Sivut

maanantai 24. joulukuuta 2012

Hyvää mieltä ja hyvää joulua

Lisää haasteita. Mikä olisi parempi tapa aloittaa joulu kuin miettiä asioita jotka tekevät onnelliseksi? Sain Nollavaimolta hyvän mielen haasteen, jonka tässä mielelläni ja kiitollisena otan vastaan. Vähintään kymmenen hyvää mieltä tuottavaa asiaa ja vähintään viisi uutta uhria, sanoivat säännöt. Joulun kunniaksi laitan tämän myös eteenpäin. Haastetta haasteeseen lisää se, että oikeastaan kaikki Nollavaimon kirjaamat asiat voisivat olla minunkin listassani.

Luin tässä ihan vasta ehkä Positiivarien Ajatusten aamiaisesta ihanan pysähdyttävän viisauden aiheeseen liittyen: Listaa X määrä asioita, joista saat olla kiitollinen. Mieti sitten, oletko! 

1. Nämä ihanat kamalat lapset. Vaikka hermo kiristyykin tasaisesti lähinnä oman ajan puutteesta johtuen, ollaan pitkälti plussan puolella. Pojat ovat mahtavia ja tasapainoisia tyyppejä. Kuopuksen sutkautukset, ihan parasta. Esikoisen omaperäisyys, voin vain ihaillen katsoa vierestä. Meillä menee mainiosti!

2. Pienet yksityiskohdat kotona. Kynttilät. Toisiinsa sointuvat asiat. Tunnelma. Koti! Viimeisinä aikoina ennen eroa minusta tuntui, kuin olisin asunut rautatieasemalla. Tulimme ja menimme ja koko ajan oli ihan hirveä hullunmylly päällä. Halusin irtautua siitä ja nyt koti on rauhansatama. Paikka, jonne on hyvä tulla ja josta käsin vieraillaan ulkomaailmassa, ei välietappi. Se on minulle ihan suunnattoman tärkeää ja tulen joka kerta onnelliseksi kun avaan kotimme oven.


24.


3. Itsensä hemmottelu. Olen oppinut ainakin näin vanhemmalla iällä, että itseensä saa ja voi satsata. Viimeisin esimerkki on jo mainitsemani naprapaatti, jolla olen nyt käynyt kolme kertaa. Se teki minulle henkilökohtaisen harjoitusohjelmankin leuka-, niska- ja hartiaseudun jumiin, ja lainasi jumppakuminauhaa, kun en ollut päässyt ostoksille. Liikutuin melkein siitä niin, että täytyy varmaan ruveta noudattamaan ohjelmaa. Damn!

4. Hyvä ruoka. Nam! Mutta kohtuullisina annoksina. Myös salaatti voi olla hyvää ruokaa (jos siinä on juustoa). Opin tämän kantapään kautta, kun lihoin kuopusta odottaessa ja löysää perhe-elämää viettäessäni reilusti. Nyt olen päässyt takaisin sellaisiin lukemiin, että voin itse olla tyytyväinen. Tähän sarjaan kuuluvat myös hyvä juoma ja seura eli

5. Ystävät. Spontaanit avuntarjoukset. Pyyteetön välittäminen. Kiitos!

6. Nokkela sanailu ja veitsenterävät oivallukset. Minulla on pari ystävää, joiden kanssa tämä on hioutunut ihan omiin sfääreihinsä. Nautin siitä aina ja kaikkialla. Naamakkain ja tekstareina. Kommenttilootassakin. Jatketaan!

7. Linnut lintulaudalla. Talipallo joulun kunniaksi. Olen hempeilevä höpsö, mutta sekin tekee minut onnelliseksi.

8. Postikorttimaisemat ulkona. Vaikka inhoan kylmää, tuo luonnon kauneus pakahduttaa silti.

9. Vetävä kirja yöpöydällä odottamassa. (Ja loma ts. aikaa sen lukemiseen. Oih!)

10. Tämä ihana blogiyhteisö. Te teette minut niin onnelliseksi!
Haluaisin kuulla, mistä te olette kiitollisia:


Aakkostarinoiden terävä Neo
Päin Mäntylää -blogin suloinen Magdaleena
Lämminhenkinen Lotta Sairio-blogista
Kesäinen Konnadonna, joka viihtyy kotona ja puutarhassa
ja vielä valloittava vilukissi, joka saa murteinensa minut välillä ikävöimään ensirakkauttani.


Näiden kiitollisuudenaiheiden myötä toivotan teille ihan kaikille muillekin ihanaa, rauhaisaa joulua!

8 kommenttia:

 1. Hyvä joulua sinunkin majaasi ! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, Nollis. (Haasteesta myös, se viritteli mukavasti joulumielelle.) Jatketaan!

   Poista
 2. Lukemistaidosta saa tosiaan olla kiitollinen, se tuo hyvän mielen!

  Valon juhlaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinulle, -kummitus- ! Lukeminen on ihan paras harrastus. Pääsee kauas. Ei tule hiki. Sivistääkin ;-)

   Poista
 3. Hyvää ja Onnellista Joulua sinulle ja pesueellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Peppone, samoin sinne. Beaglen kuolainen pusu tuli perille!

   Poista
 4. Itse olet suloinen! <3 Ihanaa joulua!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana