Sivut

perjantai 19. toukokuuta 2017

Luonnosta vieraantuneet

Olimme vanhempainyhdistyksen kanssa kuopuksen koululla luontopäivässä pitämässä paria rastia. Yhdessä tutustuimme linnunpönttöön ja ripustimme sen. Tai ne. Ja rekisteröimme. Heti oli kiinnostuneita asuntonäytöllä:
Lapset ovat kyllä hulvattomia. 


Arvaatteko mitkä linnut pesii tällasiin pönttöihin? Ei taida ihan lokki mahtua... 
- Oisko pulu?
- Kirjolohi? (Ei, aika lähellä kuitenkin, kirjosieppo...)


Tiedättekö miks tässä reiän ympärillä on tää metalli?
- Ettei ne saa tikkuja?
*tirsk*

No, eipä minussakaan hurraamista ole. Menin seuraavana aamuna vielä paikalle kiinnittämään pöntöt varmasti naruilla kiinni. Ajatuksissani laitoin normaalit työvaatteet ja sellaiset kengät, joilla ei todellakaan kiipeillä tikkaille ilman vaaraa putoamisesta, nilkan taittumisesta tai molemmista. Kipusin siis sukkasillani, halasin puita ts kiinnitin naruja puiden ja pönttöjen ympärille niin, että kaula-aukosta meni koivun"kuorta" tissiliivienkin sisään. Tukassa oli vielä 10 minuuttia lähdön jälkeen jäkälää. Myyjä kaupassa huomautti, että toi sun "hiuskoriste" on ihan mielenkiintoinen. Just!

P.s. Kuopus ei ole luonnosta vieraantunut vaan suloinen. Tänään kävelimme bussipysäkille (lähti isälleen) ja hän varoi kotiloita ja matoja. Yhden matosen päälle arveli astuneensa ja toisteli monta kertaa: Toivottavasti se oli oksa. Anteeksi mato. Viaton matoparka...


***

Niin, ja ne esikoisen yo-kokeiden tulokset, joihin kokelas itse ei sivumennen sanoen ollut ihan tyytyväinen: LEMMMM. Minä olen. Tyytyväinen ja ylpeä!

16 kommenttia:

 1. Minä en noista yo-tuloksista oikein mitään ymmärrä, mutta jos noilla pääsee suoraan opiskelemaan sinne minne haluaa, niin se on loistavaa!
  Mutta toisaalta, kyllähän sen ymmärtää, jos on omasta mielestään tehnyt enemmän työtä kuin mitä on saanut tulokseksi, niin..Uskon harmituksen kuitenkin häviävän pian, kun lakki on päässä ja ylpeä äiti vieressä saa olla juhlien keskipiste <3

  Ja nyt sulla on jo mietittynä, minkälaisen hiuskoristeen juhliin laitat, on sekin murhe pyyhittynä listasta ;) Alkaa olla juhlat juhlakalua ja vieraita vaille valmiit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi, tosiaan, täähän helpottaa kummasti juhlastressiä ;-)

   Jep, opiskelupaikka heltiää noilla tuloksilla (laudaturilla ja eximialla pääsee suoraan matemaattisia aineita lukemaan) joten se pääsykoestressi on nyt sitten ohitettu. Eiköhän se pettymys laimene tässä parissa viikossa ja juhlitaan sitten iloisin mielin!

   Poista
 2. No voi kirjolohi :D Hyvin tiedetty kyllä, mitä nyt vähän väärin muisti.

  Nyt on varmaan pöntöille tarvekin, kun ne kirjolohet sieppaa talitintiltä pesäpöntöt röyhkeesti.

  Vai ei ollu poika tyytyväinen, vaikka on neljän ämmän ylioppilas! Mutta toisaalta ihan hyvä, että ei tyydy vähään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neljä ämmää - heh, enpä ajatellut tuota siltä kannalta ;-)

   Joo kirjolohet siellä parveili ja tosiaan sinitiaiset. Saa nähdä kuka keriää ensin.

   Poista
  2. Hän on oppinut tämän vanhan sanonnan "suomalaisen miehen sydämeen ei mahdu kahta (tässä tapauksessa neljää) ämmää"

   Poista
  3. Mä tuossa kylillä kävellessäni ajattelin kuule ihan samaa ;-)

   Poista
 3. Vau, miten hienot yo-tulokset! Onnea kovasti :D
  Meillä ei ole nähty kirjolohia pöntöillä, teillä on siellä ihan uusia lajeja, heh heh. Ja ekologiset korut on kannatettavia, vaikka puseron sisältä niitä on vähän vaikea nähdä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NO näkyvät ekologiset "korut" oli tukassa, niitä liivien sisäisiä en sentään kellekään esitellyt ;-)

   Kokelas itse olisi toivonut parempaa, mutta ehkä se asettuu ja tänään oli jo nähtävissä, että on ihan tyytyväinen ainakin opiskelupaikkaan!

   Poista
 4. Juttukin oli niin kiva - sietää olla erittäin ylpeä sekä pojasta että hienosta yo-tuloksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä kyllä oon ja toivon, että se itsekin pian asettuu arvostamaan sitä, että on opiskelupaikka (mieleinen sellainen) plakkarissa jne.

   <3

   Poista
 5. Hiuskoriste oli ainakin täyttä luomua :)

  Meillä myös ylioppilas oli hiukan pettynyt, kirjaimet täällä olivat LEMMCC (kaksi viimeistä äikkä ja saksa..), minusta oikein hyvä tulos kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tänä vuonna oli vissiin sitten jotain ilmassa, koska samansuuntaiset kokemukset ja kirjoitukset.

   Oppivat varmasti ajan kanssa olemaan itsekin ylpeitä, ja me äidit ollaan jo sitä ennen ;-)

   Poista
 6. Ja mistähän tuossa kirjainjoukossa oli tyytymätön. Kerro nyt sille pojalle, että nauttii. Hän saa opiskelupaikan ja sen jälkeen kukaan ei oikeasti tuijota hänen arvosanojaan. Tuo on aivan loistava!
  Ihania nuo lapset luonnossa ja kyllä mä sielun silmilläni näin sinutkin niitä puita halaamassa ja jäkälää hiuksissa kylällä kulkemassa. Olisit sanonut myyjälle, että tämä on ihan viimeistä huutoa muodin maailmassa. Meitä vanhempiahan aina kutsutaan jäkäliksi!
  Olkaa kaikki nyt oikeasti ylpeitä noin upeasta tuloksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis halunnut enemmän älliä ;-)

   Mut alkaa tosiaan vähän kallistua sille kannalle, että ehkä tää oli ihan riittävän hyvä tulos kun sillä kuitenkin sai juuri sen opiskelupaikan jota halusi.

   Mä nautin siitä luontopäivästä ja lapset kans nautti. Onkohan se vähän harvinaista herkkua jo nykylapsille?

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana