Sivut

perjantai 16. helmikuuta 2018

Loppuviikko vilahti mukavasti

Ystävänpäivänä käytiin kuopuksen kanssa kirpparikahvilamme bingossa. Minä voitin hannatädin kakkuja ja kuopus pannulapun. Teimme vaihtokaupat ja olimme molemmat tyytyväisiä. Eilen piti herätä viideltä katsomaan Suomen jääkiekkopeliä. Muuten en olympialaisia ole juuri jaksanut seurata. Kohta on viikon työt tehty, tänään karkaan katsomaan seuraavan jääkiekko-ottelun.

Poikkeuksellinen viikko siinä suhteessa, että oli töitä tiistaista perjantaihin, sisältäen mm. kuopuksen koululla e-kirjaopetusta. Onpas ihan hauskaa välillä tehdä jotain uutta. Koko kansa lukee e-kirja -kampanja jatkuu vielä reilun viikon. Oli ihanaa, kun koulut tarttuivat tarjoukseen. Kuopuksen opettaja on mainio näissä uusissa oppimisympäristöissä ja laitoin hänelle jo syksyllä viestiä tästä tulevasta tapahtumasta. Samaan syssyyn esittelin toisellekin luokalle heidän koulussaan miten e-kirjoja luetaan. Eilen kuulin, että lapset olivat innostuneet valtavasti ja lukeneet jo vaikka mitä! Vaikka me vanhemmat usein kaivataan sitä ihan fyysistä kirjaa, niin uudella sukupolvella on näemmä uudet kujeet. Yksi tunti on  vielä tulossa ensi viikolla täällä kirkonkylällä. Jospa näin tosiaan saisi vaikka niitä poikia(kin) innostettua lukemishommiin?


Kirjasta tietoa täältä


Täytyy koittaa omaakin vähän patistaa kirjojen pariin viikonvaihteen aikana. Minua odottaa kuvan kirja, joka vaikuttaa kuvauksen ja takakansitekstin perusteella varsin mielenkiintoiselta. Mitään erikoista ohjelmaa ei ole suunnitteilla, katsotaan mitä  tapahtuu ja minne nenä näyttää. Esikoinen pyörähtää tänään sen verran, että lainaa autoa yhden yön seudun verran. Aika kotikeskeinen alku siis, aavistelisin.

Mutta nyt, hyvää viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. Tulin jotenkin niin hyvälle mielelle tuosta alusta, pannulapun ja hanna-tädinkakkujen vaihtokaupasta :)
  E-kirjat on mulle edelleenkin mysteeri, mitä nyt ostin joululahjaksi lahjakortin eekirjakauppaan ihmiselle, joka niitä lukee. Tai jonku sellasen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tulin niin hyvälle tuulelle siitä vaihdosta, kuopus oli katellut mun väristä jotain ja valinta oli kyllä ihan nappiin osunut. Toivoteltiin hyvät ystävänpäivät kun vaihdettiin ja oltiin onnellisia.

   En mäkään e-kirjoja lukis, mutta jotkut vissiin viittii?

   Poista
 2. Kiitos Marjaana ystävänpäiväntervehdyksestä .. Oi kiitos kirjoitin ylös kirjasi ja otan kirjastosta .. voisin lukea myös E kirjana mutta ei viitsi tuhlata kuukaudessa 16 e ... kun saa ottaa kirjastosta ...

  VastaaPoista
 3. Luin otsikon väärin ja ihmettelin, että miten sä olet jo ehtinyt viikonlopun vilahduttaa mukavasti ;-)

  Hauskaa miten sopivasti nostitte toisillenne lahjat ystävänpäiväksi :). Ja hienoa, että olet tukemassa lukuintoilua. Nuorissa on toivo, ja varmasti myös E-kirjoissakin. Itselläni kirjat on vielä paperiversioita, mutta olen innostunut nyt kuuntelemaan podcasteja. Kuuntelen arkipäivisin innostavia tarinoita kun kävelen osan työmatkastani kotiin.

  Mä olen katsonut lähinnä lumilautailutaiteiluja ja juuri nyt freestylea. En tajua kuinka kovat hermot noilla laskijoilla oikein on.

  Oikein mahtavaa viikonloppua, toivottavasti mukana on jännittäviä lätkämatseja =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elien jo oli jännä matsi ja nyt - yllättäen - katotaan naisleijonia. Huomenna klassikko, Suomi-Ruotsi.

   Mä olen tosi vanhanaikainen ja luen itse vaan fyysisisä kirjoja, mutta toki työssä pysyy mukana näissä uusissakin jutuissa. E-kirjat vois tosiaan olla se juttu, jolla saatais nuoria lukemaan. Kuopuksen koululta on sellaset 8km kirjastolle joten aina tarvii kyydin vanhemmilta. Nää nuoret oli innoissaan just siitä, että löytyy lukemista ihan omalta puhelimelta!

   Meidän ystävänpäivä meni nappiin ja se oli kyllä aika liikuttavaakin. Tosin sitten kävi ilmi, että kuopuss ei kauheasti hannatädin pipareista tykännytkään. Se halusi tehdä niistä kaksi pakettia ja sitten vietiin kahdelle parhaalle kirkonkylän kaverille, vanhan luokan tyypeille, ystävänpäivätervehdyksenä. Nykyisiä koulukavereita oli muistettu jo koulupäivänä.

   Hei tässä on vielä viikonloppuna jäljellä, ehkä mä ehdin vielä vilauttaakin?
   ;-)

   Poista
 4. Hyvää viikonloppua sinne :) Kivat vaihtokaupat teitte :D

  VastaaPoista
 5. Jotenkin sopi paremmin niin päin ;-)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana