Sivut


sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Mökkielämää

Kävimme ystävän kanssa heidän mökillään lauantaina ja tiistaina lähden toisen ystävän mökille Itä-Suomeen. (Pupuvahti taas vahtii pupuja ja hampsteria, ettei niitä voi varastaa!) Aika mukavaa kesälomapuuhaa!



Mökki numero yksi,
sama, jossa olimme kuopuksen kanssa juhannuksena



Ensimmäinen mökkireissu oli jokakesäinen perinteinen ruoka- ja juomareissu. Syödään, saunotaan, istutaan terassilla auringonlaskuun, jutellaan ja maailma on sen jälkeen taas parempi paikka elää. Seuraava mökkireissu on ihana myös: näen ystävää, joka vuosi sitten muutti pois paikkakunnalta ja tapaamiset ovat aika harvinaista herkkua. Tämä jälkimmäinen mökkivierailu kestää siksi, ja myös siitä syystä, että matkaa on reilusti enemmän, peräti kaksi yötä.

Tässä välissä vähän pyykkään ja mietin menu-asioita. Kokkasimme ensimmäisellä mökkietapilla hölskypottuja ja minusta tuli heti fani. Toisella mökillä suunnittelimme savustavamme kalaa ja taidan laittaa sielläkin lisukkeeksi noita makoisia murskattuja pottuja. Tässä vaiheessa kesää olen jo valmis tekemään uusista perunoista muutakin kuin vain yksikertaisia voin kanssa nautittavia pottuja, joten keittämisen jälkeen hölskytin perunat voissa, sitten lisäsin kevätsipulia, ruohosipulia ja kaapista löytyneitä yrttejä (taisi olla persiljaa ja basilikaa, mutta kaikki käy - se perinteinen tillikin, tietty, ken siitä pitää) ja hölskytin taas. Viimeinen hölskytys tapahtui kermaviilin kanssa, smetana ja muut ovat minun makuuni turhan raskaita. Oli muuten jotenkin meidän suihin sopiva ruoka, sellainen perunamuusin ja lämpimän perunasalaatin suussasulava yhdistelmä. Nam!

Vietnamilaisia kevätkääryleitäkin tekisi mieli kokeilla, ja tiedän, että tämän jälkimmäisen mökin omistaja tulisi niitä rakastamaan. Voisimme piilottaa niihin myös edellispäivän savukalan loput. Tuskin maltan odottaa.



Pääsen savusaunaankin!


Ei tämän parempaa rentoutuskeinoa olekaan, Suomen suvi, saunominen, hyvä ruoka ja juoma parhaiden ystävien seurassa!

14 kommenttia:

  1. Mukavaa mökkeilyä! Me olemme tämän viikon kotona ja sitten menemme mökille jollain kokoonpanolla :)

    VastaaPoista
  2. en oo ikinä kuullukaan mistään hölskypotuista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä kun roilaan netin ihmeellisessä maailmassa niin törmään kaikenlaiseen ;-)

      Poista
  3. Haluisin niin tehä tuollaisia hölskypottuja, mutta epäilen vahvasti onko meillä muita syöjiä semmoiselle. Ehkä vois osan ottaa erikseen hölskytettäväksi? Ja kas kun ne ei oo keksiny ruveta sanomaan niitä "nyhtöperunoiksi"...

    Ihanat mökkisuunnitelmat! Turvallista matkaa ja auvoisaa mökkeilyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ota osa tosiaan erilleen ja hölkytä pienessä kattilassa maistiaisiksi itelles, mä tein eilen toisen satsin ja oli ne kyllä hyviä!

      Tän päivän nautin kotonaolosta ja sitten taas menen.

      Poista
  4. En ehkä vaan kestä. Tahtois NIIN kovasti mökkeileen ja saunaan ja uimaan ja vaan istumaan terassille pyyhe ympärillä iltaa ihmettelemään. Yhyääää...

    Voihan kaupunkielämä ja mökitön suku. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mulla on välillä niiiin kova sama kaipuu, mutta onneksi sitten on ystäviä jotka kutsuvat ja joiden mökille voi itsekin kutsua itseään.

      Nyt sattui kaksi reissua ihan peräjälkeen - osittain toki myös siksi, että kuopuksen on syytä olla silloin isällään.

      Aurinkoa sinne, Nelina ♥

      Poista
  5. Vaikuttaa ihan loman arvoiselta lomalta ;) Hölskyistä luin jostain lehdestä ja jäin pohtimaan että kokeilisiko...no kaipa sitä täytyy kun muutkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen nyt hölskytellyt jo kolmesti ja tuossa neljännen satsin ainekset ovat, jos nälkä yllättää - mutta siis, ei tämän päivän vaan viikon aikana ;-)

      Poista
    2. Kuulostaa hyvälle, ihan kaikki.
      Hölskypotut on hyviä. Ekan kerran törmäsin niihin ( kuvittele konkreettisesti :-D ) viisi vuotta sitten, ja ihastuin. Tekijä kutsui niitä puistoperunoiksi.
      Kesä on parhautta. Vaikka tuo se kökköäkin, kuten mulla näköjään valvomisen...
      Jatka samaan malliin! ♡

      Poista
    3. Voi koita saada nukuttua, ytäväni ♥

      Puistopotut - onpa mielenkiintoista! Mä nyt vasta nää löysin ja jäin kyllä kerrasta koukkuun.

      Poista
  6. Mä olen ollut niin pihalla kaikesta, että olen missannut tuollaiset hölskypotut. Ne kuulostaa niin hyvältä, että pistän kokeiluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta tuntuu, etten oo juuri muuta sen jälkeen syönytkään, kuin salaattia ja hölskypottuja - kokeile!!!

      Mä lisäsin kermaviilitilkan lisäksi vielä vähän murustettua fetaa ja ai että, slurps!

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana