Sivut

maanantai 20. maaliskuuta 2017

Mukavaa viikkoa

Piti ottaa rauhallisesti koko viikonloppu, mutta kun kuopukselle tuli kaveri (=oli poissa jaloista) ja aurinko paistoi niin paljastavasti, päädyin siivoamaan sunnuntaina. Ja on sitä kyllä sitten aivan mahtava olo kun on saanut matot ulos, lattiat pestyä ja muutenkin siistittyä paikkoja. Sen päälle vielä laitoin ruokaa ja istuttiin pitkästä aikaa kolmisin syömään - on vähän ollut reissua itse kullakin ja aikataulut erilaiset. Nyt oli mukava porukassa syödä. On ihanaa, kun pojat kasvaa ja erilaisia ruokia alkaa mennä molemmille. Tällä kertaa oli pinaattilettuja (eines, mutta luomu), keitettyjä perunoita kuopukselle voin ja meille esikoisen kanssa kanariansaarten mojo-kastikkeen kera. Lisukkeena fetasalaattia; tästä olen ylpeä, kun molemmat pojat ovat sitä oppineet syömään. 
Jälkkärikahveilla teki sitten - tietysti - mieli jotain herkkua palkkioksi uurastuksesta. Olen koittanut vähän loman jälkeen keventää, niinpä kokeilin "somehittiä", lakritsitaateleita. En kylläkään ostanut niitä valmiina vaan dippasin ihan itse taatelin lakritsijauheeseen. Helppo, nopea ja suht terveellinen herkku, eikä näitä todellakaan voi syödä määräänsä enempää.

Mukavaa viikkoa, herkuilla tai ilman!

8 kommenttia:

 1. Nyt onkin tullut salmiakin ja lakritsin uusi tuleminen, kun on useita eri suklaitakin missä niitä on, ja niitä suklaalakukuulia ja nyt taateleita. Mie en oo kyllä niitä oppinu syömään, ne jää pyöriin suuhun, mutta Lidlin suklaa, missä on jotain salmiakkirakeita, on muodostunut herkuksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mähän jäin vasta koukkuun niihin salmiakki-lakritsi-valkosulkaapallereoihin
   (oi miksi mä nyt muistin niiden olemassaolon? ;-)
   - eli joo, kaikenlaista uutta on tällä saralla selvästi nyt!

   Poista
 2. Lakritsitaateli? Saako niitä jostain ihan valmiinakin? AM on nimittäin "hurahtanut" taateliin, siis syö sitä juurikin karkin korvikkeena, kun tekee mieli makeata.

  Voi kun meilläkin iskisi tuo siivousinspis - meillä todella pitäisi piiskata matot ja vaikka mitä, vaikkei ne ressukat mitään pahaa ole tehneetkään, mitä nyt vähän pölyjä keränneet... Suursiivous olisi tosiaan paikallaan. Vapaaehtoisia? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa vissiin ainakin K-ryhmän kaupoista - mutta tää on kyllä helppo herkku itekin tehdä. Ja taatelit ihan sinällään on mullekin kelvannut karkin korvikkeena, samoin kuin kuivatut aprikoosit.

   Meillä ei oo hävettävän pitkään aikaan iskenyt ja silloin kun se tulee, on oltava valppaana ;-) Siis inspiraatio, makenahimo nyt vierailee tämän tästä!!!

   Poista
 3. Mä en onneksi tykkää taateleista, mutta sen sijaan taaskin on salmiakkisuklaamanteleita kotona odottamassa.. Niitä lakritsamanteleita pitäisi tehdä taas.

  VastaaPoista
 4. Sulla olikin ahkera sunnuntai. Mä imuroin ja järjestelin paikkoja lauantaina ennen kuin lähdin kuopukseni kanssa kauppakierrokselle. Miten se lapsi voikin rakastaa vaatteiden ostoa, kun mä en voi sietää? No, hyvä äiti kiertää kaupasta toiseen. Ja pikkutakki ostettiin. Tämä nuorimies on aina tyylikäs.
  Minä en myöskään pidä taateleista, kun ei tuo edellinenkään kommentoija. Mutta ajattelin, että voisikohan viikunoita dipata lakritsijauheeseen. Miksi ei?
  Täällä on tänään kosteaa ja sumuista, joten tällä mennään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaateostokset, ääh. Mäkään en viihdy, mutta onneks molemmat lapset on samanlaisia. Hirmu nopeesti sisään, täsmäostokset ja ulos ;-)

   Varmaan viikunatkin kävis, miksei!!!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana