Sivut

keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Parantaa kuin sika juoksuaan

Nimittäin tämä viikko. Aamu sujui paljon paremmissa merkeissä kuin maanantaina. Kuopus heräsi omia aikojaan siihen, että oli jo ihan valoisaa, kömpi viereeni ja teki siihen pesän. Tällä kertaa se ei ollut talviunipesä vaan sieltä päästiin helposti aamupalapöytään. Keittiössä lauleltiin "Sika - se kuulan kalloon saa". Ja "sika, ja setä verta juo". Tää on varmaan joku vitsi, eikö vaan äiti? Joo, ehdottamasti. Ainakin meidän kasvissyöjäperheessä. Lauleloon innoitti tällä kertaa pannunalunen. Ei varmaan tarvitse kertoa mikä tuo ...hmm, pyöreä papana porsaan peräpuolella on olevinaan...
Töissäkin olin pitkästä aikaa ihan kokonaisen päivän. Nyt peukut pystyyn kaikki, että myönteinen kehitys jatkuu. Myönteistä oli myös varuskunnan soittokunta joka parveili sotainvalidien tapahtumassa ja työmaallani. Kyllä nyt on kevät, hormoonit hyrräävät siihen malliin. Ja näyttäähän tuo ilmakin jo aivan siltä yöpakkasista huolimatta. Ajoradat paljastuvat kohisten ja varomaton saattaa jo läiskyttää lätäköstäkin ohikulkijoiden päälle. On tätä odotettukin, voi vietävä!

Sitä paitsi tämä viikko on kohta pulkassa ja ensi viikkokin on vajaa työviikko. Uskomatonta, että kohta on jo huhtikuu. Toukokuussa kuopus täyttää seitsemän ja kesäkuussa me lähdemme Kreetalle. Mukavia asioita kaikki tyynni. Ja pääsiäinen on rento ja leppoisa, kuopus on isällään torstaista maanantaihin ja esikoinenkin käy äidilläni yhden yön yli. Minä olen kuin ellun kana. Eikö se muka sovi pääsiäisen teemaan?!?

Kirjoituksen teemaan sopii sanonta "söpö kuin sika pienenä". Sellaisia ovat pääsiäispuput joista haaveilemme. Saa nähdä muuttaako meille elikoita tässä lähi aikoina.

***

Pystymetsä. Jukka Pojan biisin Älä tyri nyt lyriikasta Pystymetsää ja laakeeta peltoo... pääsee aika oivallisesti Zen Cafen maailman parhaaseen Pohjamaata kuvaavaan biisiin Eipä tiennyt tyttö. Se etukeno, jolla tuo biisi rullaa, ah! Ei pärjää Jukka Samulille, ei.

12 kommenttia:

 1. Täällä on ollu peukut pystyssä kaiken aikaa :-)

  -Nuorukaiseni pakotti viimeksi tavatessa miut kuunteleen Jukka Pojan 'Potentiaali' -biisin, jee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en tuota Potentiaalia muistakaan, tulee niin vähän nykyään kuuneltua radiota.

   Ja kiitos peukuista ja myötelämisestä - tiedän, että olet siellä ;-)

   Poista
 2. Hauska pannunalunen! :)

  Pidetään peukkuja. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin ainoa sika joka meillä pääsee pöytään ;-)

   Kiitos peukuista, tarvitsen kaikki mahdolliset!

   Poista
 3. Täällä on myös peukut javarsinkin nyt, kun nainen tuntuu olevan ihan liekeissä (mikä on tietysti hieno juttu!). Suurin osa peukuista tietysti sulle mutta osa kanssa eläjille ja ihan sen takia etteivät he jää sun jalkoihin ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, pois tieltä risut ja männynkävyt ;-)

   Kiitti peukuista, jokaista tarvitaan!

   Poista
 4. Kategorioin tuon Jukkapojan tässä mennäsunnuntaina Suomen kamalimmaksi artistiksi, kylmät väreet puskee heti jos kuulen puolta riimiä...
  Mutta hei! Mahtavaa pääsiäistä sinne päin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, luulen, että siitä tulee rauhallinen!

   Minäkin olen jotenkin allerginen sen venyttävälle laulutavalle. Takapenkki kuitenkin tykkää niin kovaäänisesti, että olen pakostakin joutunut kuuntelemaan. Musa itsessään on ihan ok letkeää jos pääsee yli siitä kylmiä väreitä aiheuttavasta artikulaatiosta.

   Poista
 5. Pidetään peukkuja pystyssä :) Muista sitten ilmoittaa ennen Kreetalle reissuun lähtöä, että sää lomailet. Olen tottunut näihin säännöllisiin postauksiin ja saan slaagin, jossei susta yhtäkkiä kuulu mitään päiväkausiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on ehkä pakko ajastaa jorinoita varalta viikoksi etukäteen jollei netti reissussa pelitä.

   (Ja sait mut vienosti punastumaan ja myhäilemään otettuna ja tyytyväisenä...)

   Poista
 6. Kun tämä viikko on alkanut niin hyviin kyllä se loppu tulee vielä paremmaksi usko pois .,.. Hyviä pääsiäismunia ... kauniitaja värillisiä ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kitos, minulle riittäisi yksi ei niin värikäskin ;-)

   Ihanaa pääsiäisen aikaa sinullekin Nata!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana