Sivut

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Uudenvuoden lupaukset

Minä olen jo aiemmin miettinyt "ääneen", että aloittaisin Nolliksen esimerkin innoittamana Älä osta mitään mikä ei ole lopussa -vuoden. Astioita on riittämiin, uusia kodinkoneita en tarvitse. Kaappini pursuaa vaatteita. Hyviä ja sopivia vaatteita. Tämänhetkisillä pärjäisin hyvinkin monta vuotta, veikkaan. Onneksi satsasin laatuun silloin aikanaan kun oli parempi rahatilanne. Enpä minä nyt hirveää kulutusjuhlaa ole koskaan viettänyt enkä viime aikoina varsinkaan, mutta aina voi miettiä tapojaan uusiksi. Vähän sitäkin, että mihin  tarpeeseen niitä uusia vaatteita (tai koruja...tai mitä tahansa) ostaa. Tämä on hyvä toteuttaa nyt siksikin  että veroprosenttini nousee hieman, koska viime vuonna tein kuitenkin alkuvuoden täyttä päivää ja maksoin suurempaa prosenttia. Loppuvuosi mentiinkin sitten aika pienellä. Nyt, kun olen koko vuoden 25h/viikko työajalla, pitää hieman kiristää. Mutta kyllä me pärjätään, kun tarkkoja ollaan. Visankin saan maksettua jo tammikuussa pois, hurraa!
Sellaiseen luksukseen kuin ulkona syöminen aion edelleen satsata silloin tällöin. Tätä nykyä käyn ehkä kerran kuussa, ja jatkan samaan malliin. Syömisestä tulikin sitten mieleen toinen, klassinen, uudenvuodenlupaus. Laihduin eromme aikoihin kymmenisen kiloa ja olen ilokseni saanut ne pidettyä poissa nyt muutaman vuoden. Joulun alla ja etenkin jouluna kurini vähän löystyi ja se näkyy ja tuntuu heti vatsanseudulla. Aion ryhdistäytyä ja palata takaisin vanhaan hyväksi koettuun tyyliin. Muutama kilo on siis jälleen karistettavaa ja sitten sitä tuttua ylläpitoa. Voin niin paljon paremmin kun ei ole liikaa ylimääräistä kannettavaa. Vähän saa ja pitää tämän ikäisellä akalla nimittäin ollakin mistä ottaa kiinni, sanon minä!

Ja sitten vielä viimeinen. Olen päättänyt pitää tipattoman tammikuun ja muutenkin tarkastella suhdettani alkoholiin jälleen kerran. Lomalla on tullut oltua rennommin, napattua lasi tuolloin tällöin, enemmänkin, ja jotenkin taas tuntuu, että on ryhdistäytymisen paikka. Eiköhän näissä riitä projektia ensi vuodeksi!

Olisi kiva kuulla, onko teillä tapana tehdä välitilinpäätöstä vuoden vaihteessa. Entä uudenvuoden lupauksia?

18 kommenttia:

 1. Hyviä ja fiksun kuuluisia projekteja siulla tiedossa :) Juuri kirjoittelin blogiin mielipidettä kaikenmaailman lupauksista. Itse en moisia ole harrastanut pitkään aikaan, koska en koe sitä järkeväksi. (Miksi ei voida tehdä asioiden hyväksi parannusta vaikka vuoden jokaseina päivänä, ilman sen kummempia 'lupauksia...') Kuitenkin on kiva, että ihmiset tekevät tällaisia asioita jos haluavat.

  Parempaa uuttavuotta myös sinulle! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Christina, oikein antoisaa vuotta sinullekin!

   Mitä projekteihin ja niiden aloittamiseen tulee, nää mun on sellaisin pidemmän tähtäimen juttuja joita jo olen ajatellut, harrastanut ja pitänyt yllä pidemmän aikaa (ostolakkoa lukuunottamatta). Uusi vuosi on jotenkin niin symbolinen kohta, että silloin tekee taas mieli miettiä mennyttä ja tarkistaa kurssinsa.

   Poista
 2. Hyvää Uutta Vuotta sulle ja pojille!
  -a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos -a, sitä samaa sulle! Esikoinen tulee tänään kotiin ja kuopus perjantaina. Ah!

   Poista
  2. Ne lapset, maailman tärkeimmät, siinä taidetaan olla samanlaiset :-)
   -a

   Poista
  3. Nautin suuresti näistä vapaistani, mutta kyllä se arki vaan on arkea! En vaihtaisi mistään hinnasta osia vaikkapa kuopuksen isän kanssa!

   Poista
 3. Mie en oo oikein koskaan mitään uudenvuodenlupauksia tehny, mitä joskus tipatonta tammikuuta pitäny, kun on ollu kumppani samassa veneessä mukana. Tuntuu, ettei jaksa nyt mitään, tulevaisuutta vähiten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle uusi vuosi on sellainen hyvä taakse- ja eteenkatsomisen paikka. Mutta jokainen tyylillään!

   Jaksua sinne, Sanna!

   Poista
 4. Mineen lupaile mitään, koska kaikki päätökseni yleensä muodostuvat pikkuhiljaa. Huomaan vaan lipsuvani uuteen toimintatapaan. Silloin ei tule myöskään rikottua mitään lupauksia. Taidan olla joku salavenäläinen, kun minä vaan toivon kovasti asioita ja teen pikkutaikoja. :-D

  Ihanaa, upeata ja mahtavaa tuoretta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos - kummitus - . Toivotaan sitä ihanaa, upeaa ja mahtavaa meille molemmille. Vuotta siis ;-)

   Mullakin nää on vähän sellaisia "kierrätettyjä" lupauksia, koska samoihin asioihin olen kiinnittänyt huomiota jo erosta lähtien. Mutta aina voi vähän katsoa eteen- ja taaksepäin ja korjata kurssia.

   Poista
 5. Mitään ei ole tullut lupailtua, tipatontakin tässä on vietetty varmaan jo vuosikymmenen verran :D Vedin kunnon kumarat anopin kanssa. Anoppi välillä kyselee enkö vieläkään juo? En tiedä haluaako nähdä sen uudestaan vai pelkääkö näkevänsä sen uudestaan :D Taidan kyllä kohta laihtua kun pääsin mukaan johonkin läskiryhmä kokeiluun ja kun on kilpailuvietti niin tiedän Painovartijavuosista miten siinä käy :D Pari viikkoa tässä on vielä aikaa nauttia ruuan iloista. Oikein, oikein hyvää uutta vuotta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, oikein hyvää tätä vuotta sullekin Kiki!

   Mä jo kävin lenkillä äsken (!) ja odottelen tässä nälkää. Mulla toimii parhaiten, kun syön vain silloin kun mulla on nälkä ja silloinkin sopivasti. Kyllä tää tästä!

   Poista
 6. Uuden vuoden ensimmäinen päivä ja haluaisin tulla tervehtimään sua ja poikiasi .. toivottavasti pidettään yhteyttä ja toivon sinulle mitä kauniimpaa ja parasta vuotta ikinä. hali hali

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nata, samaa toivotan sinulle! Ihanasti sanottu, halit sinnekin!

   Poista
 7. En juurikaan tee lupauksia (itselleni) ja mottoni on 'toiveista pyrkimyksiin' eli passiivisesta haikailijasta aktiiviseksi tekijäksi... Ostolakoissakin annan luvan itselle lipsua kauneuden edessä, se tarkoittaa useimmiten leikkokukkia mieltä ilostuttamaan :-D
  Ihanaista alkanutta vuotta teidän Majaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin lupaukset on sellaisia pyrkimyksia suoriutua joistain asioista paremmin kuin tähän asti.

   Ensimmäinen koettelemus oli tänään, kun kurkistin uusimman korusi. Aivan upea!!! Ja mitä sanottavaa sillä olikaan...

   Sinulle myös oikein antoisaa vuotta ja jatketaan!

   Poista
 8. Itseni tuntien mä sorrun jokaisessa Suuressa Lupauksessani. Siksi en lupaa mitään, yritän vain parantaa tapani. Ja tänään suunnittelen olevani huomenna Reipas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle nää on vähän sellaisia "tätähän mä teen pitkin vuotta" -tyyppisiä juttuja joita muistuttelen isommin itselleni näin vuoden viahteessa. Paitsi toi ostolakko. Saa nähdä miten se vaikuttaa rahatilanteeseen. Ei niin, että kauheasti tuhlaisin muutenkaan, mutta katsotaan nyt tämänkin kortti.

   Voimia sinne, olit reipas eli et <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana