Sivut

keskiviikko 7. elokuuta 2013

Väriä elämään

Kävimme esikoisen kanssa maanantaina kouluvaateostoksilla. Shoppailu on äärettömän stressitöntä ja helppoa, koska poika tietää tasan tarkkaan mitä haluaa ja mistä tykkää. Ostimme parit housut, alkkarit ja hupparin sekä t-paitoja. Tuossa alla kuvassa nämä ylävartalon värikkäät lämmikkeet. Teini ei voi sietää ankean värisiä vaatteita, rupeaa kuulemma "ahistamaan". Niinpä kirjo oli aikamoinen. Arvaatte varmaan, että vahvoihin väreihin mieltynyt äiti hykerteli salaa mielissään. Muistaakseni minulla jo kohta tuossa iässä tai pian sen jälkeen alkoi musta ja mustavalkoinen kausi ja sitä kesti ja kesti. Pukeuduin yhteensä ainakin kymmenen vuotta aivan pelkästään mustaan ja joskus harvoin oli jotain pientä valkoista "väriläiskänä". Ei siis ihme, että nykyään näytän sitten useimmiten vastapainoksi aivan hälytysajoneuvolta tai varoituskolmiolta.
Shoppailun pääteeksi kävimme ulkona syömässä. Tuntuu, että meillä ei ole hirveästi kuitenkaan esikoisen kanssa ollut laatuaikaa kahdestaan ja sitä pitää järjestää aina kun mahdollista vaan on. Eilen iltavuoroni jälkeen kuopuskin sitten palasi kotiin ja aloitimme viimeisen lomapätkän. Suunnitelmissa on taas rentoa kotioloa ja pieniä puuhia. Huomenna meidät on kutsuttu äitini siskojen luo lähikuntaan, ja mielelläni sinne ajelen. En muista milloin tädit viimeksi ovat poikia nähneet. Toinen lupasi tarjota ruoat ja toinen kahvit siihen päälle. Kyllä meidän kelpaa! Muuten varmaan olemmekin ihan kotosalla ja tapaamme ehkä vähän kavereita ja mietimme sitä koulun aloittamista. Minun on oikeasti vaikea uskoa, että minun "vauvani" aloittaa jo koulun. Hui kauhistus sentään!

***

Eilen - S - avautui nuijista liikenteessä ja minä intouduin muistelemaan autokouluaikojani. Nykyäänhän minun kelpaa, kun on Nollavaimon lupa parkkeerata miten haluan, mutta ajaessani olen kyllä varmaan yksi noista nuijista. Paitsi liikenneympyröissä. Minä rakastan liikenneympyröitä, ovat ainoita paikkoja joissa olen ihan varma siitä miten toimitaan. Oi, kun ajo-opettaja olisikin antanut minun vaan pyöriä niissä tunnit läpeensä! Liikenneympyröistä tulee myös mieleen ystävän anoppi. Se taitaa joutua luovuttamaan piakkoin korttinsa pois, jos vaan päästelee ajokokeessa suustaan samanlaisia sammakoita kun pojalleen ja ystävälleni.

Pimeässä vänkärin paikalla:
"Miksi sä niitä valoja koko ajan räppäät? Mä ajan aina pitkät päällä koko matkan."
Liikenneympyrässä:
"Nyt kyllä vilkutit liian aikaisin. Vilkku pitää oikeaoppisesti laittaa päälle samalla sekunnilla kun kääntyy liittymästä ulos."

Se varmaan vilkuttaa myös vasemmalle siinä liikenneympyrässä!?!

18 kommenttia:

 1. Eikä :-D. Myös mulla oli se musta kausi ja sitä kesti ja kesti... mun vaatekaapissa ei ollut mitään muuta kuin mustaa. Muutama vuosi sitten hylkäsin mustan ja koska en väreistä mitään ymmärrä, liikun julkisesti varmaan sen näköisenä, että kohta joku korjaa mut pois maisemaa pilaamasta...

  Ja toki käyn täällä, kun tänne löysin ;-). Mua ei kiinnosta teemablogit, vaan rrrrrakastan lukea ihmisten arjen touhuista, varsinkin kun teksti on kivaa ja mukaansatempaavaa (aka ihminen osaa tuottaa tekstiä) :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku siinä mustassa on - väriterapeutit tai terapeutit vois varmaan esitellä mielenkiintoisia teorioitaan, mutta viis veisataan niistä - mun oli tosi vaikea päästä siitä eroon. Värejä rupesi hiipimään vaatekaappiin tässä viisi-kuusi vuotta sitten ja nyt siellä onkin aikamoinen sekasorto ;-) Tänä kesänä taas huomasin, että mustaa on tullut takaisin. Nää taitaa mennä kausittain.

   Poista
 2. Niin,

  Ulkomailla vilkutetaan ympyrässä vasemmalle niin kauan kuin aikoo pysyä siellä ja vasta kun on menossa ulos vilkutetaan oikealle.

  Oikeastaan ihan hyvä tyyli kun silloin ympyrään tulijat tietää että tuo jatkaa vielä. Oikean puoleinen vilkku jää usein katveeseen ja sitä ei tulijat näe ja koska moni ei muista vilkuttaa ulos mennessä se aiheuttaa turhaa epätitoisuutta.

  Itselleni vaikeinta on ruuhka-aikaan ympyrässä poistua sen sisäkaistalta. Siinä kun kierretään kaksi rinnakkain niin takanatulija jää kuolleeseen kulmaan ja koko ajan pelkää että kiilaa toisen eteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oonkin ajellun ihan täällä kotimaassa - ja vähän täälläkin. Nuo "kaksikerroksiset" liikenneympyrät mä unohdin, koska täällä maalla on vaan noita pieniä. NIitä mä en rakasta, päin vastoin, joudun paniikkiin.

   Totta puhut oikeanpuolimmaisen vilkun katveeseen jäämisestä: joskus sitä ei meinaa nähdä. Toki on niitäkin sankareita joiden ei tarvitse vilkuttaa ollenkaan. Ehkä ne on saaneet erityisluvan jostain?

   Poista
 3. ;D Aamun pelastus: Pimeällä ajetaan aina pitkät päällä, niin ei tarvi räpsyillä valoja! Kiitos!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa lensi kahvit rinnuksille kun ystävä kertoi tuon!

   Mutta onhan niitäkin, jotka "säästelee vilkkua" eikä käytä sitä juuri lainkaan. Sama logiikka valojen kans ;-)

   Poista
 4. Meillä esikoinen pukeutuu lähes aina mustaan edelleen. No, farkut saavat olla sinisiä,kunhan niissä on jotain extraa. Kaksoset taas vaatteillaan tunnustavat väriä. Omat sukulaispoikani pelaavat jääkiekkoa ja vaatteet ovat aina joukkueen väreissä. Nyt vallalla on sininen ja vähän punaista. Mieluiten kulkevat joukkueen nimikkovaatteissa jos mahdollista.
  Ymmärrän hyvin, että kuopuksen aloittaessa koulun tuntuu ihan epätodelliselta. Minä en meinaa millään ymmärtää, että kaksoset ovat nyt täysi-ikäiset ja ajokortin omaavat nuoret miehet. Mun pienet vauvat, joista toinen syntyessään näytti lastenlääkärin tarkastuksessa ihan broilerilta, kun lääkäri väänsi lonkat sivuille. Laiha ruoto ja rintakehä koholla ja jalat pienet tikut....no porukan hoikin se mies on vieläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon huomannut, että nuorilla tuo tumma pukeutuminen on aika yleistä. Tosin nykyään sitten taas toisaalta pojat on intoutuneet käyttämään värejä, jopa täällä maalla. Rohkeimmat on ottaneet vaaleanpunaisenkin omakseen. Meillä ei tunnusteta mitään "väriä" tai joukkuetta, joten vaatteet valitaan vaan omien mieltymysten mukaan.

   Tuo lasten kasvaminen on kyllä ihme juttu. Kuopus oli kaksikiloinen pieni rääpäle syntyessään - ja siitä ei todellakaan tunnu olevan kovin kauaa. Esikoinen 2,8kg ja sekin tapahtui tässä vasta. Nyt se on mua pitempi ja olis päässyt kesällä ripille jos kuuluisi kirkkoon. Apua! Tulevana vuonna sen pitää päättää mihin hakee peruskoulun jälkeen.

   Teidän broileri ;-)

   Poista
 5. Ei juma...!!! :D :D
  Noita on muuten aika paljon, jotka laittavat vilkun päälle samaan aikaan kuin kääntyvät. Kannatan lämpimästi, että tuolta muorilta otetaan kortti pois. ;)

  Mullakin on ollut mustavalkoinen (ja vähän harmaa) kausi todella pitkään. Nyt vasta, oikeastaan viime ja tänä vuonna, olen ryhtynyt ottamaan jotain värilänttejäkin pukeutumiseeni. Hälytysajoneuvoksi en kuitenkaan suostu. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua murisuttaa ne ihan normiristeyksissä kääntyjät jotka panttaavat sitä vilkkua ihan liian pitkään. Siinä olisi itse ehtinyt tehdä kolmion takaa jo monta liikettä jos olisi tiennyt toisen aikovan kääntyä alta pois. Esikoinen taas häpeää silmät päästään kun mä vilkutan hyvissä ajoin. "Ei kukaan vilkuta niin aikasin kun sä."

   Mä en jotenkin ikinä ole osannut käyttää harmaata. Kummallista!

   Poista
  2. Harmaalla virkanaisella pitää olla harmaita jakkupukuja. ;)
   Ja harmaasta löytyy todella monta eri sävyä plus että se kättelee kivasti jonkun kirkkaan värin kanssa. Suosittelen! ;D

   Poista
  3. Millonkahan musta tulee vakavasti otettava harmaa virkanainen? Ehkä sitten kun tukka alkaa harmaantua?

   Beige on toinen väri joka ei istu mun maailmaani ollenkaan. Onko se edes väri?

   Poista
  4. En varmaan ole vakavasti otettava, mutta yritän hämätä sillä harmaalla vaatteella. ;)

   Beige/khaki/puuterinväri, miksi sitä haluaakin kutsua, kuuluu ainoastaan mummon alushousuin ja rintaliiveihin! Se ei ole edes väri, oikeasti... Nyttenhän mä hokasin, että olen mummo kun mulla on yhdet beiget sloggit! :D

   Poista
  5. Voi ei... ja vielä sloggit ;-)

   Mulla raja menee jopa rintsikoissa ja alkkareissa. Yhdet sellaiset puuterinväriset tunnustan omistavani, kun tuli kolmen paketissa mustien ja valkoisten kans. Gnjääh!

   Poista
 6. Autokoulussa annettu ohje liikenneympyrässä ajamisesta: Liikenneympyrät tulee kiertää mahdollisimman kaukaa. ;)

  Ja niistä valojen käytöstä muistui mieleeni, miten työkaverini oli ajanut töihin Timo TA Mikkosen perässä, joka oli menossa samaan osoitteeseen. TTAM oli käyttänyt vilkkua hyvin säästeliäästi, ja perille päästyä kollega oli mennyt sanomaan hänelle, että "kuule, et ole varmaan huomannut, että sun auto on rikki". TTAM oli huolestunut, että missä vika, johon kollega oli selventänyt, että vilkut eivät toimi. Oli kuulemma TTAM vaikuttanut siltä kuin olisi ottanut nokkiinsa huomautuksesta. ;)

  Vielä yks juttu... Olen varmaan omituinen, koska minulla ei ole koskaan ollut mustaa kautta. Tällä hetkellä kaapista taitaa löytyä yksi musta t-paita ja musta housupuku, joka on joskus hankittu hautajaisiin. Käytän mieluummin värejä. Musta ei ole väri (ainakaan tässä mielessä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin käytän nykyään mieluummin värejä ja välillä niin, että esikoinen haluaa kävellä toisella puolella tietä. On orpo ja ankeakin olo, jos kovin tummaa on kokonaisuudessaan päällä.

   Mahtavaa, noille vilkun säästäjille pitääkin ruveta huolestuneena kertomaan, että niitten vilkku ei toimi ;-) Mun autokouluaikana joka ajotunnilla ajettiin ainakin kerran liikenneympyrässä. Oiskohan mun rakkauteni niitä peruja?

   Poista
 7. No selvisi sitten sekin miksei liikenneympyrässä vilkuteta vasemmalle, täällä teini korotti ääntään ja raivosi miten vilkkua käytetään poistuessa ja sieltä ympyrästä ei kuulemma poistuta vasemmalle :D Mää en ole vilkun pihtari taidan olla oikein tuhlaaja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin vilkutan aina hirveen aikaswin ja esikoista nolottaa. Mutta kun autokoulussa opetettiin, että näytä aikeesi muille tiellä liikkujille AJOISSA! Liikenneympyrässä en vilkuta vasemmalle, eikä oikeallekaan voi hirveen ajoissa vilkuttaa ettei sitten pidä kääntyä väärästä, aiemmasta liittymästä pois ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana