Sivut

lauantai 28. joulukuuta 2013

Vetistä on, kovin vetistä

Gnjäääh. Minä olen kateellinen p*ska. Kuopuksen isä on muuttamassa ja heti tuli ajatus, että miksei mekin voida. Niin kun normaalit ihmiset tekevät. Eteen tulee tilanne (kämppä irtisanotaan, se on liian iso/pieni/kallis tms), se selvitetään, etsitään uusi asunto ja that's it. Jooei. Minä olen nyt reilut kaksi vuotta etsinyt eikä vieläkään ole mitään näkyvissä. Järjellä tiedän, että ne vaihtoehdot, jotka minulla katsomatta ovat, eivät sovi nekään. Toivon silti, ihan vähän. Että jos jotain kuitenkin ilmaantuisi. Niin kuin lottovoitto se antaisi ihan uusia mahdollisuuksia?!? Tässä me nyt sitten olemme hamaan siihen asti kun esikoinen muuttaa kotoa pois. Sitten voimme hakea tästä samasta taloyhtiöstä pienempää kuopuksen kanssa. Onneksi vuokra ei noussut tänä vuonna paljoa. Onneksi veroprosentti ei noussut paljoa. Onneksi edes tässä pystymme asumaan. Toivottavasti auto menisi vielä kerran katsastuksesta läpi. Huokaus.


Lottovoitolla rakennuttaisin meille
ympärivuotisen Mäntyrannan.
(Kuva Finnlamellin.)


Mutta se siitä. Lisää niitä lomalaisen kiireitä.... Käväisimme pienemmässä lähikaupungissa ostoksilla ja pizzalla esikoisen kanssa. Meillä oli oikein rattoisaa niin kuin aina. Tuo teini on niin hyvää seuraa ja meillä synkkaa. Ainoa kurja puoli matkanteossa oli sää. Jatkuva vesisade on sulattanut kaiken tänne jo sataneen lumen ja oli aivan umpipimeää jo neljältä, kun ajelimme pois päin. Mennessä kahdelta oli vain harmaata. No, toisaalta, parempi tämänkin, kai, kun kova pakkanen. Illalla vielä saunoimme ja sitten vietimmekin tahoillamme aikaa digiviihteen parissa. Minä vuoroin koneella ja vuoroin Ally McBealia väijyen. Kuulkaas, jos Ally löysi miehen, niin enköhän minäkin joskus. En ole puoliksikaan niin outo ja neuroottinen... En oikeasti ole!!!


***

Helsingin Sanomien valokuvaajat ovat valinneet omia suosikkejaan tämän vuoden otoksista. Mukana on monta aivan huikeaa, symbolista, hauskaa, vakavaa, sydäntäriipaisevaa kuvaa. Noita ei siksi voi millään laittaa paremmuusjärjestykseen, mutta minuun vetosi sekä torkkuvat ministerit että lihaveistokset. Mitenkäs sinuun?

12 kommenttia:

 1. Muhun vetosivat eniten lapsikuvat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset vetoaa aina! Varsinkin se tumma poika veneen keulassa oli kyllä aivan yliveto-otoskin!

   Poista
 2. Torkkuvat ministerit oli kyllä hyvä ja tuo pieni ksylofonia soittava tyttö oli hellyyttävä. Esiintyvät lapset vetoavat aina minuun, koska osaavat ja uskaltavat vielä tuossa iässä eläytyä niin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se rankkaa olla ministeri ;-)

   Mä aina vetistelen juhlissa just siks kun lapset on niin suloisia ja tosissaan. Tän vuoden joulujuhlassa eskarilaiset oli taas niin söpöjä kun niillä meni vasen ja oikea sekaisin ja pää pyörälle pyöriessä. Oih!

   Poista
 3. Säväyttävin oli tietysti Charmer-sonni! On se valtava! Hellyttävin, tai ehkä säälittävin se lapsi siellä sairaalasängyssä, jonka vieressä lattialla sen äiti nukku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sonni oli valtaisasta koostaan huolimatta söpö!!!

   Mä en pystynyt oikein katsomaan sitä sairaalakuvaa :-(

   Poista
 4. No tehdään niin että minäkin lottoan ahkerammin ja sitten kun (ei mitään jossittelua) se voitto tulee, niin ostetaan sulle täältä korvesta sellainen kunnon vanhan ajan hirsitalo, joka on lämmin, terveellinen ja isolla puutarhalla varustettu. Voit sitten rauhassa (sinunhan ei taritse käydä töissä enää sen voiton jälkeen) keskittyä siihen toiseen asiaan, jonka suhteen tarjonta täällä on suoraan sanoen ihan mieletön! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitelma on hyvä joten lottoa vetämään! Kokopäiväistä miestenmetsästystä?!? Hmmm... ja sit mä voisin hoidella puutarhaani - hih!

   Poista
 5. Kun voitat sen lottovoiton, skippaa tuo Finnlamelli talotoimittajana... Hommaa hirret paikasta joka ei käytä liimaa tai muovia hirsissään. Voin kertoa sitten hyvän paikan. :]

  Mä pidin eniten kuvasta jossa oli Kalle. Lisäksi Nelosen uutisjuttu pojasta oli kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palataan sitten asiaan ;-)

   Kalle on suloinen, se halusi halia kaikkia!

   Poista
 6. Kalle oli kyllä suosikki, vaikka se lihaveistoskin sai katseen kiinnittymään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se sai katseet kiinnittymään ... hmmm ...joo. Kalle on ihana! Jos mä jossain siihen törmään niin halaan varmasti!

   Kiki, suakin mä halaisin!
   Upeaa uutta vuotta koko poppoolle!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana