Sivut

tiistai 11. maaliskuuta 2014

Kuulokulma ja kurkistus kukkapenkkiin

Viikonloppuna kurkistin kukkapenkkeihin ja kas kas, ensimmäiset sieltä jo puskevat ylös. Melko varhain! Sunnuntaina bongasin myös ensimmäiset joutsenet - niiden klaklatus on minulle se kaikkein varmin kevään merkki. Eilen tänään huomenna on kuudesta kahdeksaan astetta lämmintä ja aurinkokin tulee näkyviin pitkästä aikaa. Hiekka pölisee. Linnut livertävät. Ah! Se on joka vuosi yhtä ihanaa, kun huomaa, että talvi taittuu. Että kevät tulee sittenkin - ja sen jälkeen kesä. Minä olen niin kesäihminen. Mutta on sanottava, että tämä(kin) talvi on mennyt suuremmitta ongelmitta. Liekö osansa d- ja c-vitamiineilla?


Kuva otettu 8.3.Luin mielenkiintoisen  keskustelunavauksen kirjastojen äänimaisemasta. Siinä törmäsin ensimmäistä kertaa sanaan kuulokulma (vrt. näkökulma). Mahtava uudissana, otan sen heti aktiivikäyttöön. Minä olen vanhoillinen paitsi kirjastoissa saunomisen suhteen, myös siinä, että kirjastot saisivat kernaasti olla aika hiljaisia paikkoja. Tätä periaatetta koitan ylläpitää meidän kirjastossamme, ja välillä se on varsinaista tasapainottelua. Enää ei tietenkään ole sellaista ehdotonta hys-hys-hiljaisuus -vaatimusta kuin ennen - ja hyvä niin - mutta silti haluaisin, että lukurauhaa etsivä sen meiltä voisi löytää. Ihan kaikki lapsiperheet vaikkapa eivät ole kanssani samoilla linjoilla, teineistä nyt puhumattakaan. Joskus koen ongelmalliseksi sen, että vanhemmat eivät opeta lasta puhumaan hiljempaa kirjastossa. Kumpaa minä silloin menisin ojentamaan - lasta itseään vaiko vanhempaa?Kuva otettu 8.3.***


Meillä on jo kuopuksen isän kanssa periaatteessa kuopuksen kesätapaamiset sovittuna. Tai ainakin teimme sellaisen raamin jota koitamme sitten työmaalla sovitella koko porukan kesälomiin. Onneksi nämä asiat ovat aina sujuneet jouhevasti - sekä kuopuksen isän, että työkavereiden kanssa.

Alustavan keskustelun lopuksi totesin:

"Laitan tästä vielä sähköpostin sulle, niin voit tarkistaa mitä sovittiin ja jää mustaa valkoisella. On hyvä, että pystytään puhumaan puhelimessa, mutta joissain asioissa mä haluaisin kuitenkin jatkaa sitä s-postilla sopimista. Puhuessa asiat jää vähän ilmaan ja on kätevää, kun kirjoitettuna niihin voi aina palata."

"Tarkotaksä että kun mä en muista mitä on puhuttu?"

Bingo!

Pisti vähän naurattamaan...

10 kommenttia:

 1. BINGO! Mies on oivaltanut! =)

  Mulla on tän kevään kanssa koko ajan vähän semmonen olo, että kuhan kiusottelee, talvi sieltä vielä tulee kuitenkin. Tänään oli kyllä ihana ilma täälläkin, käytiin lapsen kanssa kolmipyöräilemässä ja keräämässä oksia maljakkoon. Elämän pieniä iloja.. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa uskoo Forecan ennustaja: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014031018111944_uu.shtml

   ;-(

   Oivallukset tulee vaan vähän myöhään tässä tapauksessa, mutta helpottavat toki kuopuksen asioista sopimista ;-)

   Poista
 2. Mitäs täällä on tapahtunut? Kommetteja hävinny ja kokonainen juttukin...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen jutun kanssa mä kohlaisin ite - piti ajastaa vasta huomiselle mutta tuuttasin epähuomiossa eetteriin.

   Poista
 3. Epäreilua on, eipä voi kai kukaan muuta väittää. Mitä ihmettä asialle vois tehdä? Vaikka niin, tiedänhän mä, että sä, jos kuka on tehnyt ja olisit tehnyt jos olisi mitä tehdä..
  En tiedä niin, eka talvi kun syön Deetä ja ihan kuin olisi ollut siinä mielessä helpompaa. Vai siitäkö johtuu, ettei talvi ole ollut Talvi? Tiedä häntä.
  Loisto-oivallus isukilta, hih! Tuli muuten mieleen, että Jos lapsi on Batman, niin mikä on sen isä? Supermies?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ainakin huomaan, että d- ja c-auttaa. Oli se sitten lumevaikutusta tai ihan ehtaa, sama se. Pääasia että on pirteämpi olo!

   Batmanin isä on taatusti joku superlepakko ;-)

   Poista
 4. Ihanaa kevättä, ja kesän odotusta.. :-)
  -a
  p.s meillä aikoinaan vanhempi poika oli "pättämmi". Suloista!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää lepakkojutut (ja batman) lienee niitä universaaleja pikkupoikia kiinnostavia juttuja!

   Mukavaa kevään odotusta sullekin

   Poista
 5. Hih, kyllä niin nauratti toi Kuopuksen isän viesti :D niin se munkin lasten isän kohdalla on, että järkevintä sopia asiat tekstareilla tai s.postilla jotta exä muistaa ne. Tai no... silti kannattaa mun muistuttaa asioista lähellä ajankohtaa :D

  VastaaPoista
 6. Hanne, ihanaa, että olet taas täällä!

  Mä olen oppinut läksyni kans ja onneksi naurattaa nää jutut. Oli aika, kun ei nauratanut, ei sitten yhtään ;-)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana