Sivut

maanantai 6. maaliskuuta 2017

Niin kauas kuin silmä kantaa

No niin, tänään kävimme kuin kävimmekin pääkaupungissa. Mitään ihmeellistä ei ollut suunnitelmissa, muutama tuliainen ja vapaata maleksimista, oleilua, kahvittelua ja syömistä. Näissä kaikissa onnistuimme vallan mainiosti.
Täällä on karnevaaliaika, mutta emme ole tällä kertaa käyneet katsomassa kulkuetta tai esityksiä. Edellisellä reissulla saimme riittämiin sitä laatua, minä jopa ikuiset traumat Maija/Matti Mehiläisestä... Hienoja hiekkaveistoksia tosin on nähdy monessakin paikassa.


Tein muuten tässä viikon kuluessa mielenkiintoisen huomion homeasiasta: pärjään täällä varsin vähällä lääkityksellä. Tiedän muutamia altistuneita, jotka lähtevät nimen omaan Kanarialle tervehtymään ja ymmärrän nyt täysin sen. Suolapitoinen meri-ilma tekee hyvää astmaattisille keuhkoille ja kuuma ja kuiva ilma taasen ei suosi homekasvustoa. En muista, milloin viimeksi olisin ollut missään (muualla kuin omassa kodissa) näin oireettomana! Aika ihanaa!

Tuo yllä oleva oli ihan pakko kuvata RH:lle  ja alla oleva itselle ja Puskissalle. Se on biblioteca publica:

Tuo valkoinen talo tuossa liikennemerkin
oikealla puolella...


Illalla söimme paikallisella aukiolla Erittäin Hyvää meriahventa. nam. Huomenna ehkä kalastajakylään ja lisää tuoretta kalaherkkua.

... to be continued...

12 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Tuo hiekkaveistos on todella upea. Hienoa, että siellä ei homeet vaivaa. Oletko muuten täällä Suomessa kokeillut noita suolahuoneita? Niistä voisi olla apua täällä, jos kerran sielläkin meri-ilmasto vaikuttaa noin hyvin. On mahtavaa, että välillä tuntee olevansa terve.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aika uskomaaton tunne kyllä!!! Olen käynyt suolahuoneessa, mutta siellä pitäisi varmaan asua, että vaikutus olisi yhtä vahva ;-)

   Poista
 2. Oi kiitos! Ale-Hop :)
  Onko siellä kirjasto ilmainen kansalaisille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin että hop hop vaan rahoja tuhlaamaan aleen?

   Mä lueskelin niiden espanjankielisiä sivuja mutta en tullut maksujen suhteen hullua hurskaammaksi. Laina-ajat on ainakin lyhemmät kun meillä ;-)

   Poista
  2. Ja sun takia nyt sitten korvamatona on Kesäpäivä Kangasalla :D

   Poista
  3. No tota mä en keksinytkään, kun koitin näitä otsikon biisejä muistella. Tuo on oikeasti napattu Irwinin Las Palmas -kappaleesta ;-)

   Poista
 3. Teitkö edes ekskursion kirjastoon? :)

  Äitini ystäväpariskunnan mies kärsi astamsta ja muuttivat sen vuoksi talviksi Espanjaan, siellä hänellä ei ollut ongelmaa (Fuengirolassa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei edes sitä ;-)
   Bussin ikkunasta vaan kuvasin.

   JOtkut ovat saaneet Espanjassakin homeoireita, kun on välillä aika kosteaa siellä ja asunnot sitten kans. Kanarialla on kuivempaa joten tää on varmaan varmempi kohde homealtistuneelle, mutta astmaatikko toki nauttii meren kuin meren läheisyydestä.

   Mun oma suosikki olis kyllä Kreikka, mutta siellä talvi on liian kylmä. Harmi!!!

   Poista
  2. Mä muuttaisin mielelläni Havaijille :P

   Poista
  3. Lämmintä sielläkin ;-)
   Mutta mies ei muuta?

   Poista
 4. Jotenkin käsittämätöntä, miten hienosta hiekasta voi saada aikaan niin yksityiskohtaisia veistoksia.
  Mmm....tuoretta kalaherkkua. Voi, nauti nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vettähän ne käyttää apuna, mutta silti!!!

   Tänään taas tuoretta kalaa (tosin esikoisen lautaselta kun mun piti ottaa juuuustoa ;-) - mä nautin <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana