Sivut


maanantai 25. joulukuuta 2017

Oisko se joulu nyt tässä?

Meillä on kyllä ollut mainio(t) joulu(t). Toisin kuin monia muita yksinhuoltajaäitejä, minua ei rassaa ollenkaan se, että vuorottelemme joulut kuopuksen isän kanssa. Olen kokenut sen vain järjestelykysymykseksi - kuten nytkin. Joulua vietettiin kuopuksen kanssa perjantaina ja virallista, oikeaa aattoa sitten taas esikoisen kanssa kahden. Joulumieli oli molemmissa ja molemmilla, joten se kai se tärkeintä on?




Isomman kanssa oli oivallista loikoilla, jutustella ja mutustella milloin mitäkin herkkuja. Suolaista ja makeaa vuoron perään. Hautausmaalla kävimme jälleen ja saunassa. Vihta on täysin palvellut ja puput saavat sen uudenvuoden herkuksi. Kätevää!

Tänään kävivät äitini ja hänen miehensä perinteisellä joulupäivän päivällisellä. Menu ei koskaan ole perinteinen, laatikot syön vasta tapanina ja jouluaattona meillä syödään vain riisipuuro. Nyt oli pöydässä punakaali-fetasalaattia, leipäpilkkujuustoa viikunahillon kera sekä lohi-limelasagnea. Jälkkäriksi piparkakku-rahkajälkkäri, karpaloiden sijasta kuitenkin puolukoita. Nam!

Oli maistuvaa ja oli leppoisaa. Nyt on talo hiljentynyt, esikoinen lähti kimpsuineen ja kampsuineen vieraiden kyydillä kohti omaa kotia. Minä rauhoitun ja lepään ja ehkä jossain vaiheessa alan orientoitua kolmen päivän työrupeamaan ennen varsinaista lomaani.

Ihana joulu, ihanat ystävät, ihanat sukulaiset, ihanat lapset 💗 

12 kommenttia:

  1. voi miten hyvä naminamia on teillä ... on tosiaan aika rauhallista ja minulla on sinulle yksi kysymys kun voit auttaa -siis kirjoitta jotakin uuta ja kiinnostavaa kirjaa, mitä voisin lainatta kirjastosta ja lukea , on niin pakottava halu lukee jotakin kivaa . Sinä osat esitellä kirjoja paremmin kun joku muu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Nata, mitähän mä keksisin sulle?

      Tuli ekana mieleen kaksi pientä kirjaa: Mies, joka istutti puita ja Suutelen postinkantajaa. Mutta kerro mulle mitä sä olet viimeksi lukenut, sellaista, josta olet oikein kovasti tykännyt. Sitten voin suositella jotain samanlaista?

      Ihanaa joulun jatkoa!

      Poista
    2. Marjaana, viimeks olen lukenut eestiläisiä elämänkirjoja ja siis jännäreitä. myös rakkaustarinat kiinnosta. mutta haluan lukea jotakin ihan uutta vasta kirjoitettua ... kiitos sinulle , heti kun kirjasto aukea menen hakemaan Hyvää uutta vuotta rakas ystäväiseni

      Poista
    3. Tuo Suutelen postinkantajaa on ihana, joskin erilainen "rakkaustarina", toivottavasti löydät sen.

      Oikein hyvää vuotta 2018 sulle Nata <3

      Poista
  2. Ihanaa että sullakin oli ihanaa! Mie illalla nukkumaan mennessäni ajattelin niitä lapsia, joiden vanhemmat juopottelee, meluaa ja tappelee, ja halasin mielessäni niitä. Sitten mietin, halaanko oikeasti pientä itseäni...

    Piparkakku-rahkajälkkäri kuulostaa oivalliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se OLI hyvää - ja helppo!

      Ja mä olen sitä mieltä, että välillä pitäiskin halata pientä itseään, varsinkin, kun ei oo tullut silloin aikoinaan tarpeeksi halatuksi <3

      Onneks ei oo sellaisia jouluja enää!

      Poista
  3. Kyllä nautittiin sekä ruoista että seurasta.
    Kiitos <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onpa ihana kuulla <3

      Ja poika pääsi kotiin asti kasseineen. Meillä oli ihana joulu!

      Poista
  4. Oli sinulla kyllä niin ihanat joulut, että nyt jaksaa muutaman päivän sitä arkeakin. Sitten sinulla onkin taas loma! Minä tässä mietin, että mitkä päivät pidän vapaina ja lähden viemään esikoista pohjoiseen, jotta saa viimeisen (?) keväänsä alkuun ja homman lopultakin pakettiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavia lomapäiviä sulle <3

      Mä luulen, että saan hommat tehtyä näissä kahdessa päivässä ja aloitan lomani jo huomisen iltavuoron jälkeen ;-)

      Poista
  5. Hyvältä kuulostaa! Muutama päivä menee vaikka kepin nokassa kun on se tieto, että loma alkaa...Eikö?
    Tsemppiä silti, jos on tarpeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Helmi,
      kyllä tää menee, mä taidan päästä jo huomisen iltavuoron jälkeen lomalle, on hommat niin hyvällä mallilla ja plussia saldossa sen verran!

      Mainiota loppuvuotta ja parempaa ens vuotta <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana