Sivut

sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Kreikka, oi Kreikka

Olen menettänyt sydämeni Kreikalle. En ole ihan hirveästi matkustellut, mutta sen verran, että voin sanoa, että kaikista käymistäni paikoista leppoisin meininki on ollut juuri Kreikassa. Saaristossa tai mantereella, ihan sama. Lasten kanssa ei koskaan tunne olevansa väärässä paikassa, ihmiset ovat kovin lapsiystävällisiä. Kuten myös turistimyönteisiä. Uskoisin ja toivoisin, että nytkin, eurokriisistä huolimatta saarilla on mukava ja rauhallinen meno. Ja se ruoka! Voisin elää kreikkalaisella salaatilla, tsatsikilla ja niillä paistetuilla juustoilla, juustopalleroilla ja -pihveillä. Ehkä siihen sivuun vähän tuoretta kalaa...nam! Niin, ja valkoviiniä tai Mythos-olutta, jonka lasi on pakasteessa kylmennetty. Ai niin, ensi viikon elänkin näillä antimilla. 
Tämä on vissiin neljäs Kreikan reissumme. Ensimmäisen kerran lähdimme saarihyppelemään Santorinilta ja tarkoituksena oli käydä Sikinos, Ios ja palata sitten Santorinille ja hyvässä järjestyksessä kotiin. Kuinka ollakaan harvinaislaatuinen parin päivän syysmyrsky jäädytti koko lauttaliikenteen ja jäimme jumiin Sikinokselle. Saari, jota suosittelen lämpimästi kaikille, jotka haluavat pois hälinästä ja turistivirrasta. Ainakin silloin kun siellä oleilimme, se oli ihana rauhallinen keidas. Se täytyy joskus käydä tsekkaamassa uudelleen. Mutta syysmyrskystä... Jäimme siis jumiin saarelle ja paluulentomme ehti lähteä. Viikon lomasta tulikin kahden viikon loma, mutta on sitä kurjempiakin paikkoja olla jumissa kuin Kreikan saaristo, sanon minä.

Myrsky nimittäin laantui ja kelit muuttuivat yhtä kesäisen lämpimiksi kuin aiemminkin, joten saimme nauttia ylimääräisen viikon vakuutusyhtiön piikkiin. Hommasimme korvaavat paluulennot Ateenasta ja menimme sinne lautalla muutamaa päivää ennen lähtöä. Tuli siis nähtyä ehtaa suurkaupungin meininkiä ja Akropolis, tietty. Ja kaiken ruokia lukuunottamatta korvasi siis jälkikäteen vakuutusyhtiö. Ei hullumpaa! Sen jälkeen olemme käyneet kahdesti Kreetalla, toisen kerran koko kuopuksen isän suvun kanssa (huh) ja toisen kerran kahdestaan rakkaan ystäväni kanssa, joka nyt myös lähtee mukaan. Aivan ihanaa! 

***

Kauan odotettu Kreikan matkamme alkaa siis tänään. Koska en ole varma hotellimme nettiyhteyksistä, olen ajastanut teille kirjoituksia koko viikoksi. Takaisin palaamme ensi sunnuntaina. Mikäli en pääse edes kommenttejanne katsomaan, lupaan palata niihinkin jahka taas olen kotona. Tuleekohan minulle vieroitusoireita? Ikävä teitä? Kerron sitten!

Sekä pienenpieni profiilikuvani että tuo Majan "tunnuskuva" on muuten otettu samasta paikasta. Koitan muistella paikan päällä missä se oli ja käydä sitä silittelemässä. 

6 kommenttia:

 1. Oikein hyvää lomaa ja nautihan olostasi! Täytyy sanoa että hieman olen kade sillä olisi se hienoa olla siellä eikä painia täällä hyttysten kanssa..

  Muista ottaa kuvia ja katsokin ettet pimitä yhtään yksityiskohtaa päätä huimaavista seikkailuistasi ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia on aika liuta, joten niitä kyllä on luvass jahka tässä keritään. Likaisia yksityiskohtia ei ole, joten niitä ei voi kertoa, mutta muuten saatte kyllä raportteja!

   Poista
 2. Ihanaa lomaa teille kaikille! En saa oikein aikaiseksi kommentoida, mutta luen joka tekstin mitä kirjoitat ja jos olisit jättänyt päivitykset loman ajaksi, mulle ainakin olisi tullut vieroitusoireita :D Nautin todella suuresti sun kirjoituksista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, Hanne, että olet linjoilla edelleen. Olen ajatellut sinua (ja siskoasi) tasaisin väliajoin. Jatketaan samaan malliin!

   Poista
 3. Siellä täytyy fetan olla ihan mielettömän hyvää, kun suomalaiset kopiotkin on niin maistuvaisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Feta oli ihanaa ja kaikki muutkin mahdolliset juustot. Mä maistoin montaa. Ja paljon ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana