Sivut

maanantai 1. heinäkuuta 2013

Herkkuruokaa ja huomisen huolia

Helteet taitavat olla tältä erää ohi. "Nyt on ollut pari päivää tällaista niin ja näin -säätä" totesi kuopuskin eilen. Minun puolestani olisivat kernaasti saaneet jatkua tämänkin viikon, kun kunnassamme on paljon tapahtumia joista suuri osa tietysti on ulkona. Minä itse olen niin intensiivisesti töissä että en ulkonaolosta paljon pääse nauttimaan, oli keli mikä tahansa. Mutta iltaisin sitten. Esikoinen meni eilen kuopuksen isälle yökylään ja tulee tänään kotiin samalla kun kuopusta haetaan loman viettoon. Hän on nyt kesän pisimmän pätkän, kaksi viikkoa isällään. Saa nähdä millainen ikävä tulee, reilussa viikossa oli viimeksi tullut aika kova ja soittaakin piti kerran. Emme ihan hirveästi ole harrastaneet yhteydenpitoa niinä aikoina kun kuopus on toisen luona. Joskus tuntuu, että poissa silmistä, poissa mielestä -sääntö toimii niin hyvin, että tiivis soittelu vaan ruokkisi ikävää. Nyt olemme kuitenkin ottaneet uudet konstit käyttöön kovan paikan tullen. Jää tosiaan nähtäväksi miten tämä kaksi viikkoa menee. 

Minä siis olen kovasti töissä mutta ehdin kyllä nauttia väljemmästä olemisesta vaan isomman pojan kanssa kahden. Sitten minullakin alkaa kahden viikon loma ja vietämme sen kolmisin. Mitään suuria suunnitelmia emme ole tehneet, mennään tilanteen mukaan jahka se aika koittaa. Tänään tuleekin pitkä päivä, kun on yksi palaveri heti aamupäivällä. Iltaseitsemään sitten pitäisi jaksaa. Ja jaksanhan minä, viikonloppu ja koko pieni loma oli niin rento ja virkistävä. Lauantaina tuli ystävä kylään ja tein meille sitä trendikästä avocadopastaa. Se ON niin hyvää, että en ollenkaan ihmettele, kun Hanna Gullichsen sanoi ruvenneensa melkein itkemään syödessään sitä ensimmäistä kertaa. Eilen olikin sitten puolestaan salaattipäivä. Tulin vahingossa kehitelleeksi jämistä oikein oivan ja ruokaisan salaatin. Pilkoin sinne keitetyt uudet potut, riivin basilikaa ja puristin puolikkaan sitruunan. Heitin vielä perään vähän pestoa ja goudan jämät ja a vot - maistui muuten mainiolle.


Sunnuntai olla öllöttelimme kuopuksen kanssa kahden ihan rauhassa ja vietimme leffaillan - katsoimme nimipäivälahjaksi saadun Ice Age 4 -leffan. Kainalokkain, ennakoivasti, ikävänkarkoitusmielessä. Hauskaa oli. Kuten olen usein maininnutkin, meillä ei ihan hirveästi ole kahdenkeskistä aikaa hänen kanssaan. Tai onhan teini omilla juoksuillaan ja nukkuu viikonloppuaamuisin pitkään, mutta silti. Nyt taitaa syksyllä sitten tulla vähän enemmänkin meille kahden kesken oleilua, koska näyttää siltä, että minun työajan lyhentäminen onnistuisi ainakin syys-joulukuuksi.

Ainoa isompi ongelmahan tässä on ollut taloudellinen puoli. Mutta nämä neljä kuukautta lyhyempää työpäivää voisi ainakin olla mahdollista, koska olen sitten jo alle maksellut veroja sen verran, että saan loppuvuoden veroprosentin aika pieneksi. Voi olla jopa, että saamme asumistukeakin hieman. Ja Kelahan maksaa (hyvin pientä) osittaista hoitorahaa vanhemmille jotka lyhentävät työaikaansa 30 tuntiin tai sen alle viikossa silloin kun lapsi on ensimmäisellä tai toisella luokalla. Näitäpä tässä pitää tällä viikolla jo kovastikin setviä ja laittaa asioita eteenpäin, ettei sitten syksyllä tarvitse päätöksiä rahattomana odotella. 

4 kommenttia:

 1. Toivotaan hyviä kelejä tapahtumien suhteen ja muutenkin leppeitä tuulia elämääsi. Täällä on kans sellaista sateen rajamailla roikkumista ja keli on paahtava. Tyhmää kun ei uskalla aloittaa paria sadearkaa projektia mutta jos odottelee, niin sitä saakin sitten odotella vaikka kuinka kauan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä taitaa just nytkin tulla vettä ihan kunnolla - tirkistelen työmaani ikkunasta. Antaa sataa vaan, minä olen täällä seitsemään saakka ;-)

   Suomen kesä on just tuota "niin ja näin" -säätä, ja se on kyllä kiva. Kivaa ei ole se, että ne samay tyypit jotka valittivat helteestä valittavat nyt sateesta. Grrrr!

   Poista
 2. Helle on nyt täällä etelämpänä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, meillä sataa! Mutta hyvä niin, luonto kiittää...

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana