Sivut

lauantai 25. elokuuta 2012

Lääkitys kohillaan

Minä olen kolmen lääkärin koukussa.

Työterveyslääkäri tutkitutti ensin labrassa kilpirauhasarvot ja päivitettiin normilääkitys. Sitten kävin taas eilen iki-ihanalla sairaanhoitaja-homeopaatillani ja nyt on taas lääkitys kunnossa. (Sairaskertomus täällä.) Olen saanut suuresti apua sekä homesairauteeni että sen oheisongelmiin hänen määrämistään vitamiineista ja hivenaineista sekä homeopaattisista valmisteista. En ole mikään fanaattinen homeopatian puolestapuhuja, skeptikko pikemminkin, mutta minulla tämä cocktail tuntuu toimivan.

Pakollisen antihistamiinin lisäksi päivittäiseen arsenaaliini kuuluu tosi reilut annokset C-vitamiinia, joka toimii luonnon omana antihistamiinina ja  D-vitamiinia joka auttaa paitsi kaamosmasennukseen on myös hengityselinten tukena flunssakautena. Erilaiset maitohappobakteerit parantavat kaikkien vastustuskykyä, mutta homesairaille ne ovat erityisen tärkeitä. Toisinaan otan kuuriluontoisesti alfalipoiinihappoa, joka mm. puhdistaa elimistöä toksiineista. Välillä mukana olivat myös sinkki ja seleeni sekä magnesium kuka mitäkin avustamassa, nyt otan ne vahvan monivitamiinitabletin muodossa. Ei siis ihme, että ostin dosetin. Tätä nykyä en sitä käytä kuin matkoilla.
Lisäksi minun homeastmaani seuraa ja hoitaa yksi Suomen parhaista - ja sympaattisimmista - keuhkosairauksien erikoislääkäreistä. Hän on nimenomaan erikoistunut allergisiin hengityselinsairauksiin. Pian on aika käydä hänenkin juttusilla, koska luonnonhomeet alkavat taas vaivata, jos ovat tänä vuonna vaivatakseen. Turun yliopiston Aerobiologian yksikön siitepölytiedote on muutaman viime vuoden ajan ansiokkaasti tiedottanut myös parin yleisimmin allergiaa aiheuttavan homelajin esiintymisestä ja määristä. Hyvä, että aiheesta puhutaan.

On tämä home- ja sisäilma-asia paljon saanutkin julkisuutta ja ymmärrystä ja tietoakin jo löytyy. Hauskana esimerkkinä siitä, miten laajalti aihetta käsitellään, toimikoon tämä katkelma Aku Ankasta 31/2012. Alla " Byron Ericksonin kirjoittama ja Carlos Motan piirtämä tarina "Terveydeksi!", jossa Aku sairastelee mystisesti, kunnes selviää, että syynä on hänen työpaikkansa eli Roopen homehtuneet rahavuoret." (Kuva ja lainaus täältä)

Kuva ansiokkaan HOME-GATE -blogin skannaama

 ***

Niin, ja onhan sitten vielä tietysti nämä minun täsmäaseeni, lisäaineiden välttely ja luomuruoka.


Joka tapauksessa, kohta on lääkitys kohillaan!


***

Vasta tätä kirjoittaessani hoksasin, että haen homeoireisiin apua homeopatiasta. Tällä ei ole mitään tekemistä minkään kanssa, tulipahan vaan todettua ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Marjaana