Sivut

keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Pieni sininen mies

Sisäilmasairaiden Käypä hoito -suosituksista on ollut julkisuudessa kiitettävästi puhetta viime päivinä. En nyt ota niihin kantaa vaan jaan kanssanne Terve Sisäilma ry:n facebook -sivuilta löytämäni kuvan. Joskus lääkärillä - sisäilmasairauksista valittaessa - tuntuu, että puhumme ihan eri kieltä:


Kuva täältä.                                                        © Pertti Jarla


Kiitos ja anteeksi. 

Minulla lienee täten todistetusti huono huumorintaju.

Tänä aamuna repesin, kun kuopus vetäisi takista hupun päähänsä ja totesi matalalla äänellä: I want to be a mysterious man!

8 kommenttia:

 1. Tuo on niin totta! Mutta harvemmin lääkäri myöntää, ettei tule mitään tai ettei ymmärrä, vaan jyrää oman näkemyksensä läpi vastaanottoajan puitteissa. Selkäsärkypotilas löytää sitten itsensä päihdehuollon vastaanotolta tmv.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin nuo sisäilma-asiat on niin monimutkaisia, että ymmärränkin, etten tule kuulluksi, mutta ärsyttäähän se, että itse tunnun välillä tietävän näistä asioista lääkäriäni enemmän!

   Poista
 2. Mun mielestä välillä on joka lääkärissä tuo sama ongelma. Puhumme ihan eri kieltä. Lääkäri kieltää mun olevan sairas, vaikka selvästi tunnun, etten ole kunnossa. Inhottaa saada sellainen yleinen valittajan maine. Meidän työterveyslääkärille en nimittäin ole koskaan niin sairas, että saisin sairaslomaa. Niinpä käyn nykyisin yleensä muiden vastaanotolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eilen just juteltiin työmaalla siitä ajatuksesta, että työterveyslääkäriltä on vaikeampi saada sairaslomaa - että olisi työnanantajan asialla. Meidän työterveyteen ei voi mennä kuin työperäisten vaivojen kanssa joten sellaista vertailupintaa ei ole.

   Poista
  2. Mun ex-työpaikan lääkäri on sellasessa maineessa, ettei se anna saikkua, ja kun vielä tuli se uusi metodi, että pitää järjestää kevyempää työtä, mitä sairas voi tehdä, niin sille ei tarvi antaakaan. Tyyliin "jos on jalka paketissa, voi tehdä istumatyötä käsillä".

   Kuulin juuri, että pomomies oli saanut 6 viikkoa sairaslomaa kipeän varpaan takia (pelkkää istumatyötä) mutta kätensä murtanut, raskasta työtä tehnyt nainen ei päivääkään. Mitään kevyempää työtä sille muka löytynyt, siellä koitti omia normaaleja töitään kipsi kädessä sitten hoitaa. Ja tämä tarina on tapahtumia läheltä seuranneen, luotettavan ihmisen kertomaa.

   Poista
 3. Ne Käypä hoito-ohjeet oli ihan silkaa diipadaapaa, kun luin ne läpi. Hyvin savolaiset; voipi olla tai voipi olla olematta.

  Toi on yks mun suosikki-fingerporeista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voe tokkiisa, vastuu jää kuulijalle/lukijalle ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana