Sivut

torstai 18. lokakuuta 2012

Loma alkoi

No niin, pieni syysloma alkoi eilisen työpäivän jälkeen. Olen minä sen ansainnutkin. Tiistaina kävimme shoppailemassa ystävän ja esikoisen kanssa. Piti ostaa pojalle talvitakki. Täytyy sanoa, että teiniksi esikoinen on aivan ensiluokkaista seuraa kaupoilla. Jaksaa ihmeesti kierrellä, hänellä on itsellään hyvin selkeä näkemys siitä mikä miellyttää silmää ja mistä pitää. Minäkin olen oppinut olemaan tuputtamatta ja tyrkyttämättä. Katselu ja valinta on sillä lailla rivakkaa ja helppoakin. Sitten sopivassa välissä kahvia ja pullaa, niin a vot. Jopa Marimekon ja Iittalan myymälöissä se jaksoi koluta. Yhdestä asiasta me kylläkin olemme eri mieltä Siitä, voiko talossa olla liikaa astioita. Vinkkinä, että minun mielestäni ei voi.




Eilen kuopuskin tuli sitten kotiin ja asetuimme laakereillemme lepäämään. On ihanaa, kun on taas pesue koolla. Illalla kuultua: "Minulla oli kurja olo. Niinpä päätin tulla syliin." Oi. Ja minä tempaisin lomanaloittajaisiksi pullollisen (0,375, kuitenkin vaan) punaviiniä, kun taas niin itketti ja otti päähän tämä altistus ja asuntotilanne. Tällä kertaa kävin testaamassa vuosisadan vaihteessa rakennetun ja vanhaa kunnioittaen remontoidun hirsitalon. Ei, ei ja ei. Ja se olisi ollut niin kauniskin. Voi paska. Tämä on inhottava sairaus. Niin, tai siis tämähän ei ole tunnustettu sairaus. Pikemminkin ongelma korvien välissä. Taisinpa tässä rustata yhden vetoomuksen viinipäissäni ja sisuuntuneena. Huokaus.

Kuva täältä

Onneksi on loma. Ja - kuitenkin - puhdas koti.

***

Luin kaupassa nämä siveellisiksi. Tyrskäys pääsi, kaiken kurjuuden keskelläkin.

***

Päivän Helsingin Sanomatkin paneutuu sisäilmaongelma-aiheeseen. Hyvä niin, mutta mistä ihmeestä tuo otsikko oikein on peräisin?

4 kommenttia:

 1. Ihanaa lomaa Marjaana ja virtuaalinen lohtuhali tuon asunto ym-asian takia jos siitä on mitään apua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos halista, Magdaleena, kyllä tämä taass tästä. Poikien kanssa on mukavaa lomailla, joten huolet ja murheet unohtuu.

   Poista
 2. Jaksamista ja nauti lomastasi, älä käytä sitä turhien mietiskelyyn. Vilkaisin noita sun "siveellisiä" ja varsin neitseellinen oli paketin ulkoasu ;D
  Ihme otsikko tosiaan Hesarilta, unohdettu kokonaan työssä käyvä aikuisväestö. Surullisen pieniä lukuja asioiden parantamiseksi vaikka kyseessä on ongelma joka koskettaan 1000 000 suomalaista, ainakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautin kyllä, kiitos kovasti. Puuhataan ja öllötellään lasten kanssa. Sopivass suhteessa molempia. Ei mietitä turhia.

   Aihe pääse eilen valtakunnan uutisiinkin, joten ei me ihan katveessa olla.

   Siveellisiä siivelleisiä, totta tosiaan!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana