Sivut

maanantai 2. joulukuuta 2013

Buddha ja Zen ja hyviä uutisia

Ei välttämättä kuitenkaan seksielämän saralla...

Mutta jatketaan sitä ennen vielä vähän eilisestä aiheesta. Nyt nimittäin tuntuu, että buddhan vatsan siveleminen auttaa. Tai sitten muuten vaan ovat onnelliset tähdet minulle tuikkineet. Taidan saada taas vähän raha-asioitani parempaan balanssiin. Ensin sattui jotain todella odottamatonta ja ihmeellistä juuri oikeaan aikaan. Sitten rupesi tapahtumaan muutenkin. Loppuviikosta postilaatikkoon napsahti viimein tieto keväisen vesihässäkkämme rahallisesta korvaamisesta. Vaikka en summaan täysin tyytyväinen olekaan, olen onnellinen että se ylipäätään tuli - ja että se tuli juuri nyt. Joulukuun vuokrasta jäi maksettavakseni vajaa puolet. Loput vapautui muuhun käyttöön! Lisäksi kun saan pari sataa veronpalautusta, voin kuitata pois visavelat, jotka tulivat autonkorjauslaskusta syksymmällä ja maksaa silmälasejakin etuajassa.
Tammikuussa minun pitäisi saada vanhan pankkini "asiakasomistajajäsenyysmaksu" takaisin, joten pääse eroon lopuistakin. Sitten pitäisikin minun pienen palkkani riittää tähän normaaliin elämiseen, jos se tuolla tasolla pysyy, kun eilen teille esittelin. Arvatkaapa tuntuuko helpottavalta? Henki kulkee kepeämmin ja olo on auvoinen. Minä en todellakaan havittele kuuta taivaalta, vain vähän väljempää elämää. Sitten kun vielä löytäisin sen Oman Majan keskustasta ja pääsisin tuosta autonrähjästä kokonaan eroon. Esikoinenkin perjantaisella reissullamme nauroi, että minun totisesti pitäisi istua pelkääjän paikalla tai bussissa, kun tuon tuosta kysyin, että "Oonko mä koskaan sanonut, että vihaan... kaupungissa ajamista? ...Parkkitaloja? ...Pimeässä ajamista?" Olen kuulemma, noin sata kertaa. "Sun pitäis siis ajaa vaan valosalla, maantieajoa? Tai maalla?" Jep!

***

Sitten, kun elämä näyttää muuten olevan taas mallillaan, voikin vaikka ajatella taas seuraavan vuoden seksielämää. Katsotaanpa. Kirja, joka minulla oli tätä tehdessä lähimpänä, sattui olemaan erään asiakkaan palauttama Brad Warnerin Hardcore Zen.

"...mutta en halunnut päästä hengestäni sitä tehdessäni." 
Hmm...

Kokeilepa sinäkin, ja kerro tulokset minulle!

26 kommenttia:

 1. *tap tap tap tap tap tap* Hienoja uutisia ! :)

  Mulla ei ole kirjaa vieressä, lähin oli naapurin pöydällä:

  "Prinsessa Ruusunen
  neljä vuotta,
  punaiset posket
  ja oikeasti
  kullankeltaiset hiukset,
  istuu ja odottaa,
  milloin noita saapuu,
  saunatakkisametissaan
  ja nukuttaa
  koko valtakunnan."

  Täh ?? Sano sää, mää en ymmärrä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, olikos se PR joka nukkui satavuotista untaan? Toivottavasti tuo ei tarkoita libidon satavuotista uinahdusta!

   Poista
 2. "Kaksi pilkkasiipiparia (koiraat keskellä)." (Lars Imby: Suomen linnut)
  Ihanaa, että raha-asiat järjestyy! Toivottavasti ne muutkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon on vaikea sanoa mitään - olen niin äimistynyt uusista sanoista...

   Joo, vähän parempaa kohti mennään ja tasapaino jatkuu hamaan siihen asti, kun joku iso ostos taas visalle tulee, astainpesukone hajoaa tai se auto. Mutta onneksi on varalla aina se mahdollisuus, säästöön kun ei kyllä jää mitään.

   Poista
 3. Helpotuksen uutisia, vihdoinkin! Kaikella on tarkoituksensa. Olethan lukenut salaisuus-kirjan?

  Minun lähin kirja on juuri nyt Tuoman Kyrön mielensäpahoittaja ja ruskeakastike. Sivu 45 ja sitten:" sitten vatkataan ja lyödään mukaan ne mausteet, joita tekee mieli."
  Että silleen meillä!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä aika herkullinen kohta ja siitähän voi tulkita vaikka mitä ;-)

   Poista
  2. Niin, ja Salaisuudesta sen verran, että nolottaa tunnustaa, mutta se on edelleen lukematta. Pitäsiköhän? Ostin sen nimittäin kirjakerhon alesta ihan itselleni, kun kirjaston kappale meinasi muuttaa pysyvästi meille.

   Poista
  3. Kyllä pitäis ... saat uusia ahaa-elämyksiä, usko pois. :)

   Poista
  4. Ok, lupaan kaivaa sen esiin ja lukea viimeistään pitkällä joululomallani!

   Poista
  5. Tähänkin haluan sekaantua ;-D Lukekaa Salaisuus ja lukekaa Taikavoima!

   Poista
  6. Lisää jouluomalukemista ;-)

   Poista
 4. Hyvää näyttää kuuluvan, kiva! :)
  Kirja..När pojken inte lydde genast fick han en otålig knuff och ännu otåligare uppmaningen att gå, sedan gick han i köket och låt dörren smälla igen efter sig.
  Ohoh...Kirja on Mannen i svart (Mary McBride) ja menossa isomman pinon kanssa kirjaston "Ota ilmaiseksi" -laatikkoon, koska tilat käyvät nyt vähiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuopa onkin kinkkinen tulkittava ;-)

   Meidänkin kirjastossa on sellainen vaihtopöytä - tuo tullessasi vie mennessäsi, ja kovasti siinä liikettä toisinaan näkyy!

   Poista
 5. Koska mulla on täällä töissä vain yksi hömppäpokkari (tulossa lainasta, menossa kotiin), niin katson sitten siitä. "Vitsaile vain, Em."
  *tyrsk* Korostan, että kyseessä on todellinen hömppäpokkari. :D

  Ihanaa, että raha-asiat selkiytyvät. Raha ei tee onnelliseksi, mutta kummasti se kyllä rauhoittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsaile vain... heh!

   Joo, raha ei tee onnelliseksi, onnellinen olen jo valmiiksi mutta olen kyllä niiiin kyllästynyt tähän jatkuvaan laskemiseen. Se ei lopu, mutta helpottaa kuitenkin vähän. Ihanaa!

   Poista
 6. Hienoa, että saat talousrintamaa paremmalle tolalle. Mä huomasin järkytyksekseni etten ollut huomioinut veroja kodinhoitotuen hoitolisästä iloitessani...Munkin täytyy hankkia oma Buddha :)

  "Mutta joka tapauksessa hänet haudataan huomenna, ja se tapahtuu häntineen päivineen." Tove Janssonin Taikatalvi. Voi luoja! Ensi vuodeksi on siis häntä haudattu. Ei mitään toivoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei... seksielämäkö se haudataan häntineen päivineen?!? Auts!

   Mä hieron vaikka tuon buddhan päätä jos se yhtään auttaa säilyttämään tätä balanssia. Pidetään peukkuja meidän molempien puolesta.

   Poista
 7. Check this out; http://www.etsy.com/listing/164694338/indian-wooden-god-jolly-laughing-buddha?ref=sr_gallery_23&ga_search_query=laughing+buddha+statue&ga_order=most_relevant&ga_view_type=gallery&ga_ship_to=FI&ga_ref=auto1&ga_search_type=all&ga_facet=laughing+buddha+statue
  Puinen Buddha, ei kovin kaunis kylläkään, mutta katopa mitä muuta tuolla kaupassa on :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en edes uskalla mennä noille sivuille... ;-)

   Poista
 8. Oi, jostakin ois nyt buddha löydettävä ;-D Tarviis helpotusta, prillit oli kalliit!!

  Lähin kirja: "Ruoka kannattaa kypsentää laakeissa astioissa, jolloin ruokakerros kypsyy tasaisemmin." Hmm... tulleeko uunille käyttöä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan kuulostaa suorastaan erootiselta tuo tasainen kypsyminen ;-)

   Lasit on kalliit, mä toivon saavani omani maksettua veronapalutuksista ja tammikuun pankkirahoista. Taitaa yksi erä sitten jäädä vielä keväälle. Mutta pakko ne on olla, ehjät ja hyvägt lasit, kun kuitenkin joka päivä niitä käyttää.

   Mun buddha on kotoisin sun kotikaupungista...

   Poista
 9. "Maailma muuttui", hän oli sanonut. (Emmi Itäranta: Teemestarin kirja)

  Onnea raha-asioiden järjestymisestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee - muutoksia siis luvassa ;-)

   Ja kiitos!

   Poista
 10. Joulukuu on kyllä paras kuu saada helpotusta kukkaroon vaikkei se tietysti on aina suotava asia :) Nauran täällä itsekseni ihan silmät vettä valuen kun mua rauhoittaa annos Marjaanaa niin mun pitäisi varmaan sivellä sun vatsaa. Sää olet kyllä niin hoikkarakenteinen ettei olisi paljon siveltävää :) Kansainvälisesti ihmisten yhdenvertaisuus on haluttu turvata ihmisoikeissopimuksilla. Ei ollut oma kirja, oli teinin terveystiedon kirja. Se on esittänyt mulle viimeaikoina niin kummia kysymyksiä mun joulupukkipelosta, että päätin tutkia sen terveystiedon ja psykologian kirjat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulukuu on hyvä kuu, mutta muuten olet kyllä vähän hakoteillä. Aikankin sen mahan suhteen - kyllä siinä riittää siveltävää. Sen todistaakseni ajastin ylihuomiselle kuvan mun vatsastani. Muun muassa ;-)

   Seksikin on kyllä musta ihmisoikeus. Perhana - löysin tänään yhden oven takaa miehen mutta just äsken googlasin sen ja taitaakin olla varattua laatua. Onneksi en hämmästykseltäni älynnyt edes flirttailla.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana