitten tule liian virallista. Voi piipahtaa ihan pikaisestikin.

      Oikein hyviä pottuja ja leppoisaa oloa muutenkin (mä oottelen vielä kotimaisia)!

      Poista
    2. No sitä pitsiä mutta yhtä paljon jotain muutakin...

      Poista
    3. Mun pitää ehkä lähettää sulle kuva?

      Poista
    4. Olisin siitä enemmän kuin mielissäni <3

      Poista
    5. Sellainen on kyllä räpättynä mutta häveliäisyyssyistä taidan jättää julkaisematta. Tää on niin kesy blogi ;-)

      Poista
  2. Teillä on vappu jo hyvällä mallilla. Avoimet ovet on kiva idea. Mäkin tykkäisin sellaisesta, koska tykkään vieraista. Meillä ei ole vapun eteen tehty vielä mitään, kun ei ole oikein suunnitelmiakaan. Eilen käytiin kyllä jo ruokakaupassa. Simaa en saanut itse tehtyä, mutta ostettiin kaupasta pari pulloa sellaista perinteistä kotisimaa. Ne teolliset on musta ihan järkyn makuisia. Munkkien paitoon olen varautunut. Toivottavasti saan aikaiseksi. Lapset tykkäis...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Viivi ja kiva kun pistäydyit!

      Mustakin ne kaupan teolliset simat on kaameita, omatekoista sen olla pitää tai sitten ei juoda ollenkaan. Esikoinen sitä meillä lurppii. Mutta siitä puheen ollen, mä pääsen näissä vappuvalmisteluissa oikeesti helpolla, peruna- ja pastasalaatin vääntäminen nyt on piece of cake kun ei tartte tehtä tippaleipiä eikä munkkeja.

      Tästä tulee hyvä vappu ,toivottavasti teilläkin!

      Poista
  3. Batarangi piti ruveta katsoon pienehköstä sivistyssanakirjasta, mutta web-sivu ei ole käytössä. Olettaisin, että se on se korvallinen naamamaski...
    Meillä jos pitäs avoimet ovet, ei tulis ketään. Mutta ei se mua haittaa. Sisko lupas tulla tänään.

    Olisko niitä tippaleipiä pitäny tehä? Ostin kaupasta mielijohteella 10 hillomunkkia, mutta nyt mietin, pitääkö mun taas tehdä niistä pullavanukas vai syökö kukaan niitä meillä... ajattelin kyllä niitä tippaleipiä siellä kaupassa, mutta en sitten älynnyt öljyä ostaa.

    Mun fysioterapeutti ei koskaan otata housuja pois :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei oo koskaan ennen tehty tippaleipiä mutta esikoinen innostu kotsatuntien ansiosta. Munkeilla on yleensä menty.

      Mä toivon, että joku tulee... ruokaa ainakin on niin että joudun syömään viikon samoja salaatteja jos kukaan ei auta ;-)

      Ja batarang on Batmanin heittoase, sellaine bat-bumerangi, naamio jo olikin valmiiksi, ja viitta. Niissä se lähti kouluun, hassu kaveri.

      Mun fysioterapeutti ei otattanut edes paitaa. Tää suhde jäi nyt kyllä aika lyhyeksi!

      Poista
    2. Bumerangi - batarangi... tietysti! Eipä sitä olis tainnu sivistyssanakirjasta löytyäkään :DD

      Poista
    3. Sen olisi voinut - ehkä - päätellä, mutta kyllä kuopsu joutui mullekin sen selittämään!

      Poista
  4. Sähän voisit vapun kunniaks tehdä postauksen, joss oot ne punaiset pitsit päällä ja tippaleipiä pitelisit... ja osoite tietty kans! Ei jäisi salaatteja yli, mä luulen... Voi, mä tulisin heti, kun olisin lähempänä. Ihan vaan Sun takia, en niiden pitsien ;) Nyt mä vaan kökötän yksin kotona ja toivon että tääkin "ilojuhla" olis ohi.

    Pojat on niin mainioita, kumpikin omalla tavallaan. Niillä on hieno mutsi!

    Viettäkää mukavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kutsuisin teidän kaikki jos olisitte lähempänä, ehdottomasti! Tarkoitus ei ole varsinaisesti kilistellä muulla kuin simalla, mutta jos niin tehtäisiin, saattaisivat punaiset pitsit ehkä iltasella vilahtaakin ;-)

      Just säädettiin tekstareilla pääkokin kanssa ja meinasi päälaki räjähtää... mutta on ne mainiota, on on.

      Koita säkin keksiä jotain kivaa. Ja tarkoitan, että se kiva voi olla vaikka hyvä kirja kotosalla sohvalla ja lasi viiniä?

      Poista
  5. Kuulostaa huipulta nuo suunnitelmat! Teillo varmaan kiva valborg tiedossa :]

    Mä piinaan täällä lapsiani ja asensin toiselle naamarin, sekunti päässä, läts maahan ja fiuh tuvan toiselle laidalle. Hyvin minä sen tiesin ettei olisi suosiossa mutta vanhemmat saa kiusata jälkeläisiään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhemmat saa totisesti kiusata lapsiaan. Mä just kävin tulikivenkatkuista tekstarikeskustelua esikoisen (=pääkokki) kanssa aikatauluista. Eilen sovittiin ja tänään pitää koittaa säätää uudelleen. Ei sovi, grrr!

      Meillä taas kuopus lähti Batman-naamari naamallaan kouluun, kyllä ne tytötkin oppii kun tarpeeksi kiusaat ;-)

      Mahtavaa vappua teillekin, oli vissiin hyviä ihmisiä tulossa sinnekin!

      Poista
  6. Oih, melkein avoin kutsu avoimien ovien kautta syömään. Nyt pääsen mä vuorostani harmittelemaan, että olet niin kaukana. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ottaisin teitä niiiiin mielelläni kylään! Salaatteja jäi yli vaikka miten paljon ja munkkia sekä tippaleipääkin vielä nopeimmille löytyisi

      Poista
    2. Hah, laitan korvaan taakse. Aatteles jos teillä perinne ja jatkuu ensi vappuna tupsahdankin ovesta sisään. Tämä tuli nyt tällä välimatkalla vähän äkkiä, vaikka herkkumasu huuteleekin, että nyt menoksi vaan :D

      Poista
    3. Muisteltiin just ystävien kanssa, että perinne on jo melko kauan olllut voimassa. Vuonna 2009 muutimme pois asunnosta, jossa olemme ensimmäiset avoimet ovet pitäneet. Joten ensi vuonna on sama meininki taattu, samoin uutena vuotena ;-)

      Poista
    4. Uuteen vuoteen on kyllä paljon lyhyempi aika, mutta ajokeli luultavasti kehnompi. Uutena vuotena olen myös todennäköisemmin lapsenvahtina - no eikä kun mummuna - kuin vappuna, koska söpiksen äidin synttärit ajoittuu sinne samoihin aikoihin. :)

      Poista
    5. Keliä ajattelin minäkin tuota kirjoittaessa. Mutta tiedät, että olet oikeasti tervetullut! Mehän tässä olimme vähäll'ä puoliturkulaistua, kun esikoinen "treffaili" tyttöstä, joka oli Koski TL:stä kotoisin. Silloin oli reissua sinnepäin ;-)

      Poista
    6. Koski TL on jo lähes sama kuin olla turkulainen. Paitsi ehkä åboriginaalit voi olla eri mieltä, muttei me niistä välitetä.
      Jos on oikeasti tervetullut, niin pitää oikeasti muistaa tämä. Tosin haittaako, jos ei tuliskaan avoimien ovien aikaan?
      Mietin muuten äsken, että siitä on hurrrrjan pitkä aika, kun mulla on oikeasti ollut mahdollisuus vaan lähteä johonkin, jos siltä tuntuu. Alan vähitellen tykästyä tähän yksin elelemiseen. Siinä on puolensa, kunhan siihen ensin tottuu.

      Poista
    7. Tänne saa tulla koska vaan. Aika hyvä puolimatkan krouvi mennessä minne vaan. Tai ei tarvi edes mennä, voi vaan tulla ;-)

      Koski TL n vähän niinkuin meidän paikkakunta suhteessa lähimpän (36km) isoon kaupunkiin. En tiedä miten tarkkaan olet blogihiljaisuutesi aikana lueskellut kuulumisia, mutta se suhde kaatui, kun tyttösen (helluntalaiset) vanhemmat heittivät noppaa, jolla jumala näytti, että ei ole sopivaa tavata ateistipoikaa. *huokaus*

      Poista
    8. Suhteen kaatumisen syyt on jääneet multa kyllä pimentoon. Vanhemmilla on ollut kyllä painavat perusteet kieltää seurustelu. Huh.

      Poista
    9. Saatiin täällä päässä aikaiseksi aika syvälliset keskustelut uskosta ja uskomattomuudesta. Suvaitsevaisuudesta jne. Joten ihan hyvä kokemus vissiin sitten kaiken kaikkiaan meille oli. Mutta joo - huh, min on niin vaikea uskoa, että tuollaisia ihmisiä on.

      Poista
  7. Mun pitää tunnustaa, ettem ole ikinä tehnyt tippaleipiä tai munkkeja tai edes simaa, vaikka muuten mielelläni kokkailen kaikenlaista. Nykyisellään tosin joutuisin todnäk syömään kaiken yksin, kun miestä ei makeat himota. Ehkä sitten parempikin olla paistamatta herkkuja... Mutta täytyy kyllä ihailla esikoisen kätevyyttä! Siitä saa vielä joku hyvän isännän ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä tulee kyllä jollekulle ihan ihana mies! Mäkään en ole eläissäni paistanut ainakaan tippaleipiä enkä varmaan edes munkkeja, joten nautin tästä palvelusta. inoa ongelma on, että pitää arjessa vähän toppuutella, koska sama juttu meillä: mun lanteillenihan ne makeat ja kilot sitten kertyisivät!

      Poista
  8. Meillä leppoisaa, ja hyvää vappua sulle ja pojille!
    -a

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa että on leppoisaa, jatketaan tää vappupäiväkin samaan malliin! Ja kiitos, hyvä vappu se olikin - ja jatkuu toki vielä, ruokaa jäi vaikka vuohet söis

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana