Sivut


lauantai 21. joulukuuta 2013

Joulu on jo ovella

Eilen oli melkein sellainen joulupatjapäivä. Pojat olivat molemmat kotosalla ja vötkistelimme sen kummempia stressaamatta. Esikoinen väsäsi jääkaappiin tekeytymään 10 pannacottaa, kun yhden ystäväni äiti niitä häneltä tilasi. Jouluhalko on myös tilattuna aatoksi ystävän kotiin. Niin, ja tietysti minä pyysin tekemään niitä jo perinteisiä joulusuklaitamme. Tänä vuonna kaivoin yhden uuden reseptin ja toivon, että kokki suostuu sitäkin kokeilemaan. Joulun jälkeen emme tule mahtumaan ovesta ulos! Siltä se todellakin näyttää, sillä ainoa poikkeus rauhassa olemiseen oli lähikaupungissa vierailu, ja ostokset olivat kyllä - hmm - ylenpalttiset. Ystävä tuli poikien seuraksi niin saatoin hoidella asiat itsekseni. Toiveissa on, ettei enää tarvitsisi juurikaan kaupoilla juosta. Ehkä maitoa ja leipää on vielä pakko ennen aattoa hakea.

Nyt tein kaikki suuremmat ostokset sekä kaupassa että alkossa, ja tuli todettua, että saa sitä jouluun rahaa menemään vaikkei paljoa edes stressaa taikka laita. Mutta kerrankos sitä, lapsilisät tulivat juuri sopivasti. Tänään on kuopuksen joulujuhlat ja hän saa myös ensimmäisen todistuksen. Aika jännää! Opettajalle viemme piparikuusen kortteineen ja kyllä tuon nyt kehtaa antaa. Tosin paikallisesta työkeskuksesta ostamani kortin omena näyttää minusta porsaan kärsänjäljeltä, mutta ei sekään haittaa. Opettaja on eläinten ystävä. Jos kuopus jaksaa, hänet on kutsuttu vielä leikkimään yhden ystävänsä luo ennen pitkää lomaa muualla. Minä koitan sillä aikaa metsästää kuusen, meillä kun on joulu jo ihan ovella. Huomenna sitä nimittäin vietetään täällä. 




Maanantaina kuopus lähtee isänsä kanssa sukuloimaan ja on tosiaan poissa seuraavan viikon perjantaihin. Tämänkertaisessa erityistä on se, että minäkin olen lomalla melkein koko sen ajan. Yleensä, kun kuopus on pidemmän aikaa isällään, minä painan töitä. Nyt aion nukkua pitkään, nauttia rauhasta, lukea paljon. Ottaa päivätorkkuja, syödä hyvin. Nauttia viineistä, juustoista. Niin, ja viettää sitä oikeaakin jouluaattoa. Kenties saunomalla kuntamme rantasaunassa kynttilän valossa. Ehkä käväistä esikoisen kanssa jossain muuallakin. Ainakin lähikaupungissa pizzalla ja uudenvuoden raketteja hakemassa sitten kun omat ruoat ehtyvät. Ihanaa aikaa. Hyvä mieli. Toivottavasti teilläkin!

16 kommenttia:

  1. Hyvin se joulutunnelma näyttää lähteneen käyntiin teilläkin. Mulla alkaa kohta suhinat, kun lähden ostamaan viimeiset joululahjat ja sen jälkeen keskityn laittamaan kotia kuntoon. Onneksi on vielä maanantaikin vapaa, ehtii tehdä kaikki rauhassa. Tai näin ainakin toivon. Kyllä, on hyvä mieli täälläkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon oikein pikaista ja antoisaa pyrähdystä ostoshelvettiin. Sitten rentoilua aina sopivasti kodin kuntoon laittamisen välissä, eikös?

      Tässä on hyvää aikaa (niillä, joilla aatto tulee ajallaan)!

      Poista
  2. Voihan hemmetti, kun kuulostaa hyvältä! Mä olen ihan iloinen sun puolesta. Mikä suunnitelma ja rauha!
    Possukärsäkortti on kiva, sen saa saaja mallata päässään miksi haluaa. Mä näen kyllä saman kuin sä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ope ei sanonut mitään kärsästä mutta kehui piparikuusta!

      Suunnitelma on hyvä ja aion sen todellakin toteuttaa. Pian pian...

      Poista
  3. Hyvää joululomaa! Menen itse tänään töihin, sitten saan olla perjantaihin asti vapaalla - mitä nyt jouluaamuna käyn "keikan" heittämässä... Meillä siivotaan huomenna ja maanantaina. Vietetään aattoa ihan kaksistaan ja viimeksi on sellainen jouluaatto ollut kolmekymmentä vuotta sitten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja mainiota, että sullakin on mahdollisuus lomailla. Toivotan oikein rauhaisaa erilaista joulua koko teidän pienelle perheelle!

      Poista
  4. Oikein hyvää joulua sinulle ja pojille :-)
    Minä saan omani tänne tänään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ole ihanaa kun on perhe kasassa! Oikein leppoisaa ja rentouttavaa joulua sinnekin.

      Poista
  5. Kuullostaa todellakin hyvältä! Ai, olen iloinen myös puolestasi! Ihanaa ekaa jouluaattoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja mulla tosiaankin on kaksi jouluaattoa ;-) Kivaa! Jotkut hommat tehdään varmaan kaksi kertaa, joulusauna, kynttilän vienti haudalle jne

      Poista
  6. Ihanaa, saat viettää pitkään joulua :)

    VastaaPoista
  7. Rauhalista ja mukavaa patjajoulua majaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Me tosiaan patjailtiin viime yö, kun kuopus tarvi paijausta ;-)

      Poista
  8. Meillä ei osteta lahjoja, mutta kestitään naitu suku sekä äitini. Rahaa palaa iloisesti ruokaan helposti ihan hirveä määrä!
    Huomenna pitää sinkaista ostelemaan ne kaikki jouluruuat ja jo etukäteen näen sen helvetillisen ruuhkan kun moni muukin rynnii ostoksilla... Pitänee vähän meditoida etukäteen ettei pala käpy kovin pahasti. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi voi, meditoipa huolella, koska luulen, että kokemuksesta tulee ahdistava. Paitsi jos vastaan tulee taas ihania nuoria miehiä (äääää, mä oon kade).

      Joka tapauksessa toivotan teille oikein rauhaisaa joulunaikaa!

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana