Sivut


tiistai 16. heinäkuuta 2013

Kesä ja kaverit

Rauhaisaa oloa kuuluu tänne. Olemme halineet, leppostelleet. Käyneet tilipäivän kunniaksi isommasti kaupassa, apteekissa ja tankilla sekä ostamassa pupuille kuivikkeita. Sinne se tili sitten melkein taas meni, mutta en anna sen masentaa. Lapsilisä ja elatustuki kuitenkin tulevat tässä välissä ennen seuraavaa tilipäivää. Silti taas toivoisin pääseväni Omaan Majaan, sellaiseen, joka olisi halvempi ja kävelymatkan päässä keskustasta. Sellaiseen, jonka ylläpitämiseen ei menisi puolia minun nettopalkastani. Kävimme ostosten lomassa myös kahvilla ja pullalla. Sitten rapsuttelimme pupuja. Iltapäivällä pistäydyimme ystäväni luona ja illalla saunoimme. Saunassa sain taas perinpohjaisen selostuksen Nyys-kielen uusimmista sanonnoista. Nyysyn nylin tarkoittaa "viiden hyvää" eli siis kuulemma tosi hyvää. Saunan jälkeen poika huusi minulle: "äiti, mä kaivan mun korvaa ja pääsen melkein mun aivoihin".

Ei siis mitään kovin ihmeelllistä raportoitavaa. Jotenkin minulla on nyt aivot syväjäässä (keskellä kesää, vaikka kukaan ei ole sorkkinut niitä, tietääkseni) eikä juttu oikein luista. Täytyy toivoa, ettei bloggaaminen muutu pakkopullaksi. Tosin kukapa minua pakottaa päivittämään tähän tahtiin - paitsi sisäinen ääneni.

Minun sisäinen ääneni tosin sanoo myös, että ketä kiinnostaa ja kukapa minua kaipaisi, mutta sitten hoksasin, että alavire johtuu kuukaudenajasta ;-)






Tämä on minusta maailman suloisin näky: lapsi lukemassa! Ja jotenkin tuo kuopus nyt kotiin palattuaan on saanut sydämeni pakahtumaan. Se tulee ja halaa tämän tästä. Ja tuossa se nököttää, pehmoisella matolla ja nauttii Star Wars -kirjasta. On onnellinen ja tyytyväinen. Asettuu vaivatta taas kotiin. Avioerolapsi. Tässä kävi ihan hyvin, sittenkin! Esikoinen puolestaan on nyt viime päivät mennyt omia menojaan kavereidensa kanssa. Yökyläillyt ja nappasi lennosta vielä kolmannenkin "kesätyön". Oli tarjoutunut kaverin luona avuksi kotaprojektiin, ja saa vissiin vähän korvaustakin tästä. Mainio juttu!



Ylempi kaveri on käynyt seuranani terassilla
useampanakin päivänä,
alempi on sen kreikkalainen serkku



Tänään meille tulee ystävä kuopuksen kanssa samanikäisen poikansa kera. Hyvää seuraa ja ruokaa luvassa. Se kohottaa mielialaa kummasti.

***

Haku huumoria Pohjanmaalla oli johdattanut jonkun Majaani. Onkohan tuo toiveajattelua vai mitä?

16 kommenttia:

  1. Eikö olekin ihanaa, kun lapset vielä kasvettuaankin tulevat halaamaan ! Tunnen oloni autuaaksi joka kerran teinipojan halatessa <3 Mukavia kesäpäiviä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mukavia päiviä sinnekin vaikka töissä jo oletkin.

      Meillä halataan paljon ja mietinkin juuri, että jos lapset olisivat olleet isompia erotessamme, olisin varmaan pärjännyt paljon huonommin. Nyt olen voinut rutistaa jotakuta ;-)

      Poista
  2. Hyvin keskittynyt nuori lukija kuvissa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, se ei juuri edes kuule mitään, kun intoutuu tutkimaan noita kirjoja. Paitsi jos koitan avata karkkipussia salaa ;-)

      Poista
  3. Totta turiset; mitään ihanampaa ei ole kuin lukeva lapsi. Meillä esikoinen lukee aina, kaksoset vähemmän. Innostuvat kyllä onneksi aina joskus.
    Onko tuo sinun terassikaverisi muka ihan normi sisilisko vaiko jonkun naapurin karannut kaveri? Näytti niin isolta....mä en kaipaile tuollaisia kavereita lainkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä zoomasin, tuo oli oikeasti pieni, ehkä sellainen 12 cm pitkä. Ja söpö kun mikä. Mutta ei niin söpö kuin lukeva lapsi ;-) Voisin tuijotella niitä päivät pitkät (ja ovat niin hiljaakin silloin...)

      Poista
  4. Korvan kaivamisesta liian syvältä varoitetaan, mutta ei taida kuopus olla kuullut niitä varoituksia :DDDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuopus ei toivottavasti oikeasti päässyt sormen kanssa kovin syvälle ;-) Mutta nauratti kyllä vähän...

      Poista
  5. Halaaminen on ihanaa! Ja omat jo aikuiset pojatkin halaavat ja tulevat halituksi joka kerta kun tavataan ja silloinkin mennen tullen ja välilläkin :-D
    Ja siis hui, mitä liskoja!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Kreikan tyyppi oli oikeasti aika iso, mutta kotimaan kaimansa vaan reilun 10 senttiä häntineen kaikkineen.

      Totesin tuolla jo ylempämä, että olen varmaan siksikin selvinnyt erosta niin hyvin, kun halikiintiö ainakin on tullut poikien kanssa täyteen ;-)

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Eiks vaan olekin! Tosin tuota tyyppiä ei nyt pariin viime päivään ole näkynyt. Ehkä se taas tulee jos vähän lämpenee.

      Poista
  7. Lapsi lukemassa on kyllä suloinen näky :) Olen ylpeä itsestäni, että olen saanut rakkauden lukemiseen tartutettua jälkikasvuuni. Huumoria Pohjanmaalta etsivä oli aivan oikeassa paikassa, sulta sitä löytyy :) Tämä postaus alkoi laulattaa, kun piti alkaa päästelemään sitä sisilisko suhisee lastenlaulua :D Viettäkää siellä oikein, oikein ihana ilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei mä en tiedä mitään Sisilisko suhisee -laulua? Mulla on aukko sivistyksessä, apua!!! Mutta mä voin laulaa tänään jotain muuta laulua koska alakulo helpottaa, ystävät on ihania ja te olette ihania kun kommentoitte. Ja koska esikoinen on edelleen talkoissa ja se on ihan hirveä laulupoliisi ;-)

      Meillä on vähän sellainen "suutarin lapsella ei ole kenkiä" syndrooma, koska esikoinen ei hirveästi lue kirjoja. Mutta toisaalta sille tulee Tiede ja Tieteen Kuvalehti ja lukee se vissiin nettiuutisia ja välillä tarttuu kirjaankin. Koitan silloin olla laulamatta ja vetämättä kovin suurieleisesti rastia seinään...

      Poista
    2. Mää googlettelin sitä ja se onkin sisilisko sihisee :D Olen tainnut häpäistä lapsen muskarissa, onneksi se ei sellaisia enää muista :D

      Poista
    3. No en mä kyllä tiedä tuota sihisee -versiotakaan ;-)

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana