Sivut

lauantai 15. maaliskuuta 2014

Nyt jo rentoa ja reippaampaa

Eilinenkin meni ihanasti akkuja ladatessa. Heräilin rauhassa, seikkailin Blogistaniassa, luin kirjaa ja torkuin. Sitten lähdimmekin ystävän kanssa käväisemään pienemmässä lähikaupungissa. Hänellä oli oikein asia-asiaakin, minä pyöriskelin sillä aikaa kylillä hoitelemassa omiani. Tilipäivän kunniaksi kävimme syömässä maanmainion cotzonen puoliksi. Slurps. Kirpparillakin käväisimme. Lipesin ostolakostani sen verran, että ostin esikoiselle leivontaan lasikulhoja 5kpl yhteensä 3€. Niin tuo ruskea tuolla takana... hmmm, se vain hyppäsi mukaan. Hinta huimat 1,25€. Olen ylpeä itsestäni, kun en sortunut ostamaan yhtä "designvillatakkia" kympillä vaikka se oli ihan minun näköiseni ja väriseni (oranssi). On tunnustettava, että olisin ehkä sortunut, jos se olisi istunut paremmin.
Iltapäiväkin meni rennoissa merkeissä kotona esikoisen kanssa. Aurinko paistoi niin että olisi tehnyt mieli kävelylle mutta tuuli oli sitä luokkaa, että päätin mieluummin säilyttää hiukset päässäni. Saunoimme ja puuhailimme omiamme. Illalla vielä istahdimme ystävän kanssa parin lasillisen ääreen vaihtamaan kunnolla kuulumisia ja katsomaan Voice Of Finlandia. Tänään aion jatkaa samoilla linjoilla, paitsi että olen luvannut heittää esikoisen mummille. Käymme matkalla ostamassa hänelle uudet lenkkarit. Pidetään peukkuja että löytyy, koska ovat muuten joskus olleet hakusassa kohtuuhintaiset sellaiset, kengännumero kun näissä nykyisissäkin on jo 46. Isokenkäinen!

Sunnuntaina olen pitkästä aikaa menossa katsomaan yhtä Mahdollista Majaa, josta kyllä jo etukäteen tiedän, ettei siitä mitään tule. Olen käynyt viereisessä, samanlaisessa, samoihin aikoihin rakennetussa talossa haistelemassa kahtakin kämpää, ja tiedän lopputuloksen tästäkin. Harmi sinänsä, kyseessä on saunallinen pienkerrostalokolmio järvinäköalalla, kävelymatkan päässä keskustasta. Vaikka eihän se rakennusvuosi sinällään mitään kerro, juuri uutisoitiin Helsingin Sanomissa, että uusissa taloissa on luvattoman paljon rakennusvirheitä. Ja pian on kosteusvaurioita ja sisäilmaongelmiakin. "Syynä asenne, raha, ja tyhmyys." Niinpä niin, luulisi sen nyt jokaisen tietävän, että märkää eristettä ei kannata laittaa seinään. Taikka että vaikka betonin kuivuminen on aikamoisen hidasta hommaa, ei siihen päälle kannata mennä asentamaan pintamateriaaleja ennen kun se ihan oikeasti on kuivunut.


Vielä tälle päivälle luvassa auringon pilkahduksia. Jokohan nyt pääsisi kunnolla pihalle?

10 kommenttia:

 1. Hepulla on oikean kokoinen jalka :-]
  Ei kaadu niin helposti kun on pinta-alaa enempi tietä vasten, sanoi äitini joskus kun vihasin teininä kenkien etsimistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sä tiedät sitten mitä meillä on tänään edessä!

   Meillä ei valita sen mukaan mikä näyttää tai tuntuu hyvältä vaan sen mukaan löytyykö kokoja. Sitten niistä valitaan mieluisin. (Ja mun budjetille sopiva)

   Poista
  2. Mä yleensä tilaan kengät nettilaakeista, jos on vakiokoot joista varmasti tietää että sopii. En jaksa kauppoja kun yleensä niissä koko loppuu 44:een tai 45:een. Joskus voi säkällä löytää 46 jne suurempaa, mutta harvinaista. Joskus voisi nolottaa kun olen pelkillä tennareilla yms liikenteessä, mutta johtuu lähinnä siitä ettei nk. tavallisia kenkiä löydy niin helposti kuin saduissa. On toki normaaliakin kenkää enkä hautajaisiin tai parempiin paikkoihin mene tennareissa, mutta pääsääntöisesti lenkkarilinjalla kuljen.
   Toivottavasti saitte sklobot!

   Poista
  3. Just huristelin (yksin) kotiin kainalossa 46 numeron Adidakset. Marketissa taisi olla tasan kolmet vaihtoehdot joista yhdet - luojan kiitos - kelpasivat esikoiselle. Sillä on aika selkeä maku ja ihan mikä tahansa ei vaan istu. Hyvät kengät, hyvä hinta, kaikki on tyytyväisiä!

   Poista
 2. JEStas! Sun poika on kasvanu ensin puoli metriä maata pitkin, ennenkun on alkanut kasvaa ylöspäin? Mejänki isännälle sentään mahtuu jotkut neljävitosetkin, ja silti tuntuu, että aina joutuu eteisessä kompuroimaan sen kenkiin, kun ne yltää melkein seinästä seinään... aatella, jos meillä olis vielä joku teinipoika samankokoisissa jalkineissa! Kuopus ottaa kyllä kovaa vauhtia isäänsä kiinni, neljänkymmenen luistinten väittää olevan pienet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ihmettelin jo ala-asteella kun aina oli luistimet ja monot muka pienet. Ja olihan ne. Jätkä on 15 ja jalankoko on oma ikä kerrottuna kolmella ;-)

   Mutta ehkä ne ei enää tosta kasva? Toivon ainakin niin

   Poista
 3. Toivotaan kumminkin, että jos vaikka Maja oliskin hyvä!
  -a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en uskalla kauheasti toivoa, mutta käyn siellä joka tapauksessa.

   Poista
 4. Seuraavalla kenkäreissulla kurkatkaa CityMarkettiin. Siellä on hyvin huomioituna miehen kokoiset jalat ja sieltä saa toisia malleja 48 kokoisenakin. Katselin joskus sen kokoisia skeittikenkiä ja ajattelin ettei tuo mun 42 nyt niin kauhean iso ole :D Hinnatkin on melko kohtuulliset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me käytiinkin makreteilla ja ekana oli kohteen Prisma. Toisena olis ollut CityMarket, mutta ei tarvinut mennä sinne saakka. Ja hinnatkin oli ihan kohillaan, toisin kuin erikoisliikkeissä!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana