Sivut

torstai 3. lokakuuta 2013

Lentsikat ja leijat

Me ollaan normaaliarjessa kuopuksen kanssa aika vähän kahdestaan. Niinpä päätimme ottaa kaiken ilon irti esikoisen Saksan matkasta. Tiistaina käytiin koulun ja töiden loputtua "iltapäiväkahveilla" ja pullalla paikallisessa suoramyyntikahviossa. Lisäksi kotosalla tein kuopuksen lempiruokaa spagettia, josta esikoinen ei niin piittaa. Myöhemmin rakennettiin maja, luettiin siellä kirjaa ja syötiin myös iltapala majassa. Eilen kurvasimme lähikaupunkiin elokuviin. Autot oli aikanaan kova juttu sopivassa iässä olevalle kuopukselle ja jaksoi hän tuon Lentsikat -leffan katsoa myös. Minäkin jaksoin, vaikka olikin aivan totaalinen Autot-kopio. Illalla vielä saunoimme ja söimme saunaherkut. Perjantaille, ennen kun esikoinen kotiutuu, lupasin vielä lettupäivän.
Tänään minulla on vapaata aamulla ennen töihin menoa ja illalla töiden jälkeen. Ajattelin tarjota itselleni lounaan paikallisessa. Iltavuoron jälkeen ajelen taas lähikaupunkiin, tällä kertaa ystävän luo ja hänen kanssaan keikalle. Luvassa on takuuvarmaa nostalgiaa: Kauko Röyhkä ja Narttu. Jihuu! Perjantain pidän ylityövapaata joten jään varmaan ystävälle yöksi, niin ei tarvitse keskellä yötä ajella takaisinpäin. Riittää kun kerkiän kotikonnuille siiheksi kun kuopuksen koulupäivä puolen päivän aikoihin loppuu. Monenmoista mukavaa siis tiedossa. Viikonlopun otamme varmasti varsin rauhallisesti porukalla kotona.


***

Näyttää innoittavan monenmoiseen taiteeseen, äkkiseltään tulee mieleen Kirkan Leija-biisi ja sekä Westön Leijat Helsingin yllä ja Hosseinin Leijapoika.

On kai se yhdenlaista taidetta tämäkin: Piereskelyn SM-kisat. Doping on kuulemma sallittu. Kisan voitti asuntoautolla paikalle saapunut Pasi. Moraalinen voittaja lienee kuitenkin hänen puolisonsa joka ymmärtääkseni istuu samassa vaunussa.

6 kommenttia:

 1. Repesin viimeiselle virkkeelle ! :D Hyvä päivänaloitus, kiitos.
  Lettuja ! TM lähtee koko viikonlopuksi pois ja mä teen lettuja kans. Kiitos vinkistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, arvasin, että jollakulla muulla on myös samanlainen huumorintaju! Mun sympatiat on vaimon puolella.

   Letut on sellaista ihanaa perhe-rakkaus-ruokaa joiden tekemisestä tulee hyvä mieli ja saa äitipisteitä. Meillä tosin esikoinen haluaa aina pannaria ja kuopus mieluummin lettuja. Siispä teen niitä vuorotellen.

   Poista
 2. Lentsikat oli tosiaan Autojen kopio, melkein häiritsevässä määrin. (Varsinkin kun edelleen osaan Autoista vuorosanat ulkoa..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä osaan kanssa vaikka unissani. Meidän lapsukaiset on samasta puusta ;-) Mua häiritsi aika ajoin tosi paljon, mutta kuopus nyt ei tietenkään yhtäläisyyksiä nähnyt saati ajatellut ja sehän oli pääasia, että lapsi nautti!

   Poista
 3. Samassa autossa :D Kaikki kunnia kyllä Pasin vaimolle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pisteet tosiaan vaimolle, vois organisoida jonkun keräyksen, että saisi vaikka hengityssuojaimen tai jotain!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana