Sivut

torstai 8. elokuuta 2013

Niskasta kiinni?

Kuopus saapui kotiin tiistai-iltana ja onpas taas mukavaa, kun on koko perhe koolla. Vaikka kaipaankin omaa rauhallista aikaa, nautin suuresti tästä meidän arjestamme ja touhuilusta. Pieni on kaunista, siinäkin. Meille ei tee tiukkaakaan lorvia päivää kotosalla näennäisesti tekemättä yhtään mitään. Eräs ystävistäni, varsin intensiivisen nelivuotiaan äiti, meinasi pyörtyä, kun kerroin lomanvietostamme. "Meillä ainakin joku sekoaisi, jos ei liikuta minnekään." Jäin miettimään, että onkohan tämä temperamentti- vai tottumiskysymys? No kävi meillä yksi kuopuksen kaveri eilen leikkimässä, esikoisella taas oli olllut kaveri yökylässä ja hän lähti vasta iltasella. Minulla pistäytyi ystävä kahvilla, joten ei sitä nyt ihan mökkiintymään olla päästy. Vaikka eipä sekään haittaisi. Olen kertonutkin, että minusta lasten pitää välillä pitkästyä.


Aina ei tarvitse olla aktiviteettaja!


Tänään sitten ajelemme äitini siskoja tapaamaan lähikuntaan. (Matkalla on reitistä riippuen yksi tai kaksi liikenneympyrää...) Loppuloman taas vetelehdimme kotosalla. Joissain paikoissa koulu on jo kuulemma alkanut tai alkamassa, mutta meillä vielä levätään maanantaihin saakka. Sitten onkin monenmoisten muutosten paikka. Olen kertonut, että kesällä ja lomalla varsinkin sekä ruoka- että juomapolitiikka tuppaa olemaan aika paljon liberaalimpaa kuin arkena. Nyt täytyy ottaa itseään niskasta kiinni molemmissa suhteissa. Joskus olen paastonnutkin syksyn aloittajaisiksi, mutta nyt mietteissä on ollut uusin muotivillitys 5:2 -dieetti. Lukaisin kirjankin aiheesta ja vaikka en ole ihan varma kuinka paljon hehkutuksesta uskoisin, ei se ehkä ota jos ei annakaan. Onko kenelläkään muulla tunnetta, että kesän jäljiltä pitäisi vähän ryhdistäytyä?


***

Haulla nelikymppisiä joilla kiinteä kroppa blogiini eksynyt on kyllä totaalisen väärässä paikassa...

14 kommenttia:

 1. Mukavaa kyläilypäivää ja tsemppiä ympyröihin! Vilkku päälle ajoissa poistuttaessa....näin opetetaan täällä autokoulussa ja näin opetin itse pojille.
  Mukavia viimeisiä lomapäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, otetaan leppoisasti. Me pärjätään liikenneympyröissä, ne on suunnilleen ainoita paikkoja liikenteessä joissa tiedän tasan tarkaan kuinka toimia ;-)

   Poista
 2. Tarkkana kierreliittymissä!
  Noista muotidieeteistä en perusta. Olen nyt jo keväästä saakka pyrkinyt vähentämään sokerin (suklaa, jäätelö, leivonaiset) käyttöä ja ainakin väsymys on helpottanut. Kroppa tulee mainiosti toimeen ilman ylimääräistä sokeri- ja rasva- sekä vehnäjauhokuormaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä mä pyörähdän parit ylimääräiset kierrokset jos kukaan ei huomaa?

   Mullakin on toiminut normaaliarjessa ihan hyvin sellainen järkevä syöminen mutta nyt kesän aikana on vaan repsahtanut ikävästi. Katotaan mitä keksin, ehkä se pelkkä arkeen paluukin jo saa ryhtiliikkeen aikaiseksi

   Poista
 3. Satuin tänä aamuna puolivahingossa astumaan vaa'alle ekan kerran loman jälkeen ja se näytti ihan vääriä lukemia. Eli joo, pikku dieetti voisi olla ihan hyväksi.

  5:2 kuulostaa idealtaan samanlaiselta kuin dieetti, jolla eräs tuttuni pudotti muutaman kymmentä kiloa. Hän söi joka toinen viikko tavallista ruokaa (kohtuudella) ja joka toinen viikko näkkileipää ja vettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en voisi elää viikkoa vedellä ja näkkärillä, mutten hyväå dietti... Mä en vielä ole edes uskaltanut vaa'alle, mutta maanantai-aamuksi on muistutus asiasta. Silloin alkaa arki, ja jos lukemista (glups...) saisi sitten potkua vähän taas paremmille tavoilla.

   Poista
 4. Heitä pari ylimääräistä kiekkaa liikenneympyröissä. ;)

  Ihana tuo tapasi ajatella, että lasten tuleekin välillä pitkästyä! Itse olen joskus lapsiperheiden touhuja sivusta seuranneena suorastaan hengästynyt siitä, että koko ajan ollaan menossa pää kolmantena jalkana ja koko ajan pitää olla jotain tekemistä. Kyllä välillä pitää vaan olla. :)

  Kyllä, pitäisi ryhdistäytyä ja ryhtyä kuntokuurille sekä vähentää mässäilyä. Näin itsestäni valokuvan viime viikonlopulta ja voin sanoa, että ei imarrellut tippaakaan se kuva... Palasin ajatuksissani heti siihen itseinhopostaukseeni. :-/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääks, jos me kieriskellään yhdessä itseinhossa (ja liikenneympyröissä) ja tehdään sellainen pieni sievä ryhtiliike. Sellainen, joka ei ahdista liikaa?

   Mua ahistaa joidenkin perheiden harrastus- ja kyläily- ja kaikkea mahdollista virikettä-rumba. En vaan käsitä. Parhaat omaehtoiset ideat ja leikit usein on siinnyt juuri näistä pitkästymisen hetkistä, ainakin meillä.

   Poista
 5. Mulla loppuu loma tähän viikonloppuun ja ryhdistäytymisen tarve on suunnaton! Uskoisin, että kiloja on tullut n. 8. Siis neljässä viikossa. En tiedä haluanko mennä vaakaan toteamaan asian oikeaa laitaa. Alkaa taas tiukat ajat. Rahkaa ja marjoja. Yäk.
  Varmaan tuo meneminen on temperamenttikysymys. Minä olen epä-menijä ja jokainen kyläily tuottaa kauheasti ahdistusta. Tai tuotti pikkulapsiaikana, kun oli pakko kyläillä. Nyt kakarat hoitaa itse omat kontaktinsa ja minä olen päässyt kokonaan kyläilyistä. En käy muilla kylässä eikä kukaan käy meillä. Ja hyvältä tuntuu. Kaikki lähteminen ja meneminen on niin rasittavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me käytiin tänään sukulaisissa (olen nähnyt heitä viimeksi kolme vuotta sitten juhlissa...) ja se oli mukavaa. Mutta liian paljoa en jaksa. Loppuloma - mullakin alkaa siis arki maanantaina, tosin kevennettynä, ehkä myös ruoallisesti - ollaan ihan rauhassa kotosalla. Kuopus saa tavata kavereita ja esikoinen kans, mutta mä en hievahda enää mihinkään ;-)

   Mä meen vaa'alle maanantaina jos saisin lisäpotkua. Pelottaa jo etukäteen!

   Poista
 6. Lueskelin jostain naistenlehdestä siitä mässytetään paastotaan dieetistä. Olen vähän epäluuloinen kun se paastodieetin kalorimäärä on kuitenkin aika iso. (Tietysti jos syö hampurilaisen niin ei sitten ole, mutta kaalikeittoa ja näkkäriä sillä saa niin, ettei varmasti ole nälkä.) Mutta kyllä ne toimittajat sen dietin puolesta liputti. Täytyykö tässä mennä ja kokeilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on välillä ollut sellaisia pelkkiä nestepaastopäiviä, joiden jälkeisenä päivänä riitti kevyempi keittolounas ihan hyvin. Jotenkin sekin sitten jäi ja lomalla olen repsahtanut ihan totaalisesti. Arkena täytyy ainakin jossain mielessä ryhdistäytyä, koska en mistään hinnasta halua eron tiputtamia kiloja takaisin. Millä mä ne sitten tiputan kun ei ole miestä josta erota?!?

   Poista
 7. Minähän keväällä kokeilin tuota dieettiä ja aion ryhdistäytyä vielä uudenkin pätkän. Mulle se soveltuu helppoutensa vuoksi, ei tarvi varsinaisesti laskeskella mitään... Ja kyllä sillä painokin putoaa, jos se on tavoitteena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vähän samansuuntaiset ajatukset. Olen keväällä pitänyt toisinaan ihan nestepaastopäiviä, eikä sekään ole tuntunut hankalalta. Niiden jälkeen sitten sosekeittokin on hyvin riittänyt lounaaksi. Mutta kaksi erillistä paastopäivää niin, että saisi kuitenkin vähän syödä, tuskin olisi minulle ongelma. Hauska kuulla, että olet kokeillut!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana