Sivut

keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Kunnioita lähimmäistäsi

ja banaanikärpäsiä.


Tämä on sytöy jo kauan aikaa sitten,
mutta näytti niin hauskalta, että pääsi kuvituskuvaksi


Olen kurkkuani myöten täynnä rasistisia kirjoituksia ja kauhea suvakki muutenkin, mutta jossain se raja tulee vastaan minullakin. Ennemmin kuin kuopuksella. Sain hepulin banaanikärpäsparven vuoksi ja läiskin niitä kärpäslätkällä liiskaksi. Kuopus torui vieressä: "Äitiiii, ne voi olla viettämässä tavallista mukavaa rauhallista päivää ja sitten sä tuut ja listit ne. Mieti miltä se tuntuis susta. Tai jos joku tulis ja liiskais mut kärpäslätkällä? Sun pitää kunnioittaa niitä."

Melkein lähdin mukaan mutta en ihan. Silti on upeaa kasvattaa empaattista lasta. Tai lapsia. Joista toinen on kyllä jo aika aikuinen. Ja nyt suorittamassa englannin yo-koetta. Tänään oli kirjallinen osuus, kuuntelut tehtiin jo viime viikolla. Jännittäminen ulkoistettiin minulle. Hyvin se menee!

10 kommenttia:

 1. Hih. Tää lapsellinen mammeli täällä ajattelee ihan samalla tavalla. Ulkonakin varon murkkuja "kun ne voi olla kivalla perheen kesken kävelyllä ja sit tulee jättiläinen ja litsaa ne" -tyyliin. Koetan sitten vaan pitää omana tietonani ajatukset ja olla olematta höpsö. Kun ei se vaan käytännössä onnistu ;)
  Hyvin se menee, enkku. Poju on fiksu jätkä.
  Halaus ja voimia eloon ja oloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taitaa se raja kulkea noissa muurahaisen kokoisissa ja sitä pienemmissä, vaikka elollisia olentoja ovatkin. Ha hyttysissä ja kärpäsissä, banaanikärpäsistä nyt puhumattalkaan. Kauhea tappaja ;-)

   Mut joo, hyvin se menee, kirjoitukset nimittäin. Kattelen kelloa ja mietin, lähteekö heti kahdeltatoista pois vai jatkaako vielä tarkastamista. Ihan vähän jännittää vielä!

   Poista
 2. Tossa banaanikärpästen kohdalla se raja menee mullakin. Mä inhoan kun niitä on koti täynnä näin syksyllä hedelmien myötä. Onneksi tuo etikka, sokeri, fairy -ansa tappaa ne suht helposti ja nopeasti.
  Tsemppiä pojalle! Hyvin ne kirjoitukset menee ja äiti saa lakata jännittämästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikähän se oo hyvin mennyt, ei vaan vielä oo palannut raportoimaan. Luulen, että on kylillä hengaamassa, ei se näin kauaa sitä koetta kyllä tee ;-)

   Mä on oo viritelly vielä ansaa, muistaakseni viimeks kun laitoin, ei oikein toiminut. Mutta hedelmiä täälläkin koitetaan popsia että edes jonkinmoinen vastustuskyky säilyisi!

   Poista
 3. Mie en oo vielä saanu tehtyä semmosta ansaa, mikä tehoais banaanikärpäsiin. Ei niitä tosin oo tänä syksynä juuri ollukaan, vaikka pihalla on omenanraatoja maassa pilvin pimein ja muutaman olin sisällekin tuonut, että jos joku söis. Samat omenat oli pöydällä kun tulin 2vk:n reissusta.
  Mutta joskus niitä kärpäsiä tulee lenteleen tähän mun ja tietsikanruudun väliin, ja sillon kyllä "taputan käsiäni" ahkerasti - jossain vaiheessa kärpiäinenkin jää niiden väliin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei mullakaan ansat tehoo, tuo läiskiminen vähän, mutta nyt sitä pitää tehdä ilta-aikaan kun kuopus ei oo näkemässä ;-)

   Mä en kestä kun ne pyrkii nenään!

   Poista
  2. Pimeässä makkarissa niitä saa toisinaan kaivella nenästä...

   Poista
 4. Banaanikärpäset kannattaa vetää imuriin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin täytynee tehdä silloin kun kuopus on nukkumassa, tai uskotella sille, että kyse on banaanikärpästen huvipuistosta ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana