Sivut

maanantai 13. maaliskuuta 2017

Kylmästä lämpimään

Mietin pitkään tämän postauksen kirjoittamista, kertaalleen jo julkaisin ja poistin. Vähän muuttelin, mutta tulin siihen tulokseen, että teen sen sittenkin. Tämä on osa minun elämääni ja sellaisena sitä teille tarjoilen. Toki nykyään pakostakin vähän vähemmän, sensuroiden ja ympäripyöreämmin, mutta kuitenkin.

En ole pitkään aikaan voinut niin hyvin kuin reissussa.

Tämä oli sellainen oivallus, joka yhtä aikaa sattui ja tuntui hyvältä.

Se oli myös syy lähteä reissuun, vaikka rahatilanne on mikä on. Saada itseään vähän parempaan kuntoon.

Olisi ihanaa, jos elämä olisi normaalistikin sellaista: ei saisi oireita joka paikassa. Pärjäisi vähemmillä lääkkeillä. Heräisi virkistyneenä, ei tukossa, ei tarvitsisi miettiä, että jaksaako kroppa tänään tämän ja tuon menon. Jätänkö välistä keskiviikon vai torstain kokouksen tai palaverin. Koska elimistö nyt vaan ei kestä.

Reissussa kesti. Kanariansaarilla on niin kuivaa. Suolapitoinen meri-ilma helli myös keuhkoja. Voisin jopa jaksaa taas kävellä, kohottaa kuntoa. Tiedän, että monet altistuneet pakenevat sinne joko aika ajoin tai kokonaan. Ns. homepakolaisia.


Siellä se siintää, meri ja aurinko!


Kotiin palattua nenä taas on sellainen kuin aina, limakalvot kovilla. Sulava lumi paljastaa luonnonhomeet. Olo ei ole järin hehkeä. Nyt se tuntuu hetkellisesti tavanomaista hankalammalta ja raskaammalta, kun on kokemus jostain muusta. Paremmasta.

Toisaalta on lohdullista tietää, että jos olo oikein huonoksi menee, minulla on tiedossa tapa ja paikka, jolla toivun. Aina on vaihtoehto. Toivoa paremmasta.

En ole koskaan suunnitellut tosissani Suomesta poismuuttamista, mutta jos jossain vaiheessa se terveyden vuoksi olisi pakko tehdä, kai sitä sitten vaan sopeutuisi. Minun unelmapaikkani olisi Kreikka, mutta siellä ei ole tarpeeksi kuivaa ympäri vuoden. Kanarialla on. 

Onkohan minulla eläkepäivillä mökki Suomessa jossa vietän kesät ja keväitä ja syksyjä ja talveksi sitten palaisin lämpimään?

Mistä sitä tietää!

12 kommenttia:

 1. Niin, onhan se vaihtoehto sekin. Joskus kummallisia ja odottamattomia tapahtuu.
  On paljon kuormittavampaa elää tavallista elämää, kun joutuu miettimään mihin pystyy ja mitä jaksaa. Ja joutua selittelemään kun ei kykene sinkoilemaan paikasta toiseen. Jaksamista toivottelen ja lähetän tietynlaista vertaistukea ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sä tiedän tän jaksamisjutun vähän toista kautta. Joskus ei vaan pysty, seuraavana päivänä, mihinkään. Tai illalla...

   Mä en haluis muuttaa ulkomaille, mutta tavallaan toki olis houkuttelevaa elää oireettomana. Mutta siihen ei olla vielä menossa, kunhan pohdiskelen.

   Poista
 2. Niin samat ajatukset! Jokseenkin turhauttavaa tehdä töitä ympäristössä, jonka tietää pahaksi itselleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep... ja sitten mun tapauksessa kun palkalla ei vielä elä... mutta joo, näillä mennään!

   Poista
  2. Hiukan asiaan liittyvä uutinen, jonka tänään bongasin:

   http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/3435785/Hometaloihin+loytyi+ratkaisu

   Poista
 3. Ihana lukea kaikki välistä jääneet postaukset, että olette turvallisesti kotona, kuopuskin ja kaikki on hyvin. Tuo on kyllä kurjaa, että tuo sinun terveydentilasi palasi heti kurjaan olotilaan, kun palasit tänne. Mutta totta on, että homeet ja siitepölyt aloittivat taas jo kautensa täällä. Meillä on niin kuraista ja likaista, että tämän ajan yli voisin ilomielin hypätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää talvi on ollut ihan kauhea(n kostea) ja kevät tulee näemmä erityisen aikaisin...

   Mutta täällä ollaan, koko porukka koolla ja sillei ;-)

   Mukavaa oloa sinne kuraisista koiran koivista huolimatta!

   Poista
 4. Tulihan se sieltä kumminkin :) vilauksen näin jo edellisellä kerralla...
  Miten olis Etelä-Italia? Siinähän se möllöttää Kreikan vieressä meren sylissä. Voisin tulla mukaan sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekään ei taida olla tarpeeks kuiva mutta olisin valmis koittamaan jos seuraa ois tarjolla ;-)

   Joo, mä vähän emmin, kun aina se omasta terveydentilasta kertominen on vähän sellasta ja tällasta...

   Poista
 5. Jos olo jossain muualla on parempi, niin silloin on turha miettiä mitä muut ajattelee. Terveys on niin iso asia ihmiselle, ettei sitä tajua muut kuin vasta oman notkahtamisen seurauksena. Sittenkin jokaisella on omat tuntemuksensa, joita toiset ei voi tietää.

  Kesämökki täällä ja koti talvisin kuivassa ilmanalassa olisi varmasti ihana yhtälö. Missäköhän se tuntematon rikas amerikansukulainen oikein piileskelee ;-)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tiedä, mutta ehkä se soittelee tässä joskus? Paitsi että sen rahoilla rakennuttaisin hirsitalon enkä muuttaisi ulkomaille ;-)

   Mut joo, kiitos ihana Birgitta <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana