Sivut

tiistai 30. tammikuuta 2018

Esteitä on joskus tiellä kohtalon

Niin kuin vaikka Runebergin tortut ja laskiaispullat. Kun koittaa vähän keventää. Laskiaispullista en niin välitä, ja onnistuin olemaan sortumatta kun kävimme paikallisessa kirppari-kahvilassa. Kuopus sai omansa, mutta minä olin tiukkana. Sitten käväisin paikallislehdessä hoitamassa pari hommaa. Kuinkas ollakaan, toinen siellä vieraillut asiakas kaivoi kassistaan leivospaketin minullekin.


Noo, eivätkös kaikki "asiantuntijat" sano, ettei saa olla liian tiukkana ja kieltäytyä kaikesta? Se painonhallinta ja terveellisemmät elämäntavat kun ovat pidemmän ajan projekteja. Ehkä jopa loppuelämän?

Ja ainahan tuolla kuvan aterialla voi korvata päivällisen ... eikös totta. (No ei...)

Jäin vain miettimään, että jos roolit olisivat olleet toisin päin, se toinen asiakas olisi ollut nainen ja minä mies, olisko ollut soveliasta tarjota torttua?

16 kommenttia:

 1. Ei olis ollu soveliasta, eikä varsinkaan piparia olis saanu tarjota!

  Mie taas ohitan sujuvasti ruuneperin sahajauhotortut, mutta laskiaispullan syön millon vain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistelinkin, että sulla meni nää ihan toisinpäin.

   Joo ei piparia eikä torttua, siitä me ollaan yhtä mieltä ;-)

   Poista
  2. Totta puhuen kai niitä vois tarjota mutta kun on niin kaino *punastuu*

   Poista
 2. Ajatella miten tarkkana pitääkään nykypäivänä olla; kuka tarjoaa torttua ja piparia kenellekin. Ei ole ihan sama sekään.

  Parempi siis tarjota pullaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja siitäkin sitten varmaan joku vetää rusinan nenään kun on pullamössösukupolvi ja senkin vois tulkita vittuiluksi ;-)

   Poista
 3. Torttua hyvinkin voisi tarjota, toki pitäisi vähän silmäillä kenelle ;)

  Mä söin tänään tiramisua, vaikka piti vähentää hiilareita. Toisaalta söin kevyen salaattilounaan juuri siksi, että tiesin meneväni syömään illalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle käy usein niin, että kun olen syönyt pelkän salaattilounaan, koen ansainneeni vähän herkkuja. Näin niitä kiloja pääsi kertymään.

   Mutta tiramisu (tai Runebergintorttu) silloin tällöin ei kyllä haittaa!!!

   Poista
 4. Minä en ole mikään asiantuntija (paitsi tietysti oman elämäni erityis-), mutta/ja en usko mihinkään ehdottomuuksiin enkä kieltoihin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä! Joskus pitää olla herkkua elämässä. Sitä vissiin sanotaan, että tahdonvoima on kuin kuminauha - joskus se väistämättä katkeaa. Joten ei kannata venyttää liiaksi ;-)

   Poista
 5. Olen sitä mieltä, että jollei allergiat tai muut estä, niin sopivasti vähän kaikkea on aika hyvä juttu. No tuo ajatuskuvio kyllä näkyy lantiolla, kun mun sopivasti on levinnyt. Mutta runebergintortun syön milloin tahansa, laskiaispullasta en oikein välitä, paitsi jos pulla on itsetehty.

  Kyllä runous ja ruokailu täytyisi nostaa taas kunniaan, piparia voi tarjota ja puutarhaankin kutsua. Joillain menee aivan kummallisista asioista herne nenään ;-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa, puutarhanhoitoa ... hih ;-)

   Juup, minä mietin, että kun kerran vein samaiseen lehteen paikallisia luomumunia, niin oliskohan se ollut sopimatonta, jos olisin ollut mies ja toimittajat ovat naisia.

   Mut joo lanteilla näkyy että on nautittu, mutta saa kai se näkyäkin, ja ikä ja lapset?

   Poista
  2. ollessasi nainen se oli solidaarista, eikös ;-)

   Poista
 6. Olen enemmän laskiaispulla tyyppi kuin Runerbergtorttu. Laskiaispulla pitää kyllä saada hillolla eikä mantelimassalla. Eikä siinä ole mitään ihmeellistä, jos nainen torttua tarjoaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä söin eilen kylässä itsetehdyn laskiaispullan ja oli se kyllä hyvä. Nyt on kiintiö täynnä, molempien suhteen!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana