Sivut

perjantai 30. marraskuuta 2012

Näetkö punaista?

"Näetkö punaista töissä? Älä ainakaan itse pukeudu siihen", julistaa ihan uskottavassa lehdessä ollut artikkeli. Punainen voi olla liian vihamielinen väri töihin?!? Apua, minä kun ajattelin laittaa tänään punaiset vaatteet. Eikös punainen kuitenkin ole sesonkiväri juuri nyt? Olisihan se toisaalta aika ikävää, jos kovasti ärsyttäisin tai kiihdyttäisin kollegoitani - ja ihan vielä perjantaina. Kaiken maailman stereotypioita, kuittaa hän, ja nykii punaiset sukkikset jalkaan (vaikka punaisetkin sukkahousut on saatanasta.). Vielä Pöllöt korviin ja menoksi. Tonttulakkia en tähän hätään löytänyt.

Eilinen ei ollut yhtään sen parempi päivä pukeutumisen suhteen. Minulla oli - hui kauhistus - keltainen hame ja vähän harmaatakin. Mikä moka! Ehkä minä sitten näytin passiiviselta ja heikolta ja hameeni saattoi olla hiukan liian energinen? Tosin tätä varmasti kompensoi, että minä itse ainakaan en juuri nyt ole liian energinen, pikemminkin päin vastoin. Mutta koitan pitää ne utsjokiset mielessä enkä valita...  Liian energisen hameen kanssa saa kyllä olla varuillaan, ettei itse tipu vauhdista. Se se vasta noloa olisi.
Tai sitten ei. Pirteät värit ja hassut yksityiskohdat ovat osa minua. Näillä mennään. Alkuperäinen juttukin tosin toteaa, että sinusta saatetaan pitää keltaisesta hameestasi puvustasi  huolimatta. Voi mikä helpotus! Se oli vaan Taloussanomilta jäänyt kertomatta.

***

Eilen aamulla avasin varovasti sälekaihtimia kurkatakseni, kuinka kylmää on. Pyysin sitten kuopustakin katsomaan, kun terassillamme olikin lunta. Kuopus oli aamupala-pöydässä selailemassa kirjaa, ja kun ottaa huomioon tämänhetkisen olo/mielentilani, hänen monologinsa vaikutti aika ...hmmm... hupaisalta.

- Mun täytyy vaan löytää kirjanmerkki. Katsotaanpa. Se voisi olla vaikka muna.

(Pöydältä löytyi rytmimunia, jotka mallasivat Angry Birdsien hartaasti vaalimia munia. Se pääsi avoimen sivun päälle.)

- Lunta, jeeeee! (Palaa pöytään ja toteaa kirjan olevan edelleen auki toivotulta kohdalta.)
- Muna teki tehtävänsä!

6 kommenttia:

 1. Mä uskon, että värit vaikuttaa mielialaan, kuten alkuperäisessä jutussa mainittiinkin. Kun oikein väsyttää, niin punaisen paidan päälle pään yli kiskominen piristää ja antaa energiaa. Ihan sama mulle, jos toisilla menee siitä herne nenään.

  Mutta eipä mulla töissä ole pukeutumisen kanssa ongelmaa, kun selkeä sääntö on, että mustaa, mustaa, mustaa. Tai oikea sanamuoto on tummaa, mutta harvoin mikään on muu on ollut tarpeeksi tummaa kuin musta. Ei mulla toisaalta ole ongelmaa siitäkään, kun nyt opintovapaan aikana käyn töissä kaikki 10 tuntia kuukaudessa. ;D

  Kyllä mä ainakin pidän susta keltaisesta puvustasi huolimatta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, tämä tuli todistettua!

   Entä pöllöt korvissa?

   Niin, ja mäkin uskon - ehdottomasti - värien piristävään ja parantavaan voimaan, mutta rajaisin sen kyllä koskemaan lähinnä vaatteiden kantajaa.

   Poista
  2. Saa olla pöllöt tai vaikka tuulihaukat korvissa, niin ei haittaa. Pöllö tosin kuvastaisi ainakin mua paremmin kerta ovat yöeläimiä, jotka liikkuvat päivisinkin. :)

   Niin no, kukin pitäköön huolen omien vaatteidensa kantamisesta ja omasta mielentilastaan. Tosin mut näkee useimmiten mustissa, ja ripauksella väriä, joten eipä ne muut ehkä ihan hirveästi väreistä pääse ahdistumaan. Paitsi ehkä punaisesta nahkatakista, mutta alkaa sekin aika nyt ohi, kun katsoo ulos ikkunasta. :)

   Poista
  3. Jessus, teillä taitaa ihan tosissaan tulla lunta ja vähän tuullakin? Me täällä keskemmällä saadaan ainakin toistaiseksi nauttia pelkästä tuulesta. (Kop kop)

   Poista
  4. Tulee sitä. Tunnin päästä pitäisi lähteä ajamaan yli 50 kilometrin päähän tenttiin. Luulen, että jätän sen välistä ja menen uusintaan ensi vuonna. Pakkoko sitä on hengellään leikkiä jonkun tutkinnon vuoksi.

   Poista
  5. Ei kantsi!

   Mun kollega lähti just ajamaan kohti Turkua ja kateeksi ei käy. Pimeäkin ehtii tulla eikä myrsky vissiin ota laantuakseen!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana