Sivut

perjantai 27. syyskuuta 2013

Pehmeät aivot kovassa käytössä

Onneksi kohta on viikonloppu ja voi pistää pillit vähäksi aikaa pussiin. Tämä viikko - tai tarkalleen ottaen varmaan viimeiset kaksi viikkoa ovat olleet aika hurjia. Koulutusta, ajokilometrejä vaikka kuinka paljon, erikoisjärjestelyjä kuopuksen hoidon suhteen, uuden järjestelmän opiskelua; toisin sanoen pehmeät aivot kovassa käytössä. Tästä kaikesta vielä olisin selvinnyt, mutta mutta... Ylityötunteja on tullut lyhennetystä työajastani johtuen vaikka ja kuinka. Niinpä lähdin selvittämään asiaa esimieheni kanssa. Keskenhän se jäi. Sain ristiriitaisia vastauksia, me jotenkin vain ajauduimme puhumaan toistemme ohi. En millään jaksanut setviä ja varmistella loppuun asti. Oli kysyttävä henkilöstöpäälliköltä voinko työtehtävieni niin vaatiessa määritellä miten kullakin viikolla ne 25 tuntiani teen ja minkälaisella aikavälillä koitan saada summan nollille niin ylitöiden kuin miinustenkin suhteen. Asiathan selvisivät heti kun vaan niitä käydään läpi oikean ihmisen kanssa. 

Mutta esimiehen kanssa käydyn palaverin ansiosta saimme vielä työajan seurannan ristiksemme koko sakki. Tähän asti meillä ei sitä ole ollut. Esimiehemme ei tätä edes tiennyt - jepjep, kertoo paljon siitä, miten asiat täällä hoituvat. Onneksi työpisteessämme hommat pelaavat, vaikka tämä järjestelmänvaihdos on ollut raskas ponnistus. Koitan parhaani mukaan huolehtia kokonaisuudesta, informoida ja tsempata omia alaisiani, olla itse tukena ja hyvä esimies, hoitaa työni, oppia uutta vaikka aivot savuavat ja olen todellakin venynyt ylipitkiin päiviin. Kuka tukee minua? Se ajatus, yksinäisyyden tunne, iski taas esimieheni kanssa jutellessamme kuin leka päähän. Vasta koin jääneeni altistusasiassa yksin, nyt muutenkin. Koko keskiviikkoilta meni asiaa käsitellessä, täytyy varmaan itkeä sitten työpsykologille, romahtaa vaikkapa siellä. Torstai-ilta meni muuten vaan koomassa, päivä oli järkyttävän pitkä: ensin kolmen tunnin ohjausryhmän kokous, sitten saman verran koulutusta ja päälle päätteeksi vielä toimialaesittely lautakunnalle. Phuuuh! Mutta nyt helpottaa, varmaan.

***

Vesiasiat onneksi kääntyivät parhain päin, nyt vesijohtovettä voi taas juoda jos pystyy, sitä kloorataan edelleen aika reippaalla kädellä. Mutta arvatkaapa mitä sain vastaukseksi isännöitsijältä kun kyselin milloin huhti-toukokuisen vesikatkomme korvausasioita käsitellään?

Hallitus on asian käsitellyt. Vuokrahyvityksen määrä on sovittu, mutta nyt kyllä asia jäänyt johonkin. Toki yhtiön taloudellinen tilannekaan ei ole antanut varmasti myöntä. Minäpä selvitän. 

Tulkitsisiko joku tuon minulle?

8 kommenttia:

 1. Niin, että tuliko hyvitystä vai ei, siinäpä pulma? Äärimmäisen huono isännöitsijä teillä, kun asiat hoituvat noin epäselvästi....mutta muuten sinulla on kyllä riittänyt vauhtia tuossa työssäsi. Toivotan rauhallista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt saisi kyllä olla rauhallinen viikonloppu, sitä toivottelen sullekin.

   Jään odottamaan isännöitsijän "selvittämistä"...

   Poista
 2. Voi herttinen, isännöitsijän luulisi olevan asiasta varsin hyvin perillä.
  Tulkkaus:" mua ei huvita tän talon jutut yhtään, mut pakko kai sulle on taas jotain keksiä"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulkkaksesi on mainio, minullekin tulo mieleen, että olisi voinut kirjoittaa että EVVK ja kai ne jotain päätti mutta miksi siitä pitäis sulle kertoa?

   No, rauhassa, rauhassa, hiljaa hyvä tulee!

   Poista
 3. Hah, meinasin laittaa, tai laitoinkin jo, omaan postaukseeni täsmälleen saman otsikon kun sulla. Löysinpä sen vanhan rintanapinkin jo valmiiksi:) Yritähän nyt unohtaa työhuolet viikonlopun ajaksi ja rentoutua! Kiitokset tsempistä, toivottavasti toimii myös toisinpäin tarvittaessa. Ja muista: Oot ihan paras pomo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin pitäis kyllä saada se nappi - omassani kun lukee kohti uusia seikkailuja. Toisaalta sekin kyllä pitää paikkansa ;-)

   Koitan olla ajattelematta työasioita, juuri nyt pyörii päässä se pankinjohtajan tarjoama asunto... Ja kiitos, kylläpä lämmitti, kehut! (Todellakin toimii toisinkin päin, me ollaan ihan mahtava tiimi.)

   Poista
 4. Mies puhuu töissä jatkuvasti isännöitsijöiden kanssa eikä osannut tätä tulkata. Neuvoi vaan painamaan päälle kunnes asia ratkeaa. Ei sitten ihan kirjaimellisesti :D Epävirallinen kanta tähän oli, että se asia on vaan jäänyt roikkumaan tai sitten kyseessä on harvinaisen v*ttumainen asukas. Mää heti kiljasin korkean ceen ja ilmoitin kyseessä olevan mun Marjaana ettei se siitä jälkimmäisestä ainakaan johdu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei, mä en oo vittumainen, mutta kohta kyllä rupean kyselemään kunnan asuntosihteeriltä, jollei isännöitsijä(perkele) pian selitä itse tuota kryptistä viestiään. Grrr!

   Edes mä en olen niin epätoivoinen, että painaisin tässä tapauksessa kirjaimellisesti päälle ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana