Sivut

lauantai 23. joulukuuta 2017

Pakottava tarve tonttuilla

Juuri äsken se tapahtui:
tuli ihan pakottava tarve tehdä lumiukkotonttu, kas tässä hän on

nyt kelpaa sen virallisenkin joulun tulla!

Mutta on tämä meidän epävirallinenkin joulu ollut aivan ihana. Ensin oltiin kuopuksen kanssa aivan rauhassa kotona joulutunnelmissa. Sitten joku kumma sai minut vilkaisemaan netistä puhelinta johon kuopus on säästänyt koko syksyn, ja joka joululahjaksi oli luvattu, tosin tarkoitus oli ostaa se vasta alennusmyynnistä vuoden vaihteessa. No, alet näköjään alkavat nykyisin jo ennen joulua, joten tekstasin esikoiselle, että olisiko meille teknisenä tukena ja vielä autokuskinakin keskustan ruuhkissa ruokapalkalla. Hän suostui.

Niinpä meidän taloudesta löytyi ikionnellinen poika, jolla on uusi puhelin. Vietimme siis "aattoiltapäivän" esikoisen luona kaupungissa ja vasta illansuussa palasimme kotiin. Kävimme hautausmaalla ja saunoimme vihdan (!) kanssa. Oikein onnistunut joulu, ja vieläpä yllättäen kolmisin. 

Pieni mies ja puhelin lähtivät tänään viettämään isän suvun kanssa joulua ja isompi mies kotiutui tänne "kotikotiin". Jouluruoat on hankittu, esikoinen toi muassaan viiniä - mikä ihana aikuinen ele - ja tässähän voi jo pikku hiljaa orientoitua ottoon numero kaksi!

16 kommenttia:

 1. Hitsi miten hieno lumitonttu! Mietin just, menisinkö tekeen vielä lumilyhdyn, mutta jos teenkin tontun...
  Hauskaa joulua numero kaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee tonttu ja meidän tontut voi sitten olla kavereita - joooooo!!!

   Ja sinne kans, hauskaa joulua (numero yksi) <3

   Poista
  2. Siis ihan kummaa: sääennusteessa ja myös havaituissa (tosin 25 km:n päässä) lämpötiloissa oli koko illan yöhön asti plusasteita, mutta meillä oli PAKKASTA eikä tullu lumipalloja!

   Poista
  3. No siis meilläkin oli ihan hassu tuo lumitilanne, päällimmäinen kerros oli nuoskalunta mutta ihan sitten heti siinä alla pakkaslunta, on ollu ihan siinä rajalla että muu ei ole "sulanut" nuoskaksi.

   Poista
  4. Mutta pääasia, että sai pienen tontun tehtyä ;-)

   Poista
 2. Hieno on tonttu :)

  Kiva, että puhelin oli jo saatavilla <3

  Mä arvelen, että joulut helpottuu lasten kasvaessa :P Aion omilleni sanoa sitten joskus, että meille ei tartte tulla aattona (menköövät miniöiden luo) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on ihana kun esikoinen tuli mutta saa sekin mennä miniälle jos joskus haluaa - I feel you!

   Poista
 3. Juuri totesin, että 30 vuoden aikana on jouluperinteet muuttuneet moneen kertaan ja taas on joulu, kun on perinteiden muuttumisen aika.
  Toisaalta se on haikeaa, mutta toisaalta se tuntuu hyvältä - elämä kulkee kulkuaan ja jatkaa matkaansa <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se menee, perinteet muuttuu, uudistuu ja jalostuu. Voi olla vaikeaa ja haikeaa, mutta näin se taitaa vaan mennä?

   Joka tapauksessa oikein ihanaa joulua teille <3

   Poista
 4. Hieno tonttu:) Olipas teillä kiva päivä ja hyvä että sopiva puhelin löytyi. Tuo saunominen vihdan kanssa..kuulosti niin rentouttavalta ja se ihana koivun tuoksu..Ah:) Hyvää ja rauhaisaa joulun aikaa sinne teille❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se koivun tuoksu, todellakin❤
   Tänään on uusi otos, aika ihanaa!

   Rauhaisaa aattoa sinne!

   Poista
 5. Mahtava lumitonttu!
  Teillä meni kaikki sitten ihan nappiin, kun saitte olla yhdessä ja lahjatkin olivat erittäin odotetut :) Saunominenkin vielä, oih miten ihanaa.

  Leppoisaa loman jatkoa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Birgitta, toivottavasti teillä on myös ollut onnistunut joulu❤

   Poista
  2. Meillä oli kanssa kaksi joulua, joten meni tuplana ja oikein hauskasti. Tosin siipalle nousi kova kuume toissapäivänä, ja nyt ollaan hissuteltu oikein urakalla.

   Poista
  3. Oi voi, jatkakaa hissuttelua ja pikaista paranemista sinne siipalle!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana